Любители на кучета - 156

• 20 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Sivi, ние имахме подобна ситуация със Зара, точно на 30.12. вечерта. Прибрахме се от разходка, вечеряхме и Зара изведнъж вдигна преден десен крак и почна да куца, едва стъпвайки на него. Направо ми призля, заради неподходящия момент. Започнах да движа крака и като изквича при разгъване на лакътя, разбрах че там нещо е разтегнала. Мазах с камфорово мазило, дадох ибупрофен за кучета. Още два дни накуцва и й мина. Случва се. Недей бърза да мислиш лоши неща. Както каза ММ... и кучетата стъпват накриво понякога. Да се оправя Макс!

# 676
Благодаря, че го мислите прасето. Макси е по-добре. Хапчето е подействало и ще мине един 3 дневен курс, че много товарят стомаха и организма. Той си има артрит и проблема с тази лапа вчера е някъде към лопатката, иначе те лактите отдавна са променени от артрита. Сутринта добре вървя, понакуцваше. Е, имаше и момент дето реши да се ежи и забрави за болки, но като се прибрахме у дома започна да я пази. Продължаваме с хаповете и се надявам да го обезболяват и да забавят развитието на артрита. Ще го мъчим с още по-строга диета да олекотим тежестта, ама пък ще му намаля и движението за да отшуми болката. Абе старост си е при него вече, не е млад да се е навехнал, душицата. Той си ми е първото детенце и много му треперим у дома да е добре. Сега търся да поръчам рампа, че тя и Вивата върви по неговите килограми и се качват и слизат с помощ от колата.

# 677
Абе и аз бях гледала разни рампи и стълби за предния ми кавалерчо, че нали беше с локсация на едната става, ама много пари ми се видяха тогава. Пък и той все пак не беше много тежък, та аз си го носех напред-назад, ама твоите са едрички.
По принцип студът и влагата влияят на артрита. Мен ме бяха посъветвали да го обличам заради това.
Днес при нас времето е във всички сезони. Сутринта преди да отида на работа имаше лятна буря с гръмотевици и вятър и беше 16 градуса. По някое време към обяд валя град и като се прибирах беше станало 2 градуса. В момента на компа ми показва -3. Не знам до колко е достоверно.

# 678
  • София
Гледам исторически английски филм. И там споменават, че имат Закон за защита на животните от 1917 г. Hushed
Боже, а ние все още тричаме кучета.

# 679
Dreaming не са евтини рампите, но две кучета по средно 40 кг си е трудно да ги качваме на ръце. По слаби трудно ще станат, та инвестицията си е оправдана 😁
А пък при нас си е страшен студ днес. Цял ден силен и леден вятър, но пък на кучаците си им харесва.. но и под климатика завитиим харесва даже повече 😆

# 680
  • Бургас
Ние пък да се подсигурим, че няма да ни навали в хола. Абстрахирайте се от бъркотията на заден фон.

# 681
  • София
Ах, Елза, каква аристократка е! Heart Eyes
Арчи щеше да е унищожил чадъра. Има вражда с тях, не знам защо.

# 682
Тайра пък я е страх от чадъри. Ако разпъна чадър в някоя стая, тя няма да влезе там. Ще го плаши с ръмжене от разстояние 🤣🤣

# 683
Здравейте, майки на кучета, имам нужда от съвет. Моето йорки е на 1 година и току-що ѝ дойде първият цикъл. Тя е много малка, около 3 кг, и поставих ѝ гащички с превръзка, но се притеснявам, защото понякога може да се изпишка в тях, особено когато съм извън вкъщи за няколко часа и няма кой да я наблюдава. Не знам как да се справя с дългите периоди сама вкъщи, за да не се намокри или подсече, колко кърви е нормално и колко често трябва да сменям гащичките или пелената. Също така се чудя как да постъпя нощем, когато спи, и дали да взема отпуска, за да мога да я наблюдавам през първите дни. Ще се радвам на съвети как да я пазя чиста, комфортна и безопасна през първия ѝ цикъл. Благодаря предварително!

# 684
  • тук-там
И на нас ни предстои разгонване на Руби. Щ следя отговорите.
Сиви, Макс на колко години е?
При нас е зимна приказка:

# 685
Здравейте, майки на кучета, имам нужда от съвет. Моето йорки е на 1 година и току-що ѝ дойде първият цикъл. Тя е много малка, около 3 кг, и поставих ѝ гащички с превръзка, но се притеснявам, защото понякога може да се изпишка в тях, особено когато съм извън вкъщи за няколко часа и няма кой да я наблюдава. Не знам как да се справя с дългите периоди сама вкъщи, за да не се намокри или подсече, колко кърви е нормално и колко често трябва да сменям гащичките или пелената. Също така се чудя как да постъпя нощем, когато спи, и дали да взема отпуска, за да мога да я наблюдавам през първите дни. Ще се радвам на съвети как да я пазя чиста, комфортна и безопасна през първия ѝ цикъл. Благодаря предварително!
За няколко часа няма какво да ѝ стане, ако се е изпуснала в гащичките.
Да се подсече чак.. . Кое точно ще ѝ се подсече, козината или? 😂 Нищо няма да ѝ стане. Ако не мислите да развъждате лицензирано, кастрирайте и няма да имате такива неволи!

# 686
Не си представяйте, че тече като изведро. Поне аз доколкото си спомням при първото и последно разгонване на Мейпъл да е имало капчцица-две кръв изобщо. А и те се почистват.
Може да и ограничите достъпа до другите стаи, за да не изцапа килим, диван, например в коридора, но пак казвам, не си представяйте локви кръв.

Навън - само на повод, понеже е разгонена и може да забегне, ограничен контакт с мъжки кучета.

# 687
Благодаря за отговорите! За първи път имаме женско куче и не знаех какво да очаквам.😅 За кастрирането, да мислим да я кастрираме, но ни казаха че е по-добре да изчакаме първото разгонване.

# 688
Доста отдавна съм имала женско куче, което не беше кастрирано. Беше горе-долу с размерите на кокер. Не понасяше никакви гащи и превръзки, сама си се почистваше, само си спомням, че постилахме стари чаршафи на дивана и по леглата, за да не цапа.
Като й свърши цикъла я изкъпете хубаво, защото миризмата остава и пак може да привлече вниманието на мъжките.

# 689
Разходихме в снежна Рила -Руби,Нъки и Лори.Успях само Лори да снимам.
Скрит текст:
Ако mtz е ,,хванала" цялата дружина,ще сподели.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 15:55 от Roo Roo

Общи условия

Активация на акаунт