254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 10 401
  • 427
  •   1
Отговори
# 285
Затова ли са станали 4 евро яйцата. Ясно.
Нямаме био фермери наоколо за яйца, затова Алди и чат пат био магазин. Обаче са все бели, обичам кафеви.
Синьо кое какао взимаш? Има едно за 5€ в ДМ с Xylit, но аз това не съм го полззвала и на първа справка ми казва повишен риск от тромбози и се отказах. Искам обикновено какао без захар.

# 286
25-40 цента е на яйце нали?

# 287
С яйца ни снабдява гаджето на голямата щерка. Имат 20-25 щастливи кокошки. Рядко се налага да купувам от магазин или една близка ферма.

# 288
25-40 цента е на яйце нали?
Да, на яйце. В магазина са 35-45, зависи къде и какви.

# 289
  • Немция
Ще погледна тези дни дали и при нас няма обикновено какао.

В НРВ утре отпада училището заради опасност от поледици, преди 2 часа дойде "благата" вест.
Моите ученици са много щастливи! Grin

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 19:21 от Бибит

# 290
Рейна, на Naturata (двата вида без Kaliumcarbonat) и на Rapunzel.

Еха, искам и при нас да отпадне училището утре. И при нас има опасност от поледици сутринта.

# 291
В Заарланд също ще са затворени училищата. При нас се очаква до 10 ч да е ад по пътищата.
Не забелязах да липсват яйца и какао по магазините

# 292
  • Germany
Ние получихме от застрахователя предупреждение за лед утре, но уви училищните занятия не са отменени...

# 293
Благородно завиждам, при нас никой нищо не казва за затваряне. Утре сме пак на тръстиката.

# 294
  • Deutschland/HE
В Хесен всяко училище решава. При нас преди час и нещо получихме съобщение в Унтис, че утре ще са дистанцунтеррихт и им насрочиха онлайн конференции.

# 295
Дъщеря ми тръгна на училище. При нас има само сняг, но автобусът до центъра върви. Синът ми има от третия час по принцип, а и директорката му в 6 часа сутринта писа, че първите 2 часа отпадат. Ще се пробва в 10 часа. Ако не стигне, ще му напиша бележка.
Въпрос към майките на бивши абитуриентки: Как решихте въпроса с дължината на роклята? Смятаме да ходим да търсим рокля сега в намаленията, но нямаме обувки. В Peek & Cloppenburg имат шивашко ателие, но не знам, дали, ако купим рокля сега и се появим след 1 месец за подкъсяване, ще ни направят услугата.

# 296
Deni-meni, това е услуга на Р&С и ако отидете по-късно с касовата бележка със сигурност ще я поправят. Най-добре в да питате ввъ филиала кога и как да го направите.
Последно оттам взехме роклята на дъщеря ми за абсолвентския бал на годеника и ни предложиха да я скъсят, но тя избра обувки на ток и нямаше нужда, защото изглеждаше добре.

# 297
Точно така. В Пийк (и подобните магазини) може да се отиде  и по-късно с роклята и касовата бележка и да се скъси според височината на обувките. Може със закупени онлайн от техния сайт рокли да се отиде на място за корекции, а онлайн често цените са по-добри или има допълнителни намаления, изборът е повече със сигурност.
За повече сигурност - питайте си на място.
Допълвам: в шивашките ателиета към големите модни магазини правят корекции и на купени от другаде рокли и костюми. Не навсякъде и понякога на малко по-висока цена, но си попитайте на място, за да сте сигурни.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 11:19 от Mößbauer-Effekt

# 298
Благодаря ви.

# 299
  • Deutschland/HE
Дени, не знам за корекцията, но като отивате да мерите вземете едни обувки на ток , защото роклята изглежда по различен начин, дори да не са и по мярка. В събота е лудница ва P&C. Ние отидохме първо във Висбаден и там нямаше почти нищо, а аз се надявах да приключим бързо. След 2-3 седмици отидохме на този във Франкфурт, там имаше много модели, цветове, номера и мноооого бъдещи абитуриентки. Набелязахме 4-5 рокли, девойката влиза в една съблекалня и мери, а мама само пренася рокли в друг размер, цвят... Правеше си снимки, за да може после спокойно да гледа и преценява. В крайна сметка тя не хареса нищо от там. Ние не бяхме взели обувки, а те не продават там обувки, за да вземеш едни временно. Във Висбаден имаше оставени 3-4чифта сандали, поне като мериш да добиеш по-добра представа, но бяха 40+размер.

П.С. На мъжа ми коригираха ръкавите на сако, което не беше купено от тях и си платихме, но се справиха перфектно. В P&C в МайнТаунусЦентрум го дадохме.

Общи условия

Активация на акаунт