Има ли "епидемия на самотата"?

• 16 309
  • 503
  •   1
Отговори
# 420
Спориш с науката от позицията на потърпевш и емоционално въвлечен в проблема, логично е да загубиш.

# 421
  • SF
Малко се чете в тази държава...

Мой приятел тази нощ реши в 1:45 да звънне, за да ме питал нещо. Не е по спешност, нито с него ни свързват някакви нощни занимания. Не му вдигнах, написах му, че е твърде късно, за да се чуем безпричинно. Сега е сърдит и вероятно никой от нас няма намерение да поднови контакта с другия. Един познат по-малко за мен! И то заради тъпотията му да прекрачи нормалните граници на общуване между хората.

# 422
  • Обран бостан ;)
Флип, то вече се случва. И това е естествено и очаквано – с по-високия стандарт и малкото раждани деца последните години си е съвсем тенденция. А в Развита Европа е старческата епидемия поне от 30-40 години. Неслучайно се дават преференции на бежанци, емигранти и всякакви наши хора, работещи там "мизерните" им работи. Simple Smile Като това смятам да е ясно за интелигентните хора и не са ми понятни тези уаукания, ахкания и кахърщини. Simple Smile

Страничните ефекти не ги броим - така ли ?

Да не говорим, че повечето са там само за да лежат на социал.

# 423
На Нова година просто избягвайте разговорите за политика дори със съмишленици Simple Smile Така шансовете да прекарате добре и тази НГ, и следващата със същите хора, нараства неимоверно. Съвсем добронамерен съвет.

# 424
  • SF
То и за футбол, и за ремонти не подхващайте.
Говорете си за храната и времето!

# 425
  • Пловдив
С Третия съм имал доста теоретично-идеологически спречквания Wink, но не мога да отрека, че е изключително целеустремен и много добре подготвя логическата си аргументация.

В тази тема специално направо ви разпердушини, гледам тропате с краче и викате - Не е така!
Simple Smile
Пък нещата стоят точно така, както ги е изложил човекът.
-------------------------------------------------
Неприятно впечатление прави, когато някои се опитват да представят морала (техния, разбира се) като нещо обективно, а логиката - като субективно. И да отричат закономерности установени от столетия, даже хилядолетия, с аргумента, че светът започва с тяхното раждане и те, и само те познават Истината.
Някакси, точно около Коледа този аргумент звучи подозрително...
Trollface
Както си седях и дремех, изведнъж се сетих - усещаш, че губиш в спора и затова почна да пускаш празни квалификации към отсрещната страна. Квалифицираш нас, като спорещи, вместо да дадеш доказателство в подкрепа на гледната си точка.

# 426
Има епидемия на свобода.
Живеем във време, в което жените могат да си осигурят всичко сами и не им се налага да търпят нищо. Затова, за да бъдеш с някой, е важно само характера и отношението. И... о, колко много самотни мъже и щастливи свободни жени. Wink прекрасно. Може пък да вземат да еволюират и те, знае ли се...

# 427
  • По света и у нас
Мая разби с това заключение. Ясно, кратко и точно като цитат от  "аз Клавдий".

Джеймсе, аз съм вълшебница с кухнята, толкова добра че ако се затвориш с мен за 3 месеца няма да можеш да минеш през вратата. Затова за доброто на всички и в името на вълшебното си  тяло, предпочитам да пиша БГ мамата.
 Такаче не говори неподготвен, моля.

# 428
  • Paris, France
Джеймсе, аз съм вълшебница с кухнята, толкова добра че ако се затвориш с мен за 3 месеца няма да можеш да минеш през вратата. Затова за доброто на всички и в името на вълшебното си  тяло, предпочитам да пиша БГ мамата.
 Такаче не говори неподготвен, моля.
За едната кухня едва ли ще дойде, но ако разбере, че приличаш на младата Карла Бруни, току виж дошъл да ти готви, че и забравил да си иде въпреки климата ви, който не му е по сърце.

# 429
Абе и за сегашната Карла Бруни бих се прежалил, то и аз да не съм пък кой-знае какъв красавец, я?

# 430
В хода на спора предоставихме доказателства, но  тъй като това не води до никъде, аз не виждам смисъл да се въртя в кръг и да повтарям едно и също. И не, не виждам да ни е разпердушинил. И доказателствата НЕ са от хилядолетия, за изненада.
Всъщност не сте представили доказателства, че мъжете понасят самотата по-трудно. Представихте данни, че необвързаните мъже имат по-лоши здравни показатели, а това е друго твърдение.

Както Невена много ясно обясни, има поне два добре известни механизма:
Прърво, когато мъжете са във връзка, жените активно ги притискат да се грижат за здравето си, профилактични прегледи, лекарства, режим, ограничения;
И второ, мъже с вече лошо здравословно състояние по-рядко влизат в брак
Дори женените мъже живеят по-кратко от жените. Това е заради склонността ни за поемане на риск и отношение към здравето. Бракът не лекува това, само го ограничава частично.
А колкото до това, че жените имат широк социален кръг, който ги предпазва от самотата. Лично съм свидетел, че в много бракове социалният кръг на мъжа се редуцира, приятелствата постепенно губят стойност, времето за компания става проблем, а жената се превръща в основната компания. Например компанията от мъже, с която ходехме на риба, се разпадна след като се изпоожениха, вече не им се позволяваше да го правят, а трябваше да следват решенията на жените сикъде да ходят.

# 431
  • По света и у нас
Нищо общо нямам с Бруни, Невена интригантсва.

# 432
О, горките. Ми да не са създавали семейство след като искат да ходят за риба когато им скимне Rolling Eyes
То и аз обичах да спя по цяла нощ и до обяд, ама като проимах дете и някак ми се промениха нещата. Даже и сега, играя Роблокс с шестгодишното вместо да си гледам филм, ма кво да праИш, лични решения са това и приоритети. О, горката аз.... шИ ривЪ трябва да гледам Спонджбоб аааааа Sob

# 433
  • Paris, France
Нищо общо нямам с Бруни, Невена интригантсва.
Е, как да нямаш нищо общо? И двете сте живели в САЩ, и двете знаете английски и френски, и двете имате по две деца. Шегата настрана - като телосложение и излъчване имате много общо. Даже и в лицето си приличате. Имате високи скули, дълбоко разположени очи, фини носове и подобни устни. Телосложението ви е подобно. Пиша за прилика, а не, че си нейно копие. Ако не ми вярваш, вземи нейни снимки и се снимай в същата поза и ще видиш, че много си приличате.

И не интригантствам, а инфлуенсвам Bowerick да се поразходи преди да се е вкочанил съвсем.
О, горките. Ми да не са създавали семейство след като искат да ходят за риба когато им скимне Rolling Eyes
Дядо ми ходеше за риба когато му скимне и си имаше много хубаво семейство. Разбираха се много добре, защото не си дишаха във вратовете. На мъжа ми съм казала от самото начало да си ходи където иска и когато иска. Създаваме семейства за да разширим приятелския ни кръг и за да живеем по-приятно, а не за да се ограничаваме и да недоволстваме.

# 434
  • Somewhere far away
Ми да-  ако някой ще ми спира хобитата и нещата , които обичам да правя наистина няма смисъл да създаваме каквото и да било.

Общи условия

Активация на акаунт