Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 19 300
  • 191
  •   1
Отговори
# 180
  • Euskal Herria
Подсетихте ме за случка от студентските години на дъщеря ми. В първите години на следването й в чужбина - хващат такси с приятелки и по време на пътя почват да коментират някакъв купон. Едното от момичетата въодушевено споделя впечатления от някакъв младеж, че и с пикантни подробности. Всички се хилят, бърборят до момента, в който таксиметровия шофьор се обръща към тях на български "А сега тук наляво ли да завия?". За момент настава гробна тишина и следва въпроса "Ама ти що мълчиш, що не каза, че си българин". Шофьорът се захилил и казал: "Ами стана ми интересно и слушах".
Та и сега, като ходим при нея, предупреждава: "Не забравяй, че има много българи тук и те разбират, като говориш". Simple Smile

# 181
  • Сан Франциско
В подобен случай се запознах с най-близките ми български дружки в САЩ. Аз, новопристигнала в държавата, сама, непознаваща никой, влизам в напълно произволен Старбъкс в Сан Франциско, а той пълен. Виждам един свободен стол на маса с приятно-изглеждащи дами и ги питам, на английски, дали може да го взема и да седна на самотна маса, от която всички столове вече са били примъкнати до други маси. Те любезно ми обясняват, също на английски, че столът е за тяхна приятелка, която пристига след минута. Докато си говорим - приятелката се появява и всички започват жизнерадостно да се поздравяват на български…23 години по-късно, все още сме неразделна дружина.

# 182
  • Германия
Подсетихте ме за случка от студентските години на дъщеря ми. В първите години на следването й в чужбина - хващат такси с приятелки и по време на пътя почват да коментират някакъв купон. Едното от момичетата въодушевено споделя впечатления от някакъв младеж, че и с пикантни подробности. Всички се хилят, бърборят до момента, в който таксиметровия шофьор се обръща към тях на български "А сега тук наляво ли да завия?". За момент настава гробна тишина и следва въпроса "Ама ти що мълчиш, що не каза, че си българин". Шофьорът се захилил и казал: "Ами стана ми интересно и слушах".
Та и сега, като ходим при нея, предупреждава: "Не забравяй, че има много българи тук и те разбират, като говориш". Simple Smile

Точно такива пикантни подробности чух във регионалния влак към франкфуртското летище. Две мацки обсъждаха на български някакъв младеж и само дето не извадиха 3Д-модел на мъжеството му. Не се издадох, но много се надявах някоя от тях да кихне, за да й кажа "Наздраве" на български.

# 183
  • София
Аз пък бих изпуснала нещо и бих казала: Ей, да му се не види, значи, днес никак не ми върви"

# 184
Аз пък бих изпуснала нещо и бих казала: Ей, да му се не види, значи, днес никак не ми върви"

Аз пък бих изчакала все пак да видя дали ще направят и 3D модел, чак тогава ще коментирам и то ако има какво Simple Smile

# 185
  • София
Следвах в чужбина, доста далечна такава, където европейците са рядкост. Много обичах да засрамвам местните, когато проговарях на техния език, но го правех, само когато ме обсъждаха открито и на висок глас. Веднъж в един асансьор две момичета почнаха най-безочливо да коментират външния ми вид и потърпях, потърпях, пък им казах, че разбирам всичко, което говорят. Мнооого се сконфузиха и нямаше и накъде да избягат..

# 186
На обучение в Сърбия съм, една от малкото с автомобил съм, останалите са пристигнали със самолет и ползват таксита. От мястото на обучението до хотела ни имаше 20-30 км и колежката домакиня ме помоли да прибера оше четирима колеги в колата си и да ги закарам до хотела. Двама руснаци, хърватин и грък возих. Само гръка не разбирах;)
Слушах, слушах руснаците как говорят помежду си, коментираха обучението, обсъдиха обучителя, но като започнаха да говорят за стила ми на шофиране се обадих, че ги разбирам. Предупредих и колегата хърватин, че хващам смисъла, на казаното от него, докато говори по телефона и в колата настана тишина;)
До петия ни ден на обучението вече бяхме дружки и в колата ми се говореше само на английски;)

# 187
vondito, представих си го образно, знам кой език владееш Simple Smile. И е наистина рядкост някой да може да ги засрами. Не се засрамват от нищо, хората.

В същата държава, отивам веднъж на летището в 6 ч. сутринта. Щях да летя в 10. Никой няма пред мен. Как стана така, че следващите ме изпревариха, не знам. Дори ги питах: "Знам, че съм малка, 160 см, но не ме ли видяхте, все пак, други нямаше!" Гледат ме като инвънземна. Могли, изпреварили.
   Харесвам ги, де. И ги оправдавам.

# 188
  • Fairbanks, Alaska
А за моя държава става въпрос?

# 189
  • София
Е, ако исках, щях да кажа.
И по темата - миналата седмица вкъщи идва водопроводчик и по някое време му предложих кафе и вода, че даже и ябълки от градината на родителите ми. Хваля ги, че са 100 % био, натурални и сочни. Грабнах 2 ябълки и тъкмо като ги мия, виждам, че едната е нахапана! Най-малката ми дъщеря (на година и 5м) явно си е взела ябълка от кашончето, гризнала няколко хапки и я върнала пак. Добре, че видях навреме, не знам какъв срам щях да бера.

# 190
vondito щом не казваш коя е държавата, значи си муня

# 191
Егати манипулацията 😂

Общи условия

Активация на акаунт