❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Ние сме със същия проблем почти след всяко хранене и от три дни е на Еспумизан капки. Като че ли го облекчават, но не напълно. Вчера педиатърката даде и био амика и каза да продължи Еспумизана или да поръчаме Лефакс от чужбина, ама бабата ни изпревари събитията и вече имаме. Също ако кърмиш ограничи млечните, бобови, шоколад. Може да опиташ и с масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка и свивате на крачетата към корема, но това при моето бебе не помага. Като цяло казаха, че няма магическо решение за колики и ще трябва да си мине през това. Това е предписано от педиатрите в Токуда - казвам, понеже знам, че и ти си там. 🙂

# 676
Джейн, типични колики. Био Гая е пробиотик обаче. Пробвайте с капки за колики (Еспумизан при моето дете облекчаваха, но и запичаха), Инфакол, Колийф, Био Амика, нещо такова комбинирай с пробиотика.
Оригвай по време на хранене и след него, гледай да няма “балончета” в млякото и да не гълта въздух. Може и просто газове да има.
При нас положението беше проба-грешка.
С баткото накрая Био-култ спасяваше положението, а преди него и Омнибиотик Панда давах (не съм доволна). Капки за колики не помагаха. При каката Еспумизан облекчаваше и спомагаше да изпуска задържаните газове, та просто трябва да си откриете “вашето”.

Да, аз забравих да напиша че давам Colief на всяко шише, ама като че ли няма особен ефект

Ние сме със същия проблем почти след всяко хранене и от три дни е на Еспумизан капки. Като че ли го облекчават, но не напълно. Вчера педиатърката даде и био амика и каза да продължи Еспумизана или да поръчаме Лефакс от чужбина, ама бабата ни изпревари събитията и вече имаме. Също ако кърмиш ограничи млечните, бобови, шоколад. Може да опиташ и с масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка и свивате на крачетата към корема, но това при моето бебе не помага. Като цяло казаха, че няма магическо решение за колики и ще трябва да си мине през това. Това е предписано от педиатрите в Токуда - казвам, понеже знам, че и ти си там. 🙂

Да, ще опитам Лефакс, препоръчаха ми ги. Иначе и на мен ми казаха същото в Токуда...

# 677
  • Sofia
Ние взехме капки за колики лефакс. Пробиотици имам от болницата Био култ и аз питах докторката кога да ги давам. Тя каза по едно прахче следобед. Почнах да давам и още след първия прием почна един рев, гърчене, Абе страдание. Давам Лефакс преди хранене сутрин, обед и вечер, до 6 пъти на денонощие е препоръката. След 3 дена пробиотик, единият следобед забравих да го дам. Вечерта си беше песен, спаха си, на три часа хранене и така. Та мисълта ми е ако искаш пробвай два три дена да не даваш пробиотик и ще видиш. Аз на големия не съм давала, нищо му няма, 20-годишно магаре е. АМ, което дохранвам девойката, е НАН Про стъпка 2 за недоносени. Даже и Лефакс спрях също.

# 678
Кроче, цяло прахче е много. В началото се дава 1/4, после 1/2 прахче. Пишеше в листовката.

# 679
  • Sofia
Кроче, цяло прахче е много. В началото се дава 1/4, после 1/2 прахче. Пишеше в листовката.

Абе аз така прочетох, а и докторката така каза...

# 680
Хм, странно. Изхвърлих листовката, че ги подредих при бебешките консумативи в една кошничка, но ето това пишеше на моята.

Сега вече се обърках, но вероятно ще започна с по-малка доза.

# 681
И мойте са със зверски колики, пробвах Лефакс и Саб Симплекс- ефекта и от двете нула. Сега давам сутрин БиоГая а на всяко хранене редувам Еспумизан и Био Амика и положението е горе долу търпимо. Дано разминат по бързо тези колики че и децата и ние се измъчихме :/

# 682
  • Sofia
Хм, странно. Изхвърлих листовката, че ги подредих при бебешките консумативи в една кошничка, но ето това пишеше на моята.

Сега вече се обърках, но вероятно ще започна с по-малка доза.
Ето заради това го спрях, да няма объркване. Нищо няма да им стане, ако пропусна тези пробиотици за след месец примерно. Батко им въобще не е пил такива работи.

# 683
И мойте са със зверски колики, пробвах Лефакс и Саб Симплекс- ефекта и от двете нула. Сега давам сутрин БиоГая а на всяко хранене редувам Еспумизан и Био Амика и положението е горе долу търпимо. Дано разминат по бързо тези колики че и децата и ние се измъчихме :/
Лефакс и саб симплекс са с еднаква съставка. Ако едното не е помогнало и другото няма. На нас абуколикен имаше най-добър ефект и е с друга съставка. Имай предвид, че и лефакса и биогая-та много запичат.

# 684
И при нас са зверски колики, вчера бяхме на преглед в Надежда - освен еспумизан, казаха да даваме биоамика/колиийф като комбинация.  Вчера почнахме колийф, ще видим как ще е .
С баткото използваме инфакол, не се сещам да е имал толкова колики, но активната съставка е като еспумизана.

ПС: редактирам си мнение, че се сетих - Ася Демирева каза че не препоръчва БиоГая като пробиотик, а вчера педиатъра каза че ако бебето е на кърма няма нужда от такъв.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:40 от LasTShaDe

# 685
Да и аз четох че може да се получи запек, но за сега нямат проблем. Абокиликен май е на същия принцип като Био Амика.

Лефакс и саб симплекс са с еднаква съставка. Ако едното не е помогнало и другото няма. На нас абуколикен имаше най-добър ефект и е с друга съставка. Имай предвид, че и лефакса и биогая-та много запичат.

# 686
Мами, случвало ли ви се е бебето да е с ниска кръвна захар ?

# 687
  • Sofia
Говорих с педиатърката за пробиотиците, каза, че щом не се чувстват добре децата от тях, да не им давам. Другата седмица ако позволява времето, ще ходим на консултация. Ако ли не, жената ще дойде у нас.

# 688
Аз цял ден съм с контракции, но нерегулярни. Някои си болят,  други се усещат само като стягане. Успокояват се за половин-един час и после пак… Тотално ми писна вече и ако и тоя път не преминат в истински контракции направо се отказвам от това раждане. ПиснА ми Grinning
Някои са по 30-40 секунди, други по минута… ама не искат да се подредят , направо истинско изпитание за психиката ми.

# 689

Общи условия

Активация на акаунт