❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета, и аз на принципа - "по-добре късно отколкото никога"  да се включа към очакващите януарско бебе.
До сега само четох, но ето че се престраших и да пиша  Simple Smile
С термин средата на месеца, очакваща второ човече.
Искам да ви попитам някоя от вас да е раждала или да е избрала за раждането болница Св. Лазар?
Мен там ме насочи следящият ме лекар - д-р Баев, но освен неговата препоръка нямам никакви други отзиви за там. Ще раждам нормално ( или поне се надявам ).

Честито на всички мами, които вече си гушкат бебоците Heartbeat

# 436
Здравейте отново от мен . Аз вече преносвам 4ти ден. Термин 31ври декември. 
Следя се в клиника Щерев , честно казано съм малко , даже много разочарована,  но на този етап , вече пренасяща няма за къде да сменям . Така мисля .
Следящият ме доктор е в отпуск до 13ти януари,  както казах аз пренасям 4 дни. И е в отпуск от 20ти декември.  За което не ме беше предупредил.
Тоест не съм го виждала от 3 седмици , ходя на тонове всеки ден и веднъж 2-3 ме прегледа  дежурен лекар . Прегледа беше след тоновете по мое настояване .
Съответно сега съм в ситуация в която трябва да обсъдя с доктора ми ще предизвикваме ли раждането , ще изчакаме ли или секцио . Но него го няма .
Дежурните лекари , които дори не ми поглеждат тоновете , а само ги разписват и прибират ми казват, че не било проблем да пренося още 13 дни докато си дойде моят лекар, да си обсъдя с него . И че до тогаво има шанс да започне и раждането. 
А бебето е вече голямо 3.600кг
Притеснена съм и не знам какво да правя .

# 437
Чарли, търси друг лекар и друга болница!
Не е нормално да ти казват, че може спокойно да преносиш още 13 дни, това ги прави общо 17, което е пълна лудост, особено без прегледи.
Аз от моята АГ знам, че се чака максимум 7 дни и на осмия се предизвиква раждане, като постоянно се следят води и плацента, както и дали бебето не страда.
Втория път преносих 7 дни, на осмия имахме уговорка да влизам за предизвикване, но бебето си тръгна самичко на седмия ден, въпреки редовните прегледи се роди с инфекция и зелени води, ужасна кожа, кръв червено дупе, а кожата му се лющеше заради преносването. Бяхме и двамата на венозни антибиотици.
Аз лично вече и седем дни не бих чакала, камо ли 17 и без прегледи. Това тяхното е просто подсъдимо.

# 438
Здравейте, някой вече раждал може ли да препоръча следродилни бикини или 2в1 памперси или какво е било удобно и дали си е отговаряло на размера. Засега взех 2в1 на campol но чета, че са силно умалени

Чарли, нямаш ли връзка със следящия те лекар, който да каже какво да правиш? Може да е отпуска но не отговаря ли на вайбър?

# 439
Чарли, това ми звучи адски несериозно от страна на лекаря и клиниката като цяло. Отиди в друга болница, за да те прегледат и вземи още едно-две мнения.

# 440
Здравейте, някой вече раждал може ли да препоръча следродилни бикини или 2в1 памперси или какво е било удобно и дали си е отговаряло на размера. Засега взех 2в1 на campol но чета, че са силно умалени

Чарли, нямаш ли връзка със следящия те лекар, който да каже какво да правиш? Може да е отпуска но не отговаря ли на вайбър?

https://visvitalis.bg/product/seni-lady-pants-absorbirashto-bely … -jeni-r-r-m-10-br

Аз съм много доволна,  взех си М и според мен си отговарят на размерите. Много са удобни, нищо не изтича. Ползвам втора опаковка.

# 441
Кой е докторът, ако не е тайна? Аз също се следя в Щерев при д-р Певтичев. Баткото съшо го преносих, но тогава ми каза, че може да го чака максимум седмица. Сега се очертава г/д същият сценарии, тъй като терминът ми е за 7 януари, а няма никакви индикации за наближаващо раждане.

Момичета, на мен тази нощ ми беше кошмарна. Не можах да заспя до 4 часа, заради сухота в устата и носоглътлата. Даже ми се образува и някакъв секрет, като храчки, от който се задавям. Направо ми се реве...

Следя се в клиника Щерев , честно казано съм малко , даже много разочарована,  но на този етап , вече пренасяща няма за къде да сменям . Така мисля .
Следящият ме доктор е в отпуск до 13ти януари,  както казах аз пренасям 4 дни. И е в отпуск от 20ти декември.  За което не ме беше предупредил.
Тоест не съм го виждала от 3 седмици , ходя на тонове всеки ден и веднъж 2-3 ме прегледа  дежурен лекар . Прегледа беше след тоновете по мое настояване .
Съответно сега съм в ситуация в която трябва да обсъдя с доктора ми ще предизвикваме ли раждането , ще изчакаме ли или секцио . Но него го няма .
Дежурните лекари , които дори не ми поглеждат тоновете , а само ги разписват и прибират ми казват, че не било проблем да пренося още 13 дни докато си дойде моят лекар, да си обсъдя с него . И че до тогаво има шанс да започне и раждането. 

# 442
Др.Александров е следящият ме АГ

Кой е докторът, ако не е тайна? Аз също се следя в Щерев при д-р Певтичев. Баткото съшо го преносих, но тогава ми каза, че може да го чака максимум седмица. Сега се очертава г/д същият сценарии, тъй като терминът ми е за 7 януари, а няма никакви индикации за наближаващо раждане.

Момичета, на мен тази нощ ми беше кошмарна. Не можах да заспя до 4 часа, заради сухота в устата и носоглътлата. Даже ми се образува и някакъв секрет, като храчки, от който се задавям. Направо ми се реве...

# 443
Вариант е, ако имаш контакт с доктора, директно да му звъннеш. Друга опция е да запазиш час за преглед при друг доктор и да видиш какво ще ти кажат.

Др.Александров е следящият ме АГ

# 444
Miss и аз съм при Певтичев. На теб кога ти е термина. Иначе аз за Александров като поведение съм чела доста лоши коментари Sad и затова не го избрах него

# 445
Ако ви успокоява, моята следяща лекарка в Токуда така и не ми даде нейният телефон. Въпреки, че я помолих два пъти през няколко месеца.
Та този с отпуската изобщо не ме учудва, за съжаление. Понякога се чудя, защо ходя в частна болница - уж да си платиш да ти е по-спокойно, а те третират като в държавните (може и по-зле).

# 446
Аз в Щерев бих препоръчаха Д-р Арабаджи ,страхотна е и като лекар и като човек  .Потърсете я и няма да съжалявате .Имам приятелки ,които родиха при Александров и при тях той не се е появил на раждането ,а накрая вече като всичко е било готово.
За дамата ,която писа ,че е при Баев и аз бях при него и родих сега на НГ (него го чаках да пристигне 4ч от някъде ,не му се сърдя все пак беше НГ),но родих в 1АГ Света София .Той ми каза ,че изражда в Свети Лазар същи ,,но аз имах познати в болницата и исках пак тук да съм .Иначе моята етърва ражда в Св.Лазар и е много доволна ,тя е малка болница и вътре все едно си в апартамент ,като в хотел .Разликата в цената в двете болници е голяма ,но май Баев се пренасочва вече към Св.Лазар ,защото му е по близо до Инвитро центъра и явно му идва много да работи на 3 места. Иначе да го похваля ,това ми беше 3 то секцио и очаквах да е най-болезненото ,но се оказа ,че беше най-хубавото .Бях в реанимация още готова и сама си се движех.Може би след контракциите ,които изживях преди операцията всичко ми се струва песен .Нас утре ни изписват и нямам търпение да започне веселбата вкъщи с каката 😄

# 447
Чакат до 7мия ден след датата на термина- така ми казаха от Шейново, така знам и от доста мои познати, раждали в други болници. Моя термин беше вчера, утре отново съм на тонове и официално съм в клуба на преносващите.

# 448

Аз ползвах на canpol бикините и ми бяха много удобни. Бях взела размер s/m и ми бяха точни. Преди раждането носих размер S, ако това ти е ориентир.

# 449
Според мъжа ми не мога да се отпусна и от притеснение не започва раждането , понеже нямам доктор.
Преди час бях на тонове и ми казаха, че АГ-ТО ми си идва на 6ти ...юхууу 🎉🎉
Вече се чувства по-добре психически , по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт