Делба на имоти наследство помощ

• 686
  • 67
  •   2
Отговори
# 60
  • Далечният изток
По какъв начин мъжът й има запазена част от нейно наследствено жилище?
Това съм го срещала само във форума. Не знам защо хората тук си мислят, че щом един имот е придобит по наследство, след смъртта другият съпруг не получава нищо. Което е грешно разбира се. Имуществото на починал се наследява от съответния ред наследници, включително съпруг, без значение дали е купено, наследено, подарено и т. н.

# 61
  • Melmak
Без значение как е придобито, при смърт наследяват наследниците, сред които и съпруг, ако има и ако е жив. В случая явно в Канада има начин да се разделиш легално без да се разведеш. Обаче тук не.

# 62
Да, да, ясно, аз нещо съм объркала в четенето на първия пост, извинете Simple Smile

# 63
Благодаря на юристите в темата АIDA N, Magdena. Много хора са в неведение на наследствените закони и го научават по труден начин. А и често няма универсални решения.

# 64
Да, да, ясно, аз нещо съм объркала в четенето на първия пост, извинете Simple Smile

Непрофесионалистите не си представят, че е от значение какво е притежавал наследодатерят към момента на смъртта си и се повеждат по това, как той го е придобил.

# 65
  • Пловдив
Цитат
П.с. или искате да кажете, че жената е починала?
За това става дума. Без значение какво си представят непрофесионалистите за наследството, в случая потребителката е останала с впечатление, че живи хора делят имоти.

# 66
Цитат
П.с. или искате да кажете, че жената е починала?
За това става дума. Без значение какво си представят непрофесионалистите за наследството, в случая потребителката е останала с впечатление, че живи хора делят имоти.

Винаги живи хора делят имоти. Мъртвите в делби не участват.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 02:27 от Deborana

# 67
  • Пловдив
Grinning Да.
Живи съпрузи или бивши съпрузи.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 09:00 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт