Боледуване на децата ни - тема 93

• 418
  • 24
  •   2
Отговори
# 15
Аз пък си мисля, че температура се вдига заради високото ЦРП, а не че ЦРП-то се е вдигнало заради Т. Нали за да има Т, значи нещо не е както трябва.. Ама това са си мои размишления де, не съм педиатър. На мен по-скоро ми звучи като лабораторна грешка този висок резултат.

# 16
Бе гложди ме, как се е сетил педиатърът да пусне изследване. Не разбрах през нощта дали е подкашляла. Онзи ден дадох 215.14 лева за преглед в Сити Клиник. Честно ви казвам, седнах да си чакам реда, и се разплаках. Не успях да се събера и да им тегля едни и да си тръгна. На всичкото отгоре не останах изобщо доволна. Та, хич не ми се дават 100 лева ей така, по мое усмотрение. Поне лекар да го беше назначил. Но при каката също е подкашляне. Останалите сме добре, дори и дребното. Та, си мисля, че не е нещо заразно 🤷

# 17
  • София
Ми не знам дали казах тук, но спомена, че сме 10-тите за днес Simple Smile Иначе не е нашият педиатър, а е частната педиатърка при която ходим когато или той няма час или е в почивни дни.
Между другото нашият педиатър каза, че само чистият въздух ще оправи нещата... До колкото разбирам това си е бактериална инфекция.
По интересното е, че каката и тя е с нея обаче няма симптоми. Тя също е с изписан антибиотик, защото няма как да си го прехвърлят до безкрай това. За мен цялата ни здравна система е крайно несериозна по отношение на заболяванията. РЗИ прехвърлиха топката на педиатъра, а педиатъра едва ли не на нас да решим...
И вече другото за което се съмнявам е, че изследвнаията и на двете не са вярни, но както казах и на педиатъра още 200лв нямам да дам, за да го докажа...
П.С: Заразно е по принцип, но зависи и всеки организъм как би се справил до колкото разбирам. Например на моят мъж същата педиатърка му пусна същите изследвания като на децата и за други бактерии. Той пък се оказа със съвсем различна и сега и той подлежи най-малко 14 дни на антибиотично лечение.
Иначе  стана голям истерия като споделих и в групата на градината. Даже майка ми писа какви симптоми има моето дете, че нейното имало някакви. Обаче не искала да пие антибиотик и не мислела, че е това... Ем ок аз няма как да знам какво му е на детето. Пускаш тест и виждаш щом и в групата има случай.

# 18
И пак че се е сетил. Аз също много се очудих.
Иначе за ЦРП, така е както хоуп казва.
В началото на годината, заведох детето на ясла сутринта всичко беше нормално. На обяд се беше събудил по-рано плакал, повърнал и заспал на пейката докато ми търсят номера (бяха го записали грешно). Взех го от там и веднага отидох към спешен кабинет, че беше петък вечерта вече. По пътя спа, там спа, прегледаха го УЖ. Стомашен вирус, но не го болеше корема. Ниска температура до 38 макс. От 19ч до 9ч на следващия ден спа. Стана в добро състояние горе-долу. Личеше че е болен. Изведнъж писна, че го боли ухо. Хайде намерих веднага УНГ оказа се с отит и с налепи. Питах изследвания да правя ли? Не.
Тогава вече се чух с моят близък човек роднина. Каза "абе не е нужно, но пусни да видим на къде е плюс стреп тест и секрети". Пуснахме и час по-късно сърцето ми искаше да излезе през прозореца на колата - 34 левкоцити и црп 90. В същото време беше окей, сравнително. Имаше настроение. Но как за една вечер??? Как???? Какво се случи?! А преди 4 дни беше приключил аугментин. И тогава го започна отново за 10 дни.

# 19
  • shumen
Барбалена,Сенсиала и моя не го ще,но предпочита Виброцила пред него.
I.R.сега и аз се вкарах във филм с тоя паракоклюш.Не знам вече какво е при моя.
The doors,моя всичко наред с изследванията и почти не кашляше и с бронхеолит беше веднъж.На снимка излезе.
Ето му ги и изследванията.Нещо притеснително има ли според вас?Тая седмица педи се оказа,че е отпуска и има заместник,които не харесвам.

Моите изследвания също излязоха и тоя път всичко е наред.Урината е стерилна.

# 20
  • София
Споко, мъжа е със специфична бактерия, която отговаряла за пневмонията… На слушалка не се чувало. Само на скенер и кръвни…
Аз живея във филм🤣

# 21
Danaeka, за мен тия изследвания са като при вирус. Или след вирус. Или след лечение - съдя по ниските левкоцити. От миналата седмица не съм следяла какво става в темата, само с кашлица ли е детето?

Моето болното, откакто свали температура миналата седмица на ден 3, ще срине къщата и вече се чудя какво да я правя. Скучно й е, а ние работим и няма как да съм й аниматор и цирков артист, отделно че до вчера и времето не ставаше за излизане. В чудо се виждаме. И горкото ми дете, то е дете - какво да прави, да седи и да мълчи ли. Обмислям след още ден-два да я връщам в яслата, просто не издържаме всички. Хем ме е страх, че е скоро след боледуване, но друго нямам какво да направя.

# 22
  • shumen
The doors,с кашлица е,прави едно хък,хък,прочиства гърло,жизнен,ще бутне къщата,но все му се спи и много бързо се изморява.Преди време беше така,всичко перфектно в изследванията,на слушалка нищо и накрая педи ни изпрати на снимка за мое успокоение и цъфна с бронхеолит.Оттогава си имам едно наум.
Изследванията са пуснати на ден 5 след Геломиртол и едно спрейче за гърло изписани от педи.Гърлото мина от него,но кашлицата не минава.

# 23
Дани, а каква е кашлицата? Отхрачва ли? Напоследък много кашлящи и влачат, чувам от колежките.

Ето че и моя красавец се разкашля истински и сега мисля схеми кой, как да го гледа.. Утре ще го водя на доктор.

# 24
  • shumen
Frozen,суха е кашлицата.Не отхрачва,а втора седмица пие Геломиртол.Изморява се бързо и все му се спи,а е жизнен.Като го знам как ми прави бронхити и пневмонии от нищото и се вкарвам във филми.Харесвам,не харесвам заместващата педиатърка утре ще го заведа да го чуе пак,че до Понеделник докато се върне нашата ще полудея от притеснения.
Тая сутрин говорих с колежката и каза,че нейните деца втора седмица са така.Пускала им изследвания,всичко наред и на снимка при големия бронхит.

Общи условия

Активация на акаунт