Боледуване на децата ни - тема 93

• 17 957
  • 883
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Бъбъл,и на моя имунитета му се срина след варицелата.
Yezlem,а СРП пускано ли е?
Моя е с ново 20 -Т.Не е много висока,но продължава да кашля.Утре ще се ходи пак при педи и ми намирисва на АБ.Не знам как ще го пие като си го знам каква драма куин е.
Дани, да не е за Вентолин?
Моят като се "закучи" така и не минава от Пулмикорта, обикновено с Вентолина не се разминава 😔
 И обикновено откакто е малко по-голям и разбран правим първо Вентолин, после Пулмикорт с около 15-20 минути разлика, за да се усвои максимално

# 841
  • shumen
Бъбъл,може и за Вентолин да е.На своя глава обаче не смея да му направя,а и нямам.Сироп Вентолин имам,но от него му се разхлопва сърцето и подивява.

# 842
Дани, предните дни си спеше добре, но е все изморена, както и голямата. Чудя се дали да не ввема билкова кръв за голямата, марко да живне. Иначе малката само гърло я боли, голямата кашля по-малко.

# 843
Рейна, подуването се води алергична реакция. Помисли дали да не дадеш противоалергично. Както споменах при нас мина трудно и с компреси риванол. Може и кулпач да слагате.
Специално и само от тази ваксина направи такава реакция. Вероятно си е типично. Иначе да 40 гр. и на мен ми се видя прекалено за от ваксината. Но ако така си вдига много високи, може и да е възможно.

# 844
Danaeka, да, нека пулмолог види детенцето, може наистина да е за Вентолин. Ама не ми харесва тази темперарура, може да пуснеш crp.

Споделих ви, че вчера моето след ясла легна на дивана и рязко вдигна 39...цяла нощ се въртя, гореше в 40 градуса. Реших, че е грип, дадох Тамифлу, повърна го. Всичко се омаза. Повърна и Нурофена после. Цяла нощ не сме спали. Днес го заведох на лекар. Сливиците са възпалени, с малко налепи. CRP 55...Изписаха антибиотик. Явно е хванал бактерия за двата дни в ясла.

# 845
  • shumen
Ваня,и моя доста спи тия дни.Вечер ляга към 22,30 най-късно и сутринта спи до 10-10.30.Явно болеста ги изморява.
So close,утре ще пусна СРП преди да отидем на педи.Мен също тая Т не ми харесва.
Моя и Т вдигна 38.И тая кашлица ме влудява.

# 846
Добър вечер на всички.
Аз искам да попитам мамите чийто деца са родени 2020 година следното.
Как се развиват като килограми и височина.
Моето момченце е родено Ноември месец на 5 ти 2020 година.
Роден 3,290 кг ,52 см
Днес го измерих ме 25.7 кг
121 см висок.
Татко му е висок 178 см
Аз 163 см
На мъжа ми бащата 190 см
Дали е нормален растежа на детето.

# 847
Моя е роден октомври 2019
В момента е 19кг -122 см.. Гена на мъжът ми са над 1.90 см но той си върви ок   ,в групата му са мутанти доста високи дечица има и от двата пола сравнение с тях е направо нисък ..

# 848
Рейна, подуването се води алергична реакция. Помисли дали да не дадеш противоалергично. Както споменах при нас мина трудно и с компреси риванол. Може и кулпач да слагате.
Специално и само от тази ваксина направи такава реакция. Вероятно си е типично. Иначе да 40 гр. и на мен ми се видя прекалено за от ваксината. Но ако така си вдига много високи, може и да е възможно.
И голямото имаше подуване и зачервяване. Явно си е наистина типично, ще се разровя утре да видя имам ли противоалергично на сироп. Май само на хапчета имам, но нурофена нали е леко противовъзпалителен та се надявам да мине.

# 849
Моят е роден на 17 февруари 2021. В момента е 116 см и е 20 кг. Аз съм 170 см , а баща му 186 см.

# 850
  • shumen
Рейна,дано днес е спаднал отока и е по добре детенце.
Ние тази нощ сме спали.Не е кашлял много,но пък с Т се борих да свалям.До 38,3 изчаках и дадох Нурофен.След него спадна,но сега пак е с 38.

# 851
Дани, виж един тест за грип. Може да е започнал нетипично, напоследък и такива случаи чувам, при които не започва директно с отпадналост и температура.

Да ви кажа... в групата дали има 6-7 деца останали да ходят. Във Варна сме в грипна епидемия. Със сигурност не всички отсъстващи са болни, но пак ми е плашещо. Едното със сигурност зная че е с гнойна ангина. Добре че успяхме да спрем малчо тази седмица, но настръхвам като знам че другата ще трябва да отиде. 😪

# 852
  • shumen
Frozen,тестове за грип са правени 2 пъти и са отрицателни.

# 853
  • София
Бъбъл,може и за Вентолин да е.На своя глава обаче не смея да му направя,а и нямам.Сироп Вентолин имам,но от него му се разхлопва сърцето и подивява.
Оооо , в никакъв случай не го казах с идеята да му го самодобавиш, разбира се че след консултация с лекар.
Дано бързо отмине без антибиотик.

В класа на сина ми са 14 деца (от 26 ) и голяма част от тях с доказан грип, така искам да ги пуснат дистанционно обучение , или пък да мога да извинявам отсъствия служебно.
Веднага бих го спряла докато отмине вълната 😔

# 854
И аз ту се чувствах гузно, че спрях от градина първите дни на новата година, ту ядосана заради разни инициативи, или от съображения, че веднага след коледната пиеса се донесе вирус...
Към момента виждам, че е било правилно да не ходят, хич не се бях замисляла за варицела и срива на имунната система, ако не го споменавахте.
Няма да е добре след карантината веднага на градина предвид грипа, като гледам как масово настъпва, а ще са и рожденици през февруари. Хем е хубаво голям празник там с децата в групата, хем натръшкани болни не е оправдано

Говорих вчера с ЛЛ и чудеса - добре било да се сложи ваксина срещу варицела. За сега не била безплатна и трябва да я набавим.

Минахме тази сутрин УНГ, има лек секрет от мястото, където е махната третата сливица, детето за момента е добре. Последния отит е от началото на ноември, само ушите са вечно с ушна кал и ще трябва малко капки.

Общи условия

Активация на акаунт