Естетични процедури за лице и тяло – 66 тема

• 28 878
  • 500
  •   4
Отговори
# 480
  • гр.Пловдив
А плазмолифтинга какъв ефект има и заслужава ли си?

# 481
  • Варна
Много ви благодаря за мненията за Скулптра. Записах час за една варненска клиника, мисля цената е много добра в момента до края на януари -350€.

# 482
Ама една Скулптура нали нищо не прави? И в Дерма е толкова сега, ама трябват няколко.

# 483
  • Варна
Да, няколко , така четох и аз.

# 484
Момичета, защо според вас се набляга на Скулптра, Хармоника, Радиес, а много по- малко работят с Елансе. Аз съм се насочила към него след разговор с дерматоложка, смята, че не дава обем и е по- траен. Да не би да има някакви минуси, четох доста, но не стигнах до кой знае какво изводи за себе си.

# 485
  • Варна
По това, което съм чела тук като отзиви а и по описание на продукта Елансе обем дава и то мигновен, тъй като това са микро сфери в гел и освен това стимулира и колагена. Според мен продукта е хубав и доказан ако се използва за правилните цели, тип лице с нуждите му. Скуптра и Хармоника са по-нови продукти и нормално да се създава маркетинг около тях или поне това е причината за мен.

# 486
Скулптра май не е много нов.

# 487
Аз съм с плътна и по- тежка кожа, нямам дълбоки, нито кой знае колко фини линии, но имам увисване в долна част, същевременно генетично съм със скули и ако се надуя, ще стана бузеста, което не е целта. Реално целя лифтиране в долна част. Въпросът е дали е предвидим продуктът, има ли опасност от асиметрия и подобни, някакви други големи рискове?

# 488
  • София
Много сме дъвкали тук скулптрата, хармониката и тн рановидности според фирмите. Няма как скулптра да дава обем, защото стимулира колагена. Тя, елансе и хармоника, както и радиес работят на тотално ралзичен принцип и са на различни основи. пишете на чат джипити да ви ги сравни. Скулптра разчитаме след целия протокол, да спомага на колагена да поддържа кожата, на която дава леко уплътняване, но ако нямате по принцип обем, няма как да даде. Не повдига, не изглажда бръчки, понякога помага за леки петна и зачервявания, но не прави друго. Идеята е да подпомага силите на самата кожа, които я понапускат след определена възраст. При останалте идеята е съвсем различна. Ето, Жаки каза, че си вижда рзлика от склуптрата след години, аз след 6 месеца и 2 процедури не виждам нищо, макар другите да казват, че кожата ми сияе и е леко упътнена, което е ок, защото моята е почти прозрачна.

# 489
  • София
Предложиха ми Ленисна, като преди това се прави подготовка на кожата с 2 процедури Jalupro Super Hydro - насища с антиоксиданти, пептиди, хидратира,, което подпомага допълнително клагеностимурищато действие на Ленисна. Звучи логично, на принципа на пиенето на антиоксиданти с колаген.
Също, ако съм разбрала правилно, Ленисна се състои от гладки микросфери, което затруднява образуването на сраствания, докато Скулптра била на зъбести кристалчета и при нея има по-голяма вероятност от такива.
Как ви се струва като подход?
Колебая се между Ленисна и Скулптра?

# 490
  • Варна
Ама те са тотално различни, Lenisna съдържа и ХК…абсолютно ефекта като време на поява и изобщо очакван резултат ще е различен.

# 491
А някой дали е правил  Alma hybrid лазер и какви са отзивите?

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 17:49 от monii

# 492
  • в 1001-та нощ
Предложиха ми Ленисна, като преди това се прави подготовка на кожата с 2 процедури Jalupro Super Hydro - насища с антиоксиданти, пептиди, хидратира,, което подпомага допълнително клагеностимурищато действие на Ленисна. Звучи логично, на принципа на пиенето на антиоксиданти с колаген.
Също, ако съм разбрала правилно, Ленисна се състои от гладки микросфери, което затруднява образуването на сраствания, докато Скулптра била на зъбести кристалчета и при нея има по-голяма вероятност от такива.

При мен действахме с този подход на ръцете - първо Jalupro Super Hydro, след това Ленисна и аз съм за този подход.

В случая - аз ще допълня и да започнеш прием на колаген. Няма да се повтарям какъв, как и т.н.

Относно Ленисна и Скулптра - да - Скулптрра е американски продукт, а Ленисна корейски. И двата са базирани на полимлечната киселина под формата на микросфери. Скулптра е "по-старият" продукт  мисля от 10 г. на пазара. Ленисна е по-нов продкт и използва 3-та генерация на полимлечната киселина, трето поколение.

Какви са тези генерации?

Първото поколение продукти, базирани на поли-L-млечна киселина (PLLA – лявовъртящият изомер), навлиза в клиничната практика в началото на XXI век. Първоначалното им приложение е при пациенти с HIV, при които се търси възстановяване на загубения лицев обем вследствие на липоатрофия.

Първо поколение

При наблюдение с електронен микроскоп частиците от тази първа генерация наподобяват натрошено стъкло – с остри, неравномерни ръбове. Химичният им профил показва около 37% кристализация. Именно тази кристална структура и острите ръбове създават предпоставки за нежелани реакции, включително възпаления и образуване на грануломи в тъканите.

Второ поколение

В следващ етап е разработено второ поколение полимлечна киселина, при което частиците вече са оформени като кухи сфери – поли-D,L-млечна киселина. Макар това да представлява значителен напредък, при процеса на разграждане тези сфери се разпадат на слоеве и фрагменти. Това отново води до появата на остри ръбове и съответно до риск от усложнения, включително грануломатозни реакции.

Трето поколение

Най-новото, трето поколение полимлечна киселина, използвано днес в продукти като Juvelook и Lenisna, представлява качествено различен подход. То се характеризира с напълно аморфна структура (0% кристализация), идеално сферична форма и патентована мрежеста вътрешна архитектура.

Ключовото предимство на тези сфери е начинът им на разграждане – отвътре навън. Благодарение на това външната повърхност остава гладка и стабилна, без разлюспване или разрушаване.

Резорбцията протича плавно, равномерно и контролирано, без образуване на остри фрагменти или неравности. Това значително повишава както безопасността, така и ефективността на съвременните терапии с полимлечна киселина.

В блога съм добавила и снимки, на който му е интересно да ги види.

Скулптра са работили с първите поколения и поради описаните проблеми, продуктът е изтяглян от пазара назад във времето. Ленисна сега работи с третото поколение сфери. За Скулптра - не мога да кажа, би трябвало, надявам се Simple Smile

Ако слагаш Ленисна - има един апарат, с който се правят снимки преди / след и се наслагват. С тях се вижда лифтирането.

# 493
  • София
Алена, изключително съм благодарна за подробния и ясен отговор! Прекрасна си, както винаги! Heartpulse
Много полезно е обяснението за поколенията полимлечна киселина, разликата в структурата и разграждането. Ленисна ми се струва една идея по-безопасна и вероятно ще стартирам с нея.

СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ ОТНОВО!

# 494
На мен лично Jalupro SH много ми наду лицето, приличах на медена питка. Днес направих Ellanse, ще споделя след месец два впечатления. Първите са положителни, не е обем, а по- скоро един по- младежки овал веднага след поставянето.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 18:37 от M.P.G.

Общи условия

Активация на акаунт