Термин Август 2026

• 8 197
  • 240
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте аз също чакам малкото ми бебче август но ме тревожи нещо в момента съм 8 седмица +2 дни живеем в Германия и от 3 дена имам леко зацапване като първо беше кафяво после леко чарвено после спря после пак цапаше днес сутринта цапането беше все едно черно обадих се на лекарката и ми каза да отида да ме види отидох прегледаме с бебчо каза че всичко е наред че се развива нормално и не вижда да има някакъв проблем но не можела да ми даде лекарства да спре цапането аз много се притеснявам някой от вас имал ли е този

# 46
Nevena , аз също бях със зацапване в 5 и 6 г.с . На два пъти ми зацапа яркочервена кръв , която премина в кафява . Повтори се два пъти през няколко дни . При мен също не се оказа нищо страшно . Днес  бях за пореден път на преглед  , бебето се развива, даже върви малко по-напред , чухме ясно сърчицето . Няма хематом , няма отлепване на сакчето . Не се притеснявай , тъмното зацапване е стара кръв и ще се изчисти постепенно в рамките на няколко дни . Разбира се , аз проследих нещата много стриктно и лежах една седмица , докато отмине зацапването .

# 47
Благодаря дано всичко отмине!🥰

# 48
Аз ходих на прегледи докато не отшумяха нещата , но не знам в Германия как стоят нещата . Даже и до спешния кабинет в Надежда ходих два пъти , когато ми зацапа яркочервено . Много е стресиращо , дори тук писах за съвет . Оказа се , че не е чак толкова рядко срещано зацапването в ранна бременност.

# 49
Здравейте, присъединявам се и аз с моето малко бебче, което очаквам на 13 август. Разбрах на 11 ден след овулацията (доста преди закъснението) и то провокирана от сън, в който си правя тест и се оказва положителен. Така малко на шега направих наистина тест и - изненада: 2 чертички! 🤭 Вече минах първия си преглед (на 17.12) и всичко изглеждаше наред. Видяхме ембриончето и тупкащо сърчице, но беше рано да чуем сърдечната дейност. Все още съм леко в шок, но това винаги е било моята най-голяма мечта и го очаквам с нетърпение! В момента съм студентка 4. курс в СУ и това малко ме притеснява…Ще се радвам, ако някоя от вас е била в подобна ситуация и може да ми даде съвети. Бебчето ще се роди, когато съм семестриално завършила и не знам дали имам право на някакво обезщетение или някакви промени в програмата до завършването. Благодаря предварително! 🥰

# 50
Ей, колко хубаво, че се увелупаваме!
За зацапването и назад говорихме, ако е малко и няма болки, обикновено е безобидно. Тук при зацапване, често изписват прием на прогестерон.  На мвн с предишните 2 бременнисти ми зацапваше в напалото, с едната взимах допълнително прогестерин. С другата не.
Днес бях на преглед, човечето върви малко напред, има си стабилно сърчице. Насрочихме бхс и фм. Ще наоравя и пренатален тест.

# 51
Привет, момичета,
плахо се записвам и аз в темата, тъй като още не съм минала преглед. По мои изчисления термина ми се пада на 23.08, второ дете ( каката ми е на Sunglasses. На 32 години съм, около година и половина правихме опити за бебе. Имам хипофункция с Хашимото, инсулинова резистентност (която уж успявам контролирам), имам изписан и Натаспин за разреждане на кръвта, тъй като имам някои нискорискови тромбофилии.
Пожелавам на всички в темата успешен финал и леко бременеене. Sunshine, помня те от темата за забременяване, много се радвам за теб.

# 52
Здравейте и от мен! Бременна съм след 4ти трансфер, най-накрая чудото се случи и на нас! Дори и малко наивно, се радвам много към момента, защото вече не вярвах, че ще успея да забременея някога.
В момента съм 6+1, имаме ембрионче и чухме пулс. Като неразположения, един ден ми се гади, един ден ме болят гърди, един ден нищо ми няма и се панирам, че нещо не е както трябва. Иначе съм постоянно изморена, заспивам рано и се събуждам по 10 пъти..
Пожелавам лека бременност на всички и да я избутаме до термин 😊🍀

# 53
И мен ме хвана умората още първата седмица като разбрах ,че съм бременна. Често имам и придърпвания долу, отдавам го на разширяването на матката. Иначе забравих да спомена ,че моята бременност започна с една голяма тревога - цистит, засега симтомите затихнаха, надявам се така да го удържам. Сега пак си пишкам често, но мисля,че е основно от бременността. АГ каза,че ще пия антибиотик след 12 седмица.

# 54
Само аз ли вече започнах да повръщам?😅 Мислех,че ще ми се размине този кошмар,но не..  6+1 съм,вече имах първи преглед,а втория ще е в 8 седмица и изобщо не си спомням с първото ми дете дали прегледа ще е пак вагинален ултразвук. Също така страдам от безсъние откакто съм бременна. Изобщо не съм с хората 😅

# 55
Аз не повръщам , но ми се гадни страшно много - 7+ 4 съм

# 56
И мен ме гони безсъние вечер, иначе все ми се спи, ама като легна, трудна работа. За гаденето първата бременност беше чудо, три месеца бях на друга планета ( свалих 5 кг)много добре ви разбирам.

# 57
И при мен страшно безсъние, по цяла нощ се въртя. И леко болезнени гърди, даже понякога хич. Друго нямам, даже си мечтая да започне да ми се гади, че да се почувствам и аз бременна Blush

В г.с. 5+3 съм, но сакчето е като за 6+2. Днес на първия ми преглед се видя жълтъчното мехурче с пулсации, но още не е ембрионче. АГ каза, че е нормално и всичко изглежда наред. Чак след 2 седмици съм на следващ преглед, не знам как ще изтрая.

# 58
Извинявам се първо на всички бъдещи мами бъдете здрави и нека вашите бебчета се родят живи и здрави
Защото моето няма да се роди вчера след първо кафеникаво зацапване тръгна по светла кръв бях в 8+3 и веднага отидохме на спешното и чух най лошото което ме срина съжалявам но сърчицето не биие това беше най гадното имам момиченце на 5 години но това бебче беше много желано но ......😢😢и съм разочарована от лекарите в Германия предишния ден бях на преглед и уж лекарката каза всичко е нормално бебчо е добре и следващите часове имах чувството че света ми се срина искам да го споделя защото се чуствам смазана без желание за нищо нито за празници нито за нищо.Искам да ви пожелая само здраве и лека бременност на всички мами
Бъдете благословени!
Весели празници!

# 59
Боже , Nevena , съжалявам 🥲

Общи условия

Активация на акаунт