❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 521
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Може ли линк към тази тема за Токуда, не я намирам 🥹

Ако тези цени са истина ще пусна сигнал до КЗП и НАП. Това е недопустимо!

Също може ли и линк към цените в сайта на Токуда, и тях не мога да намеря...

Ето го линка: https://m.bg-mamma.com/?topic=1799279.msg50663393#msg50663393

Да недопустимо е, аз съм в пълен шок. На фона на всичките ми притеснения, само това ми липсваше. А малко е късно да търся друга болница… ако е така направо ме поставят в патова ситуация

# 421
Момичета, спокойно 😂
Няма промяна в цените за болница Токуда. Ценоразписа е за неосигурени лица. Миналата година също раждането е било 2600евро за здравно неосигурените - тоест няма промяна в цените Simple Smile

# 422
Момичета, спокойно 😂
Няма промяна в цените за болница Токуда. Ценоразписа е за неосигурени лица. Миналата година също раждането е било 2600евро за здравно неосигурените - тоест няма промяна в цените Simple Smile

О, добре. Благодаря за информацията, значи ще спя тази нощ. 😄

# 423
Все се каня да питам и забравям... ще слагате ли колани след раждането? Аз ако всичко върви по план ще раждам нормално. Дали се носи колан тогава? Питали ли сте вашите АГ, защото аз не 😂

# 424
Не съм питала, ама до колкото разбрах за секциото не е лошо да се сложи, аз не съм купила обаче все още. За нормално не знам дали се слага

# 425
На мен АГ ми каза, че може да нося след сваляне на конците и съответно мисля да го купя като родя

# 426
Била съм на уебинар със специалист по тази област и изрично казаха, че коланите повече вредят, отколкото да помагат. Дори един стегнат панталон или дънки с висока талия не се препоръчват за дълъг период от време.
Идеята е, че мускулите на коремната стена стават лениви, а при нормални условия биха били достатъчно силни, че да приберат корема.
Същото важи и за корсетите и всякакви такива.

# 427
Аз след първото ми раждане носих колан и съм доволна. Не го слагах постоянно, защото ми беше неудобно, но определено имаше ефект. Смятам сега да действам по същия начин, пък да видим.

# 428
Аз разбрах, че е вреден само ако се носи много стегнат и нон стоп,
 иначе само позитиви съм чула, че подпомага по-бързото възстановяване, защото придържа и не се усеща болка и придърпване, което води до повече движение, а повече движение = по-бързо възстановяване.
Както и при други коремни операции се носят колани, при пластичните в областта на корема също.

# 429
Когато ми сваляха конците питах дали е окей да започна да слагам колан, казаха ми че даже от 2рия ден след секциото е можело стига да се чувствам добре. Заради близнаците матката ми е изключително разтегната и докато не започнах да слагам колана си бях с корем все едно съм в 6ти месец, определено от както го слагам се поприбра, но е важно да не се носи по повече от 3 до 5 часа дневно.

# 430
Момичета, а какъв колан ползвате или сте ползвали?

# 431
Момичета, а какъв колан ползвате или сте ползвали?

Аз мисля да си взема на Vika baby

# 432
Аз точно щях да пиша за тези на Вика бейби, че са абсолютен китайски боклук с 4 пъти надценка Simple Smile Аз се излъгах, не се лъжете и вие.

# 433
Наскоро в Токуда, човекът който отговаря за фондовете, който е в стая на партерния етаж  (понеже му зададох въпрос свързан с фонда от работата ми) ми каза, че ще има голямо увеличение на цените и няма да са тези за това да не си правя сметка (каквато пред него си направих) 😂 и накрая и аз се отказах от Токуда точно защото не знаех какво да очаквам като цени и не мисля да се напрягам чак толкова за тях, но и защото не видяха проблема с плацентата (добре че се следя на 2 места) 😤

А може ли да споделиш, щом си се отказала от Токуда, къде ще раждаш?

# 434
Шейново др Поптодоров и за акушер  - Ирим

Наскоро в Токуда, човекът който отговаря за фондовете, който е в стая на партерния етаж  (понеже му зададох въпрос свързан с фонда от работата ми) ми каза, че ще има голямо увеличение на цените и няма да са тези за това да не си правя сметка (каквато пред него си направих) 😂 и накрая и аз се отказах от Токуда точно защото не знаех какво да очаквам като цени и не мисля да се напрягам чак толкова за тях, но и защото не видяха проблема с плацентата (добре че се следя на 2 места) 😤

А може ли да споделиш, щом си се отказала от Токуда, къде ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт