Любители на кучета - 156

• 20 975
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Не харесвам котки и не желая да се въртят около мен. Колкото пъти сме прибирали, всеки път я екземи по децата, я гъбички. Не ми е ОК и да са в заведения, магазини и т.н. защото се катерят по местата за хранене и сядане. Ако са си с техния човек и си ги контролира нямам грижи, но да обикаля само и където си ще, на места където хората се хранят - еми не е ОК.

Никога не бих наранила, винаги бих помогнала, но не искам да са около и близо до мен. Тя Ева добре се грижи по въпроса.

Та Vanne, ако седна да пия кафе и това ми се случи, няма да повторя.

# 601
Жива и здрава да е Рейна и още лакомства и модни находки Kissing Heart
Аз съм кучкар. Обичам всякакви животни/без змии/ обаче кучето си е моето. Преди да вземем Кристал котките почти всяка суттин някоя от тях ми лежеше на гърдите и ми мъркаше ама не е същото. Кристал не иска да идва много да се гушкаме/не обича много да я гняват/ , но пък тази сутрин реши да дойде да легне до главата ми и си сложи главата на рамото ми и заспа и на мен ми беше много готино.

Онзи ден прибирайки се към вкъщи минаваме покрай кофите за боклук и някой си беше изхвърлил стар фотьоил, моя мъж ме погледна и ми каза "след малко се връщам да го взема" знаеше че ще му кажа да го вземем. Взехме го за Съни с надеждата да се научи да спи на него и да не спи на цимента. Еми да ама до сутринта вече беше разкъсан и подобаващо наръфан. И думите на мъжа ми бяха "аз ти казах,че тя просто не иска и това си е". А аз такава надежда имах и вече разглеждах да й купя някой ама.... диването си е диване.

# 602
  • София
Да ви представя и нашите двама мъже. Черният е Арчи (Арчибалд е цялото му име, но го чува само като не слуша). Показвала съм го и преди. Светлия е Брауни, на 5 години, от началото на декември е при нас. Голяма са радост.

Иначе в нас е зоопарк. Имаме 2 папагала, 2 кучета, 1 костенурка и 1 тарантула. А и 3 деца 😆

# 603
И аз съм коткарка, цял живот котки съм гледала, като изключим, че преди няколко години спасих едно старо и нещастно хъски от един лош стопанин.
Покрай ММ, който е пък кучкар, се запалих по имането на кученце вкъщи, а и заради детето, то обожава животинки и е в такава възраст, когато могат да му се делегират грижи и той да ги поема.
Единствено не мога да свикна, че вече месец и повече това същество не се научи къде да си върши нуждите. Котката се учи буквално на второто показване. За сметка на това пък Джак много бързо се ориентира къде е купата с гранули на котката и редовно ходи да безчинства там:)

# 604
Преди години бях хванала микроспория, едно петно на шията. Тогава говорих с ветеринар и той каза така... от главата до петите всички сме покрити с гъбички, вируси и бактерии. Дали ще се разболеем е въпрос на имунитет. Каза, че специално микроспорията е навсякъде, буквално. И не било заради котки, кучета и пр., а доколко ни е силен имунитета. Всеки може по всяко време да хване гъбички, отвсякъде. Това исках да кажа. Не си мислете, че само котките заразяват с гъбички.

И да кажа, че Брауни с този изплезен език е много много сладък. Heart Eyes

# 605
  • Бургас
Арчи и Брауни са сериозни и внушителни потомци на вълка.
Правят конкуренция на Вачко Simple Smile

# 606
  • София
Конкуренция на Вачко не могат да са. Арчи е голям - 3,240 кг, а Брауни в 2,060 кг. Много е сладък, но не са се грижили за него и на 5 години има перде на едното око, има по 6 пръста на задните лапи, почти няма зъби в устата си. А за хигиенни навици да не говорим. Лошото е че е голям и не знам как да го науча да ходи до тоалетна на вън, а не в нас.
Диди, можеш ли да ми препоръчаш препарат за почистване на уши на кучета? Благодаря.

# 607
  • София
Милена, весело е у вас! Simple Smile
Няма по-хубаво от пълна къща с деца и животни.
Аз откакто се помня съм кучкарка. Харесвам котки, но кучетата са ми на сърце. Сега водя преговори с ММ да си вземем дворното куче от село. Тя е страхотна! Но няма хигиенни навици, не е живяла вътре и според него няма да свикне да си върши нуждите навън. Но кучетата са умни и приспособими, не знам... Вие как мислите?

# 608
  • Бургас
Когато става дума за малко дете и микроспория от котка, защото и тя беше накичена, не приемам довод въпрос на имунитет. Безспорен факт е, че по кожата ни живеят хиляди бацили, но не всички са патоген.

То да си призная нямам толкова проблем с котаците, колкото с нон стоп хранещите ги, без да се полага грам грижа за здравето им.
Ники ми хвана гъбички от котката на баба му. Ей, пришки ми излязоха - кастрирай, ваксинирай, лекувай… Накрая я даде на накяква жена, че било скъпо и трудноWTF??? Ма взела си го - погрижи се. То затова сега превъзпитавам ММ. Сума котки и кучета са били “трудни” докато е бил дете.

Целия квартал е подрискан, котките, половина с лезии. Ма вземи го, заведи го на вет, стига си хвърля манЖите и си ми съвестта. Реално това ме дразни, не самите котки. Но все пак не приемам бездомно животно да е в заведение за хранене.

# 609
  • София
Привет на всички ви, честити рожденици!
Ей тук още един - вече на 7 години! Жив и здрав да ни е!
Чарли:

Торта нямаше, но лакомства - да 🙂

# 610
  • Бургас
ЧРД, Чарлюша, здрав да си и да вдъхновиш още много сгради на годината!

# 611
  • София
Честит рожден ден, Чарли! Да си здрав и все така прекрасен и добър!

# 612
Честит рожден ден на Чарли! Жив, здрав и все така вдъхновяващ за нови проекти!

# 613
Жив и здрав да е Чарли! Такъв нахилен вид и светнали очи... към някое особено вкусно лакомство гледа май Simple Smile

# 614
Честит рожден ден на Чарли! Heart

Общи условия

Активация на акаунт