❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 370
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Честит Кристиян! Да бъде много здрав!

Торбите и клизмата малко ме шокират честно казано. Днес ми дадоха списъка какво да очаквам при прием и какво да нося, там пишеше, че ще ми предоставят 2 таблетки Урофалк, мислех че след него не се прави клизма. Ние с АГ също определихме датата за секцио, но се молим бебето да реши все пак да се обърне, тя беше по-разочарована и от мен и ми каза "не искам да те режа, отказвам" 😀

# 526
Кристияна защото е доста по-рядко срещано Simple Smile с името Кристина имам доста познати

# 527
Честит Кристиян! Да бъде много здрав!

Торбите и клизмата малко ме шокират честно казано. Днес ми дадоха списъка какво да очаквам при прием и какво да нося, там пишеше, че ще ми предоставят 2 таблетки Урофалк, мислех че след него не се прави клизма. Ние с АГ също определихме датата за секцио, но се молим бебето да реши все пак да се обърне, тя беше по-разочарована и от мен и ми каза "не искам да те режа, отказвам" 😀

Благодаря! ❤
А колкото до клизмата, понеже съм в Токуда и тук така се процедира до колкото разбрах, иначе на теб с таблетки може и да не ти правят.
Дано се обърне и е така както искате, макар че ще се справиш и със секциото, сигирно съм - щом аз се държа. ❤ Кураж

Кристияна защото е доста по-рядко срещано Simple Smile с името Кристина имам доста познати
Много е красиво! ❤

# 528
Не се притеснявай, не е задължително да се слага торба с лед, пясък и тн. По преценка на лекаря е като за някои болници знам и че не се практикува въобще, както и това с натискането при моите познати никой не ги е натискал и АГ ме увери че няма да ми натискат корема, така че според подхода на АГ си е и конкретния случай.
Ако те притеснява питай твоето АГ за успокоение как процедира ❤

Честит да е Кристиян! Много здрави и щастливи бъдете! Бързо възстановяване! 🫶
Значи да очаквам и аз торба с лед Sad При мен ще има включване на 12.01, днес ми определиха датата. В коя болница роди, MissBabyJane?

# 529
  • София
Аз съм в "Щерев" и ще попитам как процедират с торбата при секцио. Днес ми дадоха 2 хапчета Омепразол, които да изпия вечерта и сутринта преди секциото. Но те са за киселини. А и в листа пише, че се прави клизма.

# 530
Момичета да попитам за декември месец получихте ли си болничните ?Че знам ,че края на годината винаги ги пускат преди да изтече годината ,но сега сайта на Ной скри всичко и не мога да видя .А не съм получила нищо още

# 531
Момичета да попитам за декември месец получихте ли си болничните ?Че знам ,че края на годината винаги ги пускат преди да изтече годината ,но сега сайта на Ной скри всичко и не мога да видя .А не съм получила нищо още

НОИ имат нов сайт - https://eportal.nssi.bg/katalog-na-uslugite

За да влезеш в справките трябва да избереш "Електронно осигурително досие" - опция "досие на осигурени и самоосигурени, влизаш в твоят профил. После избираш болнични листове и период за които се отнася. Иначе превода е зависимост от коя дата си излезнала болничен и си го представила на работодател. Ако си от декември болничен, работодателят има срок до 10.01 да го представи пред НОИ, после до 20.01 НОИ има срок да ти изплати дните за декември,  а дните за януари - в началото на февруари...

MissBabyJane Честито! Нека бъдете здрави!

ms_97 ако си от София защо не пробваш с външно верзио ? ( ако не съм объркала наименованието където ти обръщат бебето от седалишно на главично)

# 532
  • София
Аз получих плащане от НОИ за месец декември на 23.12. За януари нямам представа кога ще има превод. Новият портал на НОИ за проверки е много зле, постоянно забива.
Външното верзио е много добър вариант, но за съжаление много малко АГ го практикуват. За София съм чувала,че акушерка Надежда Стаменова и Олга Дукат го извършват.

# 533
Стискам палци всичко да мине безпроблемно!
Аз днес минах на контролен преглед в края на 37 седмица и бебето е вече 3,400кг ,а имам 3 седмици до термин (1  февруари ), засега съм с направление за нормално раждане,  но бебчо расте скоростно и само той знае кога ще излиза . Хем нямам търпение,  хем се и притеснявам от раждането, за първи път ще ми е.

Момичета, вчера ме приеха за индуциране на раждане, защото пренасям, а нямах никакви индикации, че ще започва раждане. Прегледа за оценка на шийката беше доста болезнен, 24 часа по-късно все още имам зацапване след него и може би 2-3 часа страхотен дискомфорт отдолу. Днес вече съм на 4-та таблетка от 8, целия курс подготвял шийката за раждане, но дай Боже да тръгнат контракции и още с приключване на този етап да преминем към раждане. Тоновете към момента са добри, пускат кратки и дълги, за да следят бебчето как се чувства. Стискайте ми палци и ще пиша при развитие!

# 534
АГ ми спомена за него, но каза че при мен не би го препоръчала и е по-скоро против. Нямах преглед при нея и всичко беше набързо, но може би имаше предвид проблемите с плацентата и всичко останало от началото на бременността. Също и като я попитах защо не се изгражда нормално седалищно бебе, при положение, че на запад се прави, отговори че в България много трудно ще намеря АГ да рискува и то ще е някой от по-възрастните.

А иначе знаете ли дали с ПИК от НАП мога да си видя данните и от НОИ? В болнични съм от началото и изведнъж сумата стана доста по-малка преди, та може там да намеря информация.

# 535
Да, можеш да влизаш и с двете. Може би работните дни са по-малко и затова

# 536
MissBabyJane, честито! Да расте здрав и щастлив, а на теб бързо възстановяване!

Аз се моля да дочакаме секциото, че ме е страх ако е извън датата кой ще го прави. Последно ме прегледаха преди Коледа и повече няма да го мерят, така че не знам колко ще тежи и т.н. Малко тъпо ми стана, още повече че имам останал преглед от пакета, но каквото-такова.

# 537
В темата “Майчинството счетоводно” бяха писали че за декември ще получим през януари. Срокът за подаване на декларацията от работодателите за декември е 10.01.2026 след това до 7-10 работни дни НОИ ще изплати болничния.
Аз лично още нищо не съм получила за декември.

# 538
Аз днес получих болничния за декември .Той всъщност вече се води майчинство ,защото е 45 дни преди термин.И очаквах по малко пари ,защото декември имаше много почивни дни ,но сумата ме изненада 😆.И сега с това евро само се бъркаме .

# 539
Здравейте, мами . Както вече знаете много исках естествено раждане,  но след 8дни пренасяне до днес и никакви индикации да тръгне естествено раждане + бебе 3.800
В понеделник съм на секцио. 
Не съм се подготвяла психически за раждане секцио и ми е много притеснено .

Общи условия

Активация на акаунт