Къде да намеря такъв мъж

• 17 095
  • 476
  •   1
Отговори
# 315
В първия пост не са поставени някакви високи изисквания. Изненадана съм от реакциите - ще рече човек, че героинята е таргетирала само английски херцози или нещо от този калибър.

Единствен проблем в първия и единствен пост на този профил виждам в генерализирането на познатите му мъже като недорасли лигльовци, което е същото като мъжките вопли как около тях имало само кифли. И обикновено причината е в средата.
Това е. Ако се търси нещо друго, явно трябва да бъде търсено на друго място.

# 316
Telesilla, а ти нещо полезно по темата имаш ли да кажеш, освен да захапеш хората, които са писали преди теб?

Скрит текст:
Arielle, хората, които считат образованието за ценност, си търсят други такива. Т.е. мъж, който цени образованието, няма да обърне внимание на жена без, освен ако не е просто за секс или да му запълни времето, докато срещне правилната за него.
Ама как така да не съм полезна за авторката? Smiling Imp В тази лавина от мнения точно аз идеално ѝ помагам в сортировката и анализа, защото тук едва ли има повече от 10 смислени и полезни за нея мнения.

# 317
Авторката пише:
Търся мъж на подходяща възраст 25-30 години, интелигентен, с хубава професия, да не пуши, да не прекалява с алкохол, да тренира, който да е сериозен.
Къде видяхте "висшист"?

# 318
  • София
Четете първия пост. Тя не иска вишист, а някой по-зрял, който не е лигльо и инфантил на първо място.

# 319
Човек с хубава професия - висшист шеф във фирма, а не общак бъркащ бетон или пък боклукчия.
Така добре ли е?

# 320
То, ако критерият е само висшето, супер лесно стават нещата. 50 университета бълват всяка година хиляди. Навсякъде може да срещнеш висшист, в планината, в банката, в метрото, по улиците, в местния бар, във фитнеса, на бензиностанцията. Ама за всички е ясно, че не е само до висшето.

# 321
Вече написах, но да се повторя - авторката е поставила съвсем нормални, дори минимални изисквания за стабилна връзка и за човек, с който един ден тя би създала семейство и би гледала деца. Според мен Grinning

# 322
При положение, че в България почти всички завършват висше образование, не си представям тези които са без на какво ниво са. И да знам, че има изключения, но те са си точно изключения.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:57 от alia7

# 323
Тук се получи огромен сблъсък на поколения. Хората, които едно време са учили, за да не работят, въобще не могат да си представят, че има хора, които учат, за да се развиват в работата, която вече имат. Днешните младежи работят и изкарват истински пари още от ученици, въобще не чакат да си завършат висшото на 24г., за да стартират "кариера" зад бюро.
Съответно търсят жена със също толкова развита работна етика, която да им е упора, а не някоя, дето висшето ѝ е най-голямото постижение и после работи за джобни, защото пазарът на труда е пренаситен с младши сътрудници от всякакви добри професии.

# 324
Лесно става запознанство и опознаване на места, където хората практикуват любим спорт или хоби. Ако и харесва планината, в  някоя група по планинарство и т.н. Направило ми е впечатление, че когато някой практикува нещо любимо, не си гледа толкова телефона, ами повече общува. Като чакаме през залата за спорт да започне съответният клас, почти никой не сърфира из фейсбук, всички си говорим по между си. Понякога даден човек не те впечатлява визуално веднага, по някаква причина не си му обърнал внимание, ама като се заговорите и нещата се променят.

# 325
  • Пловдив
Цитат
Съответно търсят жена със също толкова развита работна етика, която да им е упора, а не някоя, дето висшето ѝ е най-голямото постижение и после работи за джобни, защото пазарът на труда е пренаситен с младши сътрудници от всякакви добри професии

Е де ........и аз това попитах . Кое е на авторката голямото постижение?

Че е завършила висше?
Че не пуши ,че не пие , че не излиза на дискотеки, че чете книги? Навън е пълно с младежи дето са като нея.......какво не им харесва? Били несериозни..........еми мацка , някъде измежду тия има и някой сериозен. Ама гледай да не го пропуснеш ..........щото на пича може да не му се ходи в залата.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 12:36 от Sun2000

# 326
Ама кой е казал, че на авторката изискванията са неизпълними? Никой.
Но на мен ми звучат като обява във вестник трета възраст. Търся мъж между 60 и 65 години, да не пуши и да има личен автомобил.
Нещо за характер, ценности, темперамент? Не, няма, “аз имам висше и професия, търся сериозен мъж с висше и професия”.

Допълвам се: Явно някои съфорумци мислят, че убиваме феминизма и изискванията на авторката. Напротив.
Има определен тип жени, които карат висше, колкото мъжът до тях да не го е срам, че жената е със средно, и точно като го завършат започват да търсят сериозен мъж и също изброяват качества като не пия, не пуша, не ходя по дискотеки, аз съм сериозна дама. Ама те са далеч от феминизма…

# 327
  • Далечният изток
Аз исках да питам авторката толкова ли няма нормални мъже в залата, където тренира, толкова ли нямаше някой готин състудент в университета, където изучаваше хубавата и престижна специалност, толкова ли няма в хубавата и престижна работа някой колега, който не е лигав хлапак, ето и същата или близка хубава професия като нея би имал..., ама едва ли ще се появи да отговори...

# 328
.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 16:04 от Анонимен

# 329
За да има такова текучество, сигурно заплащането е малко и ползват позицията да натрупат опит на хартия и да се преместят за повече пари.

Общи условия

Активация на акаунт