❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 385
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Честита радост, Ники, са сте здрави, бързо възстановяване и скорошно гушкане!
За кърменето след секцио - и двата пъти се случи са раждам в петък, кърмата ми слезе в неделя. И двата пъти децата не бяха при мен, но вторият път бях подготвена с помпа, кана за гореща вода и кърпи. Не че не се събудих с два камъка, но поне бързо успях да се изцедя и са дам коластрата на маймунките.
Сега младежът си го кърмя, госпожицата не ще да засуче, няколко пъти само успява. Налага се да се цедя заради нея, ако остане нещо от брат ѝ и я дохранвам с АМ...всяко дете си има характерче...

# 556
Да се включа за кърмене след секцио - при мен кърмата слезе в деня на изписването, т.е. 5ти ден. Да не се тревожите ако не слезе много бързо, че аз бях започнала малко да влизам във филма в болницата. С моя младеж бяхме разделени първите 24 часа, но гледах да стимулирам гърдите да изцеждат коластра.

# 557
Към родилите да попитам в болницата ръчно ли се цедяхте (ако е имало повечко време отделяне с бебето)
Или с помпа, чудя се да я нося ли и как да стерилизирам или само на чешмата на гореща вода е окей?
Моето секцио ще е другата седмица в сряда и искам да не взимам излишно багаж.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 13:01 от Liliannn18

# 558
Към родители да попитам в болницата ръчно ли се цедяхте (ако е имало повечко време отделяне с бебето)
Или с помпа, чудя се да я нося ли и как да стерилизирам или само на чешмата на гореща вода е окей?

Първоначално изцеждане на ръка както пише Хедра, понеже лежах в деня на операцията, чак на втори ден цедях с помпа. Моят съвет е да си вземете помпата в болницата, не съм давала от изцедената в нея коластра, по-скоро помпата ми беше за стимулация, тъй като още като ми го дадоха опитвах да го кърмя от гърда, за да му влезе коластра в тялото.

# 559
Към родители да попитам в болницата ръчно ли се цедяхте (ако е имало повечко време отделяне с бебето)

С помпа, електрическа. Раждах в София, в Надежда и си носих пликове за стерилизиране в микровълнова.
 Първите дни използвах верото в столовата, но после си купих, за да мога да мия на момента.

Зависи дали ще искате да давате коластра/кърма на бебето или не. Ако ще давате - по добре си вземете помпа и веро. Ако няма да давате - изплакване с вода ще ви върши работа.

# 560
Аз бях с ръчна, но съжалих и мъжът ми ми донесе електрическа след два дни. Цедях и носех на бебето коластра в неонатология, защото бяхме разделени цели 5 дни. Ако ще даваш, а не само да стимулираш трябва да си вземеш и стерилизатор, веро и гъбка.

# 561
И аз не искам да нося много багаж. В болницата уж имат помпа и стерилизатор, като самата аз за вкъщи не съм купувала стерилизатор и имам само ръчна помпа на Медела за стимулация и инцидентно цедене. Ако има проблем тогава мисля да купя електрическа помпа.
Ако си нося моята и се възползвам консултанта по кърмене да види как цедя с нея дали ще ми е достатъчно само веро и гъба и след това да стерилизирам в техния стерилизатор? Предполагам трябва да нося и шише, където да изсипвам кърмата и да давам на бебето. Или поне в шишето да съхранявам в хладилник.

# 562
Аз бях в Токуда и там дават техни шишета. Не приемат външни и не съм носила. Дори ми беше полезно да ползвам техни, защото установих с кое малкият гъсок не се задавя. Това със задавянето беше огромен проблем в началото, но с правилното шише и поза при хранене овладяхме нещата.

# 563
мхм аз днес цял ден имам подобни на менструални болки ... незнам дали е нормлно и дли е някакъв знак, че скоро може да реши да се ражда бебока, но ми се иска да изкара поне още 3-4  дена да си стане 38 седмица ...

# 564
Аз бях в Токуда и там дават техни шишета. Не приемат външни и не съм носила. Дори ми беше полезно да ползвам техни, защото установих с кое малкият гъсок не се задавя. Това със задавянето беше огромен проблем в началото, но с правилното шише и поза при хранене овладяхме нещата.

В Токуда ползват Нук, нали?

# 565
Да, нук са

# 566
Да, на Нук perfect match и first choice. Първите са страхотни, ако на някой бебето е като моето и не може да контролира темпото с което яде и се задавя често или яде твърде бързо. С вторите нямам обяснение как са го хранили там, защото доста се излива млякото с тях. 🤷♀

# 567
мхм аз днес цял ден имам подобни на менструални болки ... незнам дали е нормлно и дли е някакъв знак, че скоро може да реши да се ражда бебока, но ми се иска да изкара поне още 3-4  дена да си стане 38 седмица ...

Същата съм днес. След закуска се появиха едни много силни и постоянни менструални болки, осъзнах, че не съм усещала бебето известно време и яко се панирах. Пих но шпа и един магнезий да видя дали ще намалеят и да знам дали да тръгвам към болницата. Слава Богу бебето се размърда, сега си е активно, но болките продължиха почти целия ден. Благодарение на тях не съм излизала навън дори и цял ден гледам да лежа, а датата за секцио наближава и още нито съм прала дрехи, нито съм подготвяла нещо по-сериозно и се чувствам много зле и психически. Сега вече май положението е по-добре и ще се опитам поне да сготвя една вечеря.

# 568
За тези менструалните болки казват, че са подготвителни контракции. Аз си ги търпя вече месец.

Аз вчера започнах стимулации на гърдите с надеждата това да помогне да започне раждане. Толкова ми е писнало вече 🥲🥲🥲 На всичкото отгоре бях болна последните 2 дни та съм раздвоена дали искам да я раждам или предпочитам да поседи докато поне оздравея напълно.

Много я обичам тази бременост, но всяка любов си има граници 🤣

# 569
skupocenna, последното ти изречение е много точно. Наскоро казах на мъжа ми "Абе не е толкова зле да си бременна, мога да си го държа детето докато стане време да е пълнолетно и да го извадя готово за света". Но от тогава какво ли не се случи, че да искам да излиза вече 😀
Иначе да, стимулацията на гърдите е единствения доказан начин, че се стимулира раждане, дори се препоръчва по време на същинското раждане. Може пък бебчето да те чака да оздравееш. Дано всичко да е наред накрая и боледуването не се отрази на нито една от вас!
А болките нямам против да си ги търпя, стига да не са индикация за проблем.

Общи условия

Активация на акаунт