❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 364
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, мами . Както вече знаете много исках естествено раждане,  но след 8дни пренасяне до днес и никакви индикации да тръгне естествено раждане + бебе 3.800
В понеделник съм на секцио. 
Не съм се подготвяла психически за раждане секцио и ми е много притеснено .

И аз съм за понеделник. 🫶 При мен секциото се очакваше, въпреки,че се надявах до последно да родя нормално, но не ми разрешават. Въпреки,че вече два пъти съм минала през секцио, не мога да го приема и аз не съм готова психически. Сега най-много се притеснявам, защото знам какво предстои. Вярвам,че всичко ще е наред и ще мине успешно! На всички кураж, късмет и сили! 🫶💕

# 541
При мен е изцяло неведение какво ме очаква . Не съм се интересувала никога , понеже не съм мислила да раждам секцио.  
Много ми е притеснено, не съм казвала на никой , само мъжа ми знае и пазим тайна от роднини и особено от майка ми , понеже е голяма паника . Голям стрес ще е за нея и голям стрес ще ми вкара на мен .
Абе ... много ме е страх , но няма начин,  трябва все някак да излезе това вече голямо бебенце 🩷🍀

Здравейте, мами . Както вече знаете много исках естествено раждане,  но след 8дни пренасяне до днес и никакви индикации да тръгне естествено раждане + бебе 3.800

И аз съм за понеделник. 🫶 При мен секциото се очакваше, въпреки,че се надявах до последно да родя нормално, но не ми разрешават. Въпреки,че вече два пъти съм минала през секцио, не мога да го приема и аз не съм готова психически. Сега най-много се притеснявам, защото знам какво предстои. Вярвам,че всичко ще е наред и ще мине успешно! На всички кураж, късмет и сили! 🫶💕

# 542
Няма как без притеснение, важно е накрая резултата здраво бебче и възстановяване без проблеми. Аз като за първи път и от естествено раждане се притеснявам, но до края нищо не се знае. Все се успокоявам сама ,че няма да съм първата и в двата случая, естествено или секцио.
Стискам палци на всички ,да мине всичко безпроблемно!

При мен е изцяло неведение какво ме очаква . Не съм се интересувала никога , понеже не съм мислила да раждам секцио.  
Много ми е притеснено, не съм казвала на никой , само мъжа ми знае и пазим тайна от роднини и особено от майка ми , понеже е голяма паника . Голям стрес ще е за нея и голям стрес ще ми вкара на мен .
Абе ... много ме е страх , но няма начин,  трябва все някак да излезе това вече голямо бебенце 🩷🍀

Здравейте, мами . Както вече знаете много исках естествено раждане,  но след 8дни пренасяне до днес и никакви индикации да тръгне естествено раждане + бебе 3.800

# 543

Успех и кураж! Моят съвет е че колкото по-малко знаеш - толкова по-добре. Моето секцио беше вчера и днес като изключа по-трудното ставане се чувствам сравнително добре за човек който е опериран преди 1 ден.

# 544
Genowewa29618, и аз съм в тази ситуация, присъствала съм на секцио по време на стажа си в операционна, но отказвам категорично да чета плашещи истории на пациентки. Нито аз, нито лекарката очаквахме да се стигне до там, но ето че вчера насрочихме дата. И аз си казвам, че нито съм първата, нито последната и гледам да свиквам с мисълта, а не да го приемам като края на света. Като се замислих най-големия ми проблем със секциото е, че ще съм разделена 24ч от бебето и че кърменето може би ще се случи по-бавно и по-трудно, а като за първа бременност съм много смело настроена, че искам да кърмя на всяка цена.
Имам познати, родили секцио, които кърмят вече 2 години, та и за там си повтарям, че щом другите могат и аз мога.
Важното накрая е здраво бебе и физически и психически неощетена мама.

# 545
ms_97 малко гледна точка от жена родила естествено- това че раждаш естествено също не е гаранция, че веднага ще ти дадат бебето. Родих в сряда, дадоха ми детето в неделя.. знам че е по лесно да се напише, отколкото да се случи, но трябва да сте спокойни. Моят опит с кърменето е труден - 10 дни нон стоп цедене, стерелизиране, след това трудно засукване от бебето от гърда( след консултации с Ася Демирева се установи, че трябва да го храня със сонда - оттам пак кърмене, този път със сонда, после цедене, после стерилизация...час и половина отиваха). От началото на тази седмица успешно минах само на гърда , но притеснението дали ми е стигнало, имам ли кърма е в пълна сила.
Та във тази връзка искам да кажа че го виждам процеса по кърмене като маратон, а не спринт,  дори да сте разделени по дълго време с усилие може да кърмите

# 546
Така е, съгласна съм. Надявам се за вбъдеще всичко при вас с кърменето да е наред и да продължи колкото желаете с бебчето.
Също звучи тривиално, но точно покрай кърменето и успеха му, спокойствието на майката е много, ама много важно.

# 547
Разбирам, точно покрай кърменето и на баткото и сега са най многото периоди в които съм изпадала в депресия...но искам да кажа, че и от АМ се става човек и кърменето не трябва да е фикс идея.

# 548
Привет, момичета Simple Smile Пускам ъпдейт на индуцирането на моето раждане вчера-  днес в 07:16 посрещнаха нашата дъщеря- Явора Simple Smile 🥰Докато всички смятаха, че ще се роди мъничка, не повече от 3кг., тя е цели 3.600кг.

# 549
Честита радост ! Да е здрава,  щастлива и много да ви радва ! 🩷🩷🩷🍀🍀🍀
Бързо възстановяване за вас !

[b[/b]
Привет, момичета Simple Smile Пускам ъпдейт на индуцирането на моето раждане вчера-  днес в 07:16 посрещнаха нашата дъщеря- Явора Simple Smile 🥰Докато всички смятаха, че ще се роди мъничка, не повече от 3кг., тя е цели 3.600кг.

# 550
Момичета, имам нужда да си задам тъпите въпроси 😩

Когато ми изтекат водите след колко време трябва да тръгна за болницата? имам ли време да се изкъпя?

Когато се влиза окситоцин, усеща ли се?

Ако някое е раждала на венозен антибиотик, боли ли?

# 551
  • София
Честита радост! Да сте здрави и много щастливи! Бързо възстановяване! 🩷🩷🩷

# 552
НиккиП, честита ви радост! Да си се радвате много и да си се гушкате сладко, сладко Simple Smile

# 553
Дайте ми идея за подарък на доктора(мъж). Вие какво смятате да подарявате или нищо няма да подарявате?  Нещо закъсах откъм идеи, а и за мъж ми е много трудно. Иска ми се към почерпката да добавя и нещо друго, но да не е сувенир, а по скоро нещо, което да си ползва и направо не знам .

# 554
Момичета, имам нужда да си задам тъпите въпроси 😩

Когато ми изтекат водите след колко време трябва да тръгна за болницата? имам ли време да се изкъпя?

Когато се влиза окситоцин, усеща ли се?

Ако някое е раждала на венозен антибиотик, боли ли?

Аз мога да ти отговоря май само на първия въпрос и то само от личен опит с първото ми раждане. Ако ти е първо раждане според мен ще имаш време да се изкъпеш. Поне на мен като ми изтекоха водите си допекох браунито:satisfied:, после влязох да се къпя и може би след час тръгнах за болницата. Колко е било правилно, не мога да кажа. Там като ме прегледаха казаха, че имам само един сантиметър разкритие, но тъй като са ми изтекли водите трябвало да ме приемат.

Не се стигна до там да ми вливат каквото и да било, въпреки че бяха планирали да ми сложат система с окситоцин на другия ден сутринта, ако раждането не тръгвало само. Слава Богу при мен нещата се случиха много бързо и дори за упойка нямаше време.

Стискам палци всичко да мине бързо и гладко и скоро да си имаш малко чудо за гушкане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт