Манипулация от дете? Мнения, възможности и начин

• 3 508
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
При нас имаше и подстригани по лагерите, тези които са били така наивни да заспят 😁
Ама бяхме по-големи и все пак се приемаше за пакост, не за психопатия.

# 121
Като стана въпрос за детски отмъщения... Имам някакъв смътен спомен, че когато съм била на тази възраст – 3-4-годишна, вуйчо ми нещо ме дразнеше. И аз да му отмъстя, го накарах да застане под касата на вратата. И да подскача. Скача той, но аз настоявам: „По-високо, по-високо!“. Идеята ми беше да скочи толкова високо, че да си удари главата в касата и да го заболи. Ще ме дразни той...
Е, не ми мина номерът (то затова и помня случката – не защото вуйчо ме е дразнил, а че не можах да го накарам да се удари сам), но пък е илюстрация за логиката на детското мислене.

# 122
При нас имаше и подстригани по лагерите, тези които са били така наивни да заспят 😁

За подстрижките не помня, но вероятно и такава екстра е имало. Аз не си спомням, но майка ми ми е разказвала как 3-годишна или нещо такова съвсем целенасочено съм си изтрила омазаните с шоколад ръце в нейния чисто нов снежнобял панталон 🤣

# 123
А, тя къде е гледала, докато си била с омазани ръце?
Мръсните ръце на 3годишно, се хващат в движение.
Не знам какви деца сте били, аз не си спомням нищо подобно в градинска възраст. А съм ходила и на седмична градина- от понеделник сутринта,  чак в петък следобед ме взимаха.

# 124
Към авторката – вместо да нарочвате детето за обладано от зли духове или психопат, по-добре се зарадвайте, че е достатъчно интелигентно да осъзнае причинно-следствените връзки (капанът).

Което на тази възраст е за завиждане даже – като знам на колко възрастни не им е по силите и продължават ли, продължават да настъпват една и съща мотика многократно. И все не могат да проумеят как така настъпваш мотиката, пък тя те цапва по челото.

# 125
Към авторката – вместо да нарочвате детето за обладано от зли духове или психопат, по-добре се зарадвайте, че е достатъчно интелигентно да осъзнае причинно-следствените връзки (капанът).

Което на тази възраст е за завиждане даже – като знам на колко възрастни не им е по силите и продължават ли, продължават да настъпват една и съща мотика многократно. И все не могат да проумеят как така настъпваш мотиката, пък тя те цапва по челото.
Ама всеки си има мнение, това е моето, вашето е друго. Аз преценявам за себе се и това мисля и това казвам. Както и вие за вас. Вместо да ми казвате, че трябва да му се възхищавам на причинно следствените връзки следващия път освен да му помогна да стане капана, че да не се ядосва детето…

# 126
Значи все пак става въпрос за твоето дете? Simple Smile

# 127
Значи все пак става въпрос за твоето дете? Simple Smile
ама вие сериозно ли целите да ме провокирате не разбирам! 10 пъти написах не е моето колкото и да ви се иска!

# 128
Тогава престани да се вживяваш толкова. Гледай твоето си дете, остави чуждите на техните родители.

# 129
  • София
Авторке, как би се чувствала ако някоя твоя приятелка реши, че твоите дете е психопатче или има някакъв проблем и го разнася по форуми?
Майката наясно ли е какво мислиш за детето ѝ?

# 130
Аз от цялата работа (без да имам толкова голямо дете) виждам едно съвсем нормално дете явно с будно въображение, което се вживява в детски ала Том и Джери, където постоянно мишока залага капани на котака и той се претрепва. Майката може скоро да очаква мотика на земята, която да настъпи. Малко е разглезено, прекалено много му се угажда сигурно, ама психопатче звучи абсурдно. Нека първо заколи домашния папагал и тогава вече може да обикаля психолози и психиатри.

# 131
Да, много е странен този извратен интерес към детето от уж приятелка, все едно е някакъв клиничен случай. Бих го оправдала единствено, ако майката е много притеснена, а няма време да пита и е помолила изрично приятелката да се интересува вместо нея.

# 132
Аз лично, бях по-психясала с малко бебе от колкото сега. 😀 Странни химии се случват с жена, която наскоро е станала майка.

# 133
Още от когато беше на 1 година съм обяснявала защо нещо не може да стане. Оставяла съм го в парка, щом не иска да се прибира, ако се отдалеча достатъчно в един момент идват.Скарвала съм /след 10 пъти не прави това/ се на обществено място, хич не ми пука дали ще ме помислят за лоша майка. Минала съм и пред 2 часа крещене, защото не става на неговото. Оставям го сам да играе, ако удря, скубе.

# 134
  • Пловдив
За подстрижките не помня, но вероятно и такава екстра е имало. Аз не си спомням, но майка ми ми е разказвала как 3-годишна или нещо такова съвсем целенасочено съм си изтрила омазаните с шоколад ръце в нейния чисто нов снежнобял панталон 🤣
А кой РАЗУМЕН човек би купил бял панталон на 3-годишно?!?!?!?!?!

Общи условия

Активация на акаунт