❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 046
  • 736
  •   2
Отговори
# 645
Остават ми 2 дни до секциото, момичета, направо съм откачила. Не мога да спя, много се страхувам, треперя, днес повърнах от стрес, боли ме стомаха. Не знам защо така реагирам, хем си казвам неща да се успокоя и знам, че е нормално за да има бебе всяка жена да премине през раждането, което не е приятно откъм болка. Но не мога да се контролирам, особено като чета някакви ужасни случаи като “усещах всичко, не ме хвана упойката, болезнено раздвижване” и тн.
😞😞😞😞😞

# 646
Остават ми 2 дни до секциото, момичета, направо съм откачила. Не мога да спя, много се страхувам, треперя, днес повърнах от стрес, боли ме стомаха. Не знам защо така реагирам, хем си казвам неща да се успокоя и знам, че е нормално за да има бебе всяка жена да премине през раждането, което не е приятно откъм болка. Но не мога да се контролирам, особено като чета някакви ужасни случаи като “усещах всичко, не ме хвана упойката, болезнено раздвижване” и тн.
😞😞😞😞😞
Спокойно, и аз бях така, но когато мина секциото си казах ‘То така мога всеки ден да раждам’ . След секциото пий много вида, яж шоколад, раздвижвай краката в леглото още като те пусне упойката и всичко ще е наред. Аз дъвках и дъвка още в реанимация, помага за по бързото пускане на газове.

# 647
Много ти благодаря ❤🙏

😞😞😞😞😞
Спокойно, и аз бях така, но когато мина секциото си казах ‘То така мога всеки ден да раждам’ . След секциото пий много вида, яж шоколад, раздвижвай краката в леглото още като те пусне упойката и всичко ще е наред. Аз дъвках и дъвка още в реанимация, помага за по бързото пускане на газове.

# 648
  • Sofia
Спокойно, Лилиан, секциото минава бързо, няма да те боли, просто се усеща облекчение, когато извадят бебчето
Аз излязох вчера да купя торта за един месец на бебетата, купих един слинг и се прибрах. Сега се събуждам и ме боли гърло. Какво пиехте вие, което няма да ми пречи за кърменето. Направо ще се поберкам, толкова се пазех и сега това....

# 649
Спокойно, Лилиан, секциото минава бързо, няма да те боли, просто се усеща облекчение, когато извадят бебчето
Аз излязох вчера да купя торта за един месец на бебетата, купих един слинг и се прибрах. Сега се събуждам и ме боли гърло. Какво пиехте вие, което няма да ми пречи за кърменето. Направо ще се поберкам, толкова се пазех и сега това....

Ефизол, тантум Верде таблетки или спрей (но не експрес,  а обикновенният) , ангел, трахизан. За това се сещам че може и съм приемала при предишното кърмене.

Цитат на: sofilina в пн, 12 яну 2026, 11:48
Привет! Включване от реанимация на болница Щерев. В 10:30 се роди Тиана, 3 кг, 49 см. 🫶🫶🫶🫶

Честито бебече, нека бъде здрава!

# 650
  • Sofia

Ефизол, тантум Верде таблетки или спрей (но не експрес,  а обикновенният) , ангел, трахизан. За това се сещам че може и съм приемала при предишното кърмене.

Цитат на: sofilina в пн, 12 яну 2026, 11:48
Привет! Включване от реанимация на болница Щерев. В 10:30 се роди Тиана, 3 кг, 49 см. 🫶🫶🫶🫶

Честито бебече, нека бъде здрава!

Благодаря, имам Ангал и Тантум, почвам да ги редувам.

# 651
И аз да се включа. Роди се Петър - 50см, 3200гр. в 3:04часа, 13.01.2026г. 🥹 Нормално раждане

# 652
Мария, честит да е Петър! 🍀 Бъдете здрави и бързо да ви изписват 🤍

Лилиян, не се притеснявай толкова, всичко ще мине много бързо и ще се чудиш защо си го мислила толкова. Да, има кофти истории за секциото, но има и доста положителни такива. Моето мина много бързо и леко, въпреки че беше по спешност. Раздвижването изобщо не беше толкова страшно, колкото си мислех, както и болките следващите дни. На 3тия ден вече не можех да си намеря място и по цял ден кръстосвах коридорите на болницата. Навий се, че всичко ще е наред и съм сигурна, че ще бъде. 🤞

# 653
MariaNikolaeva, миличка, честита радост! Надявам се вече да е при теб бебока, а на теб пожелавам бързо възстановяване:)

# 654
  • София
Благодаря, момичета! 🫶 Ние с малката вече сме в стая. Секциото мина добре, обезболяват идеално и почти не чувствам болка. Раздвижих се вечерта още, ходя си нормално. Не е страшно въобще, не го мислете (на който му предстои). Аз се бях притеснила много, но е било неоснователно. Успех и късмет на всички! 💗💗💗

# 655
Мария, честито! Да е здрав и с много късмет. Бързо възстановяване. Как мина самото раждане?

# 656
И аз да се включа. Роди се Петър - 50см, 3200гр. в 3:04часа, 13.01.2026г. 🥹 Нормално раждане

Честитооо!!! Да сте много здрави и благословени! Blue Heart

# 657
Моят малък голям мъж се роди снощи късно вечерта на 12 януари (в 40+5 г.с.) след големи мъки, но естествено. 3970 грама! 51 см. Blue Heart

Нямаше как да се случат нещата без епизиотомия и сега не мога да си седна на дупето, но иначе преди това минах без никакви интервенции, освен амниотомия, на която се съгласих след като изчакахме стабилно време и нямаше прогрес от 7 см. После пък седях сигурно 3 часа на 9 см - не се и не се разкарваше напълно тая шийка и честно ви казвам, ако ми бяха предложили в тоя момент секцио, сигурно щях да го приема. Sob
А болницата е Надежда и като отидох втори път за прием по обяд вече с контракции на 1-2 мин, ми се падна да съм с първия екип с нежните прегледи. Grinning Макар че те пък почти не се вясваха и ме зарязваха по 2 часа да седя вързана на тонове. Истинските звезди бяха от нощната смяна, те се грижиха супер добре за мен. Фактор е и че по това време вече бях останала само аз де. Тааа хора и ситуации всякакви, то затова си е най-вече на късмет цялата тая работа. Grinning
Но ако мъжът ми не беше до мен, щях да съм загинала. Геройски издържа на всякакви кървища (а по принцип му става лошо и даже припада) и ме подкрепяше неотлъчно. Nature Star Беше изключително тежко и вместо искам пак, си мислех единствено боже това няма да го преживея втори път. Scream

# 658
Мария, честито! Да е здрав и с много късмет. Бързо възстановяване. Как мина самото раждане?

Благодаря на всички 🥹 Раждането мина добре. 23.30 бях в родилна зала с контракции, но неболезнени, към 02.00 часа вече почна да ме боли и в 03.04 се роди бебето. Не беше лесно, но всичко се забравя.

# 659
Малеее, ти си истински герой, браво! И такъв голям мъж! 🐣 Пожелавам бързо да минават всички болежки и с беби да сте си скоро вкъщи. ❤

Общи условия

Активация на акаунт