Термин Август 2026

• 7 718
  • 228
  •   1
Отговори
# 195
Момичета,рано е още да мислим за раждането,но ми изникнаха лоши спомени 😅 Някоя мама пила ли е д0стинекс за спиране на кърма при първа бременност? Днес се замислих как получих мастит 4 пъти с първото ми дете и на 3 месец не издържах и спрях кърмата с тези хапчета,но имах всички странични ефекти. Интересно ми е при второто раждане,ако пак се наложи да я спра дали има друг начин 🫤

# 196
Има и Бромокриптин. По принцип Достинекс уж е по-изчистен, но при всеки е различно.
Пила съм и двете, но заради пролактином. От Достинекса ми пада косата. С Бромокриптин, който на повечето хора не им понася, аз не съм имала проблем.

# 197
Не знам за вас, но на мен ми е много зле. От както влязох в 6та седмица ми се гади целодневно, а вчера бях жив труп. Главоболие вечерта, гадене, силна умора, виене на свят, пареха ми очите. Чак се притесних, но нямам температура или други симптоми на болест.
Сутрин като стана от леглото и трябва веднага нещо да хапна, иначе се чувствам сякаш ми пада супер много кръвното. С предната бременност нямаше нищо такова. Вярно, че беше и неуспешна, но все пак. Поне се надявам това да е добър знак, че иначе се филмирам още повече. Sweat Smile Вторник съм на преглед, още не съм записала час за фетална. Вие записахте ли вече?

# 198
Слънце,не се тревожи , не си сама, аз вземам Антиметил за смукане, облекчава в някаква степен. При мен гаденето сутрин го няма, обаче дойде ли обяд- следобяд има дни ,в които едвам функционирам. Намирам по две три неща, които ми се хапват и гледам да си угодя да си ги взема ( колкото да не е без хич). Единственото, в което намирам утеха е,че е добър признак.
Аз си запазих час за фетална вече, за да ми е спокойно.

# 199
Слънце, бях по същия начин 6 и 7 седмица. От всичко, постоянната умора ми е най-неприятна. Нямах и никакъв апетит, особено вечер. От 8ма почти всичко затихна, с изключение на ниското кръвно сутрин и умора все още има, но аз и не спя добре и това допринася.

# 200
Здравейте,
Не смея да кажа, че се включвам в групата, но...

На 31г съм, имам момченце от първа бременност, на 1г6м. Роден естествено, на термин. Желано и чакано бебе. Бременност без никакви проблеми и симптоми, корема малък, ходих като кон, качвах по 1000-1500стъпала на ден в 9ти месец, 0 контракции до като ръчно не отлепиха мехура.

6м след раждането на сина ми пак забременях, което беше невероятно добра новина, защото искаме 3 деца с минимално разлика. Загубих го в 7+2г.с. като един ден започнаха болки в корема и леееко прокървяване. Преглед от АГ, утрогестан, на следващият ден ме приеха в спешното и 3 дена вливаха спазмалитици и кръвосъсирващи. На 3тия ден вечерта просто 'го изхвърлих' (09.02.2025г.). Страшна депресия и още го преживявам трудно.
Последваха месеци кървене (проблеми от аборта), липса на овулация, проблеми с хормоните, бях се отчаяла и отказала, че някога ще имаме второ дете, дори и след посещения при репродуктивен.

На 03.12.2025г се сетих, че трябва да ми дойде МЦ, проверих си календара и се жказа че е трябвало преди 2 дни. Купих тест - бледа черта, но я имаше!
Реших да изчакам за първи преглед и да не се пренавивам, дойдоха празници и... в крайна сметка за първи път ме прегледаха на 12.01.2026г. (този понеделник) в 10+2г.с. по цикъл, 3 дена изоставане по ехограф заради овулацията. Пулс перфектен, бебчето дори шаваше, всичко наред освен лееееко отлепяне и препоръки да не вдигам тежко и да не правим с€кс до ФМ след 2 седмици.

Днес сутринта станах, 15 мин след това почна да ме боли корем, както миналата година и изведнъж ярка и обилна кръв. 10мин пъ късно бях в спешното и сега съм приета със сериозно отлепяне. Бебчето беше добре на прегледа, пулса супер. Сложиха ми банка кръвоспиращо и засега не кървя, болката вече е по скоро напрежение и бодежи. Забрана да ставам, освен до тоалетна.

Страх ме е!
Не искам да загубя и това бебче и откакто направих теста не мога да се зарадвам искрено, защото ме е страх... сега повече и от преди.

Докторите са добри, обнадеждени и мили, но и миналият път бяха. Не знам дали да правя планове за НИПТ, за ФМ имам записан час след 2 седмици, за раждането исках в МД, но не знам дали изобщо ще стигна до там.

Пожелавам на всички да имат безпроблемна бременност, никакви усложнения и стрес, сладки и пухкави бебчета на финала и да се приберете бързо и здравички!!! ❤️

# 201
  • София
Дано всичко е наред!❤️

# 202
Еспресо, В, благодаря за успокоението! Къде ще ходите на ФМ?
МамаГар, разбирам те много добре, и аз съм след загуба преди 3 години и треперя постоянно. Стиснати силни палци да овладеете отлепянето и всичко да бъде наред! Hands Pray Вече си направила всичко, което зависи от теб!

# 203
Здравейте и от мен! тези от вас, които са запознати с прена тест бихте ли препоръчали къде бихте си направили? Лека бременност на всички!❤

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 16:12 от Nikolina123

# 204
МамаГар, разбирам те много добре, и аз съм след загуба преди 3 години и треперя постоянно. Стиснати силни палци да овладеете отлепянето и всичко да бъде наред! Hands Pray Вече си направила всичко, което зависи от теб!
Дано всичко е наред!❤️
Много благодаря за подкрепата! ❤️🤗

Здравейте и от мен! тези от вас, които са запознати с прена тест бихте ли препоръчали къде бихте си направили? Лека бременност на всички!❤

С първата бременност правих НифтиПро, защото включва най-много микроделеции и дупликации за едноплодна бременност. Сега се бях насочила или пак към тях, или към Панорама разширен, заради триплоидията, която пък само те предлагат.

НифтиПло струваше 1300лв преди 2г, резултатът излезе на 7мия работен ден, обади се и генетик по телефон да каже че всичко е наред и да провери дали съм успяла да ги получа. Преди това на срещата обясняваше всичко много детайлно и отговори на всички въпроси. Генетикът видях в Щерев, където ми взеха и пробата.

За НифтиПро (поне тогава) имаше и 'застраховка' включена в цената, която само в документите я имаше, но не я бях видяла никъде в сайта. Застраховката включваше парична сума, която изплащат в случай на положителен резултат първоначално, в случай на отрицателен резултат, но открита аномалия преди раждане (на някоя ФМ) и в случай на отрицателен резултата и генетично заболяване в рамкито до навършване 1г на детето.
Не помня точните суми, защото не бяха в БГ лев, но за последното - при калкулиране излизаше ~90 000лв. Не е успокоение, когато имаш болно дете, но е помощ за покриване на някакво лечение или допълнителни изследвания.

Надявам се още да го има това допълнение.
Ако нямате данни за фамилна обремененост и не се интересувате от моногенни заболявания, то преценете кое ви е по-важно - тест за триплоидия или за повече хромозомни аномалии. Според мен това са 2та варианта от които да се избира на този етап. Като цяло обаче, което и да изберете от всички на пазара - за основните 3 синдрома точността е почти 100%, и грешките са изключително рядко.

Потърси в интернет страниците им информация и когато се колебаеш между 2 или 3 - прозвъни и виж къде ще ти представят информацията, така че теб да те удовлетворява. Така или иначе и тези тестове са статистически данни, но поне са с много по-голяма база и грешките са рядкост.

# 205
Много благодаря за изчерпателния отговор. Точно със Cellgenetics за Niptify ми обясняваше дамата, наистина за сумата от 1360 лв. обхваща доста неща. Говорих и с представител на Vision за обикновения им пакет, който включва доста по малко неща, но е 1150лв.
Ще помисля, но най-вероятно ще избера Niptify.
Дано всичко е наред!❤
Много благодаря за подкрепата! ❤🤗

С първата бременност правих НифтиПро, защото включва най-много микроделеции и дупликации за едноплодна бременност. Сега се бях насочила или пак към тях, или към Панорама разширен, заради триплоидията, която пък само те предлагат.

НифтиПло струваше 1300лв преди 2г, резултатът излезе на 7мия работен ден, обади се и генетик по телефон да каже че всичко е наред и да провери дали съм успяла да ги получа. Преди това на срещата обясняваше всичко много детайлно и отговори на всички въпроси. Генетикът видях в Щерев, където ми взеха и пробата.

За НифтиПро (поне тогава) имаше и 'застраховка' включена в цената, която само в документите я имаше, но не я бях видяла никъде в сайта. Застраховката включваше парична сума, която изплащат в случай на положителен резултат първоначално, в случай на отрицателен резултат, но открита аномалия преди раждане (на някоя ФМ) и в случай на отрицателен резултата и генетично заболяване в рамкито до навършване 1г на детето.
Не помня точните суми, защото не бяха в БГ лев, но за последното - при калкулиране излизаше ~90 000лв. Не е успокоение, когато имаш болно дете, но е помощ за покриване на някакво лечение или допълнителни изследвания.

Ако нямате данни за фамилна обремененост и не се интересувате от моногенни заболявания, то преценете кое ви е по-важно - тест за триплоидия или за повече хромозомни аномалии. Според мен това са 2та варианта от които да се избира на този етап. Като цяло обаче, което и да изберете от всички на пазара - за основните 3 синдрома точността е почти 100%, и грешките са изключително рядко.

Потърси в интернет страниците им информация и когато се колебаеш между 2 или 3 - прозвъни и виж къде ще ти представят информацията, така че теб да те удовлетворява. Така или иначе и тези тестове са статистически данни, но поне са с много по-голяма база и грешките са рядкост.

# 206
Ние направихме Вижън. По препоръка на АГ, а реално в Щерев предлагат други трстове, но тя ме насочо към този.
В четвъртък бях на ФМ и се видя малко отклонение, питаха ме кой тест сме правили, казаха че е най-добрия вариант.
За разширените неща ми казаха, че все още не са много точни и няма голям смисъл, ако няма няккави насоки да се направи.
МаМаГар, успех! Дано всичко да е наред!

# 207
Кой точно направихте?
Ние направихме Вижън. По препоръка на АГ, а реално в Щерев предлагат други трстове, но тя ме насочо към този.
В четвъртък бях на ФМ и се видя малко отклонение, питаха ме кой тест сме правили, казаха че е най-добрия вариант.
За разширените неща ми казаха, че все още не са много точни и няма голям смисъл, ако няма няккави насоки да се направи.

# 208
Най-обикновения Вижън. В МЦ Афродита ходихме. Понеделник дадох кръв, в събота ми се обадиха с резултата. А предвид, че беше първия рабитен ден след празниците, ми казаха следващия вторник или сряда резултат.

# 209
Много благодаря за изчерпателния отговор. Точно със Cellgenetics за Niptify ми обясняваше дамата, наистина за сумата от 1360 лв. обхваща доста неща. Говорих и с представител на Vision за обикновения им пакет, който включва доста по малко неща, но е 1150лв.
Ще помисля, но най-вероятно ще избера Niptify.
Скрит текст:
Дано всичко е наред!❤
Много благодаря за подкрепата! ❤🤗

Само уточнявам, че Niptify и NiftyPro са различни тестове, от различен производител, т.е. говорим за различни неща. Но ако сте доволни и им вярвате - направете там.

Да, за разширените и те сами обясниха, че данните още не са толкова мащабни, колкото за основните 3 мутации, но се развиват и за 2г в световен мащаб със сигурност са събрали не малко проби и данни.
Мен Вижън ме притесняваше, защото най-често са ми попадали коментари за объркани резултати или за пуснати грешни пакети. Аз на този етап решех да чакам ФМ да мине и да се консултирам с доктора, пък да видим.
Благодаря, Алиссс, за подкрепата!

Общи условия

Активация на акаунт