Въпрос към жените, чиито съпрузи пият. Кое е нормално и кое вече е проблем?

• 5 739
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
Добре, че ги казвате тези неща.
Сега погледнах в профила ѝ.
Септември е имала вече родено дете и е искала да си поддържа връзката, т.е. била е доволна от мъжа си.
Сега пък тепърва ще ражда, а той пие като за последно.
Уфффф.
Може да пита за приятелка.
Може и за комшийка да пита, но най вероятно пързаля.

# 76
Виждала съм алкохолизма от близо с бащите ми и в момента го наблюдавам от страни. Втория ми баща намерих паднал със събути гащи на двора. Изпадна в кома и почина. Биологичния ми баща толкова се е напил, че е заспал седнал на леглото си с цигара, която пада и запалва леглото му, цялото жилище и него. И двамата преди да починат ми въртяха мозъка ежедневно. Аз изцяло се грижих за тях и повярвайте ми беше ужасно.Кума съм на мои дългогодишни приятели, но последната година си спях контактите заради алкохол, защото приятелят ми от детството не е същия човек. Жена му ми сподели, ще толкова е превъртял играта, че освен напикаването има и други изхождания... Фантазии колкото искаш и се е озлобил много. За съжаление не може да мус е помогне, защото не признава, че има проблем. Още по-малкото е, че имат 3 годишно дете и тя е бременна в 9ти месец и няма изгледи да се оправи положението. Блъска се пиян с колата, глобата му е стойността на автомобила 34хил. и няма книжка. Тоест освен, че не е полезен за жена си ами и дългове трупа които и децата му ще плащат.

# 77
Мисля, че се захващате неправилно за думите ѝ “ Моля, кажете ми, случвало ли ви се е докато знаете, че всеки момент можете да родите, съпруга ви да се прибере от излизане с приятели неадекватен. Точно когато имате най-много нужда от подкрепа и очаквате от него да прояви отговорност. Ако тръгна да раждам с какво ще може да ми помогне? Освен да ме бутне по стълбите залитайки.” Лично аз ги разбрах, че това вече се е случвало, тя го е преживяла и за това е разочарована. Жената никъде не казва, че сега е бременна и това напълно се връзва със стария ѝ коментар.

# 78
  • София
И тази жена продължава с него?
Е, извинявай,  имуществени вреди.Че той може да вземе да се качи пиян в колата с детето и да го затрие. Тя мисли ли за тези неща?
Бременна в 9-ти месец. И утре като тръгне да ражда посред нощта, а той се е натряскал кой ще я кара? Или, да се надяваме, че няма да стане беля. Ама тя белята става веднъж. И после по медиите ще цъкаме с език.
Да не говорим горките дечица с какво живеят.

# 79
  • София
Това дали децата му ще плащат, ще реши майка им.
Но доколкото познавам типажа, ще роди и второто дете и без да може да им осигури щастливо бъдеще, спокойствие, образование и самочувствие, всички ще тънат в бедност, мизерия, тъга и нещастие. Някой ден децата ще продължат традицията да се грижат за него "раждАл съм те, за да ме гледаш"  и след сто години ще се напикават на двора или ще се запалят в леглото.

# 80
Това и обяснявам и аз на моята приятелка, но обичала го била. Като не пиел не бил такъв, само че не става ясно кога не пие.

# 81
Има и друг проблем
Майка минзнаеше, че ако напусне баща ми, той без нея няма да се оправи , най- вероятно ще умре, и се чувстваше длъжна да му помага....
То стане ли вече такова състояние на хипер неадекватност човека не е способен да се опази сам себе си (като при Злодеида)
Трудно е да вземеш такова решение .
Особено ако не е агресивен и когато не пие е добър човек , все едно раздвоение на личността

# 82
  • София
Добър, добър, ама децата ми са на 1-во място! Не мога да си представя как някой ще застрашава живота им с поведението си и аз ще съм безучастна.

# 83
Така е. Длъжни сме само на децата си докато са зависими от нас.

# 84
  • София
Има и друг проблем
Майка минзнаеше, че ако напусне баща ми, той без нея няма да се оправи , най- вероятно ще умре, и се чувстваше длъжна да му помага....
То стане ли вече такова състояние на хипер неадекватност човека не е способен да се опази сам себе си (като при Злодеида)
Трудно е да вземеш такова решение .
Особено ако не е агресивен и когато не пие е добър човек , все едно раздвоение на личността
Уви.
Много жени попадат в този капан, обричайки себе си, децата си и техните деца в този порочен кръг.
Майка ти няма да го напусне по други причини.
Никакъв дълг няма към възрастен човек, който сам се е довел до това състояние.
Това не е дълг, а зависимост, по-точно съзависимост.

Отделно други фактори- примерно финнасов- няма къде да отиде, няма пари да издържа себе си децата и прочее.

# 85
Относно ежедневното пиене на бира.
През топлите месеци с жена ми почти всяка вечер сме на бира.
Пием я не заради алкохола, а заради удоволствието от консумацията.
Пробвали сме и безалкохолна, но не сме открили такава с добър вкус.
Дори мога да кажа, че не ми харесва особено лекото замайване, което причинява, та да се твърди, че съм пристрастен към този ефект.
(По същия начин, когато пия кока-кока го правя заради вкуса, а ефектът на кофеина не ми е приятен.)
По общия критерий сигурно сме алкохолици, нека е така, но не приемам стигмата въху такава степен на "алкохолизъм".
Аз мога и без бира, просто ще ми е по-малко приятно, но има хора, които не могат без кафе например. Обаче пристрастяването към кафе се счита за обществено приемливо и при повечето хора не води до освинване.

Но да се върна на бирата. Явно изисканите хора странят от мене, но се вижда, че клиентите масово лятото излизат с бира от магазините и това питие си е част от ежедневието на повечето. Още повече че е изключително достъпно удоволствие.

И редовното биропиене не е някакъв "ганьовски" феномен. Статистиката от другите държави го показва.

По въпроса на авторката. Ами, човекът вече си е алкохолик в цивизована фаза.

# 86
На Стела Артоа и Хайнекен безалкохолните били добри. Според близка, която обича вкуса на бирата, но вече не иска алкохол.

# 87
ММ също е така, обича бира, но не пие винаги, защото го дразни, че почва да го успива.

Той и с пушенето е така, има си една кутия цигари "за поводи" и я вади, ако някой пушач е на гости или излезем чат пат на бар.

За месец сигурно 2 цигари изпушва.

Аз никога не съм почвала , защото си знам че лесно се пристрастявам
Едва карам без захар, кола ако почна да пия мога до 2 литра на ден да стигна, кафе поне 3 на ден...
Страх ме е дори да пробвам цигари или трева Grinning

# 88
Скрит текст:
ММ също е така, обича бира, но не пие винаги, защото го дразни, че почва да го успива.

Той и с пушенето е така, има си една кутия цигари "за поводи" и я вади, ако някой пушач е на гости или излезем чат пат на бар.

За месец сигурно 2 цигари изпушва.

Аз никога не съм почвала , защото си знам че лесно се пристрастявам
Едва карам без захар, кола ако почна да пия мога до 2 литра на ден да стигна, кафе поне 3 на ден...
Страх ме е дори да пробвам цигари или трева Grinning
Много ме разсмя на това с тревата.
И цигари съм пробвала и трева. Не е моето. Виж обаче без кафе съм опасна за околните. И, да. Имам кофеинова зависимост. Не ми пука особено, тъй като нямам други пороци. Laughing

# 89
Майка ми, от подобна "доброта" , причини на мен и сестра ми живот с алкохолик. Бъгнати сме и двете. Моля не ми сравнявайте зависимостта към кафе и алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт