Термин Август 2026

• 12 148
  • 396
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, оказа се че съм публикувала без да допиша и чак сега видях и редактирах.

Др Илиев е невероятен. 10/10 за раждането, комуникация, напътствия, обяснения и отговори на въпроси дори и от мъжа ми, старание при зашиването и т.н. общи приказки... на прегледа 1м след раждането, когато влязох в кабинета - попита как е синът ми, назовавайки го по име! Бях меко казано впечатлена! Лекар със сърце! Да беше в друга болница - щеше да разбере че съм бременна преди таткото, но на мен кракът ми няма да стъпи там пак.

Има и доволни мами, всеки със своя опит, но аз стреса, който преживях и отпуснатото парче месо, което прибрах вкъщи ми оставиха такава травма, че не искам и да мисля за връщане там.
Синът ми сега е здрав и нищо му няма, но споменът ме кара да настръхвам и до сега

# 391
Въпреки че за мен е още рано, тепърва чакам да дойде биохимичния скрининг след 2 седмици, прочетох вече мненията ви за раждането и се замислих по въпроса. На мен живот и здраве ще ми е първо раждане, АГ-то ми е в Надежда, като вече се записах и за женска консултация при нея, но аз винаги съм си мислела, че в МД и Токуда са с най-добрите неонатолози. Това изобщо не знам дали е вярно, просто на база информация от други хора. Много си харесвам АГ-то, от години ходя при нея, диагностицира ми преди време предракови изменения на шийката без дори още да са дали отражение в цитонамазката, но много се колебая за самото раждане къде да е, а и в Надежда реално е който се падне на смяна. Предполагам, че ако се насоча към МД ще трябва да започна и да се следя при лекар там , от друга страна таткото живее с представи, че в частното като си плащаме ще е по-добре и настоява за Надежда, защото АГ-то ни е позната. Абе изобщо големи дилеми, а съм едва в края на 9 седмица😁

# 392
Скрит текст:
Въпреки че за мен е още рано, тепърва чакам да дойде биохимичния скрининг след 2 седмици, прочетох вече мненията ви за раждането и се замислих по въпроса. На мен живот и здраве ще ми е първо раждане, АГ-то ми е в Надежда, като вече се записах и за женска консултация при нея, но аз винаги съм си мислела, че в МД и Токуда са с най-добрите неонатолози. Това изобщо не знам дали е вярно, просто на база информация от други хора. Много си харесвам АГ-то, от години ходя при нея, диагностицира ми преди време предракови изменения на шийката без дори още да са дали отражение в цитонамазката, но много се колебая за самото раждане къде да е, а и в Надежда реално е който се падне на смяна.
Предполагам, че ако се насоча към МД ще трябва да започна и да се следя при лекар там , от друга страна таткото живее с представи, че в частното като си плащаме ще е по-добре и настоява за Надежда, защото АГ-то ни е позната. Абе изобщо големи дилеми, а съм едва в края на 9 седмица😁
Да, там е който е на смяна ако сте естествено. За секцио се разбирате спрямо графика на лекаря.
И аз бях с 'връзки', точно затова съм толкова и разочарована. Не само че нещата бяха трагично зле, ами и това при все че позната ни е мега близка и е в същото отделение... не знам за хора без познати. Приятелки след мен, родили също в Надежда - не биха се върнали поради други причини и травмиращи раждания. Това че е частно не е гаранция.

За МД може да идете и към края и да си изберете екип за раждане, може и просто като започне раждането - да идете и да сте с който е на смяна. Не е нужно там да се следите, но би било плюс да си познавате лекаря.

При все имате достатъчно време да разучите нещата, да идете дори на пробен преглед и да видите лекари на живо, организират дни на отворените врати... време за избор има, особено за такива като нас, които се колебаят

# 393
Момичета,здравейте ☺ Някоя ходила ли е на БХС в майчин дом ,че там ми праща АГ и за преглед УЗ и за кръв ? Но не помня дали ми каза да запазя час или направо да отида? Та яко някоя от вас и запозната моля за информация 🩷

# 394
Момичета,здравейте ☺ Някоя ходила ли е на БХС в майчин дом ,че там ми праща АГ и за преглед УЗ и за кръв ? Но не помня дали ми каза да запазя час или направо да отида? Та яко някоя от вас и запозната моля за информация 🩷
Не съм ходила, но впечатлението ми е, че навсякъде се запазват часове. Звъннете утре сутрин и ги попитайте, така ако трябва да запазите час - направо по телефона ще го направите. Ако не - поне ще ви кажат със сигурност.

# 395
Не съм ходила, но впечатлението ми е, че навсякъде се запазват часове. Звъннете утре сутрин и ги попитайте, така ако трябва да запазите час - направо по телефона ще го направите. Ако не - поне ще ви кажат със сигурност.
Мислех в понеделник да звънна ,че не знам утре дали ще ме отрази някой.

# 396
MaMaGar и моят опит там е ужасяващ и споделям на 100000000% мнението ти и се радвам, че не съм лудата аз. Не просто ужасяващ, а крайно разочароващ, при все претенциите им и парите, които сме хвърлили там. Загубихме 1 година в празни надежди в Надежда. Ако някой види Димова - да бяга надалеч, в каквото и състояние да се намира - за мен тази жена е Черен ангел. Груба, незаинтересована, неглижираща, груба, груба, груба жена. Няма да изпадам в подробности тук и опита ми в Надежда, а мога да говоря много, защото все пак темата е за позитивни неща. Ще кажа само, че там загубих напълно здраво бебе, заради тотално сбъркана терапия и ще кажа също, че влязох да лежа в болницата с леко кървене, което, вече видяхте - е много чест сценарий и се наблюдава при 30% от здравите бременности! Нямах нникакви проблеми, ембриона беше с туптящо сърчице и след като влязох с "малко хематомче, за три дни за всеки случай и те изписваме по живо по здраво" никой, ама никой не ме прегледа 48 часа!!! И се оказа, че го няма вече след това бебето... много изненадани бяха. Няма да обяснявам и как преди този случай ме пратиха с извънматочна вкъщи.
Това в специалното звено Високорискова бременност при "топ" специалистите, след като съм отдавнашен пациент на болницата. Мога да говоря още много, но няма да го направя, дори това си позволявам, за да имат предвид жените, които четат тук, че ако недай се боже стане нещо лошо в Надежда, е на онче бонче кой ще ти се падне дежурен - Павлова, която е страхотна или Димова, която е ангел на смъртта, или някой друг незаинтересован или неадекватен. Между Надежда и държавна, ще избера държавна. Спирам.
Да са ни живи и здрави бебчетата в момента и да не ни се налага никога да мислим за такива неща.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 22:07 от ani92_3

Общи условия

Активация на акаунт