Къде да намеря такъв мъж

• 17 101
  • 476
  •   1
Отговори
# 270
  • Somewhere far away
Не бъркайте фенимизма с мъжемразие.

# 271
  • Далечният изток
Не съм споменавала нищо за омраза към мъже, ако имаш предвид моето мнение.
Даже не го и мисля.

# 272
  • София
Феминизмът го разбирам като жени, които посмъртно не се дават на мъжете и се занимават с доказване как са същите като тях или даже повече от тях и в това се състои вечната им борба.
Лично мнение.
Нямам намерение да се доказвам, че съм по мъж от мъжете.

А, не, точно този криворазбран феминизъм ме отвращава. Жена щангистка и кранистка, мерси. Просто допреди 40-50 години посред Европа не са имали право да гласуват, да взимат решения за децата си, и прочее. В България винаги сме били много по-напред и като равнопоставеност за образование,  в работата, и в живота, но на запад още имат проблеми с тези неща и затова още ги избива на крайности.

# 273
  • Далечният изток
Кранистка, щангистка, юристка.... Joy

# 274
  • София
Кранистка, щангистка, юристка.... Joy
Simple Smile
Нефеминистите и снобите престижните професии ги съобщават само в мъжки род, та оставаш юрист и не си в тая верига Simple Smile)))

# 275
  • Somewhere far away
А мен ме забавлява  мисленето, че зад всички феминисти стоят щангистки и кранистки.

# 276
  • Далечният изток
Аз следвам съвременните тенденции в маскулинизацията на съществителните в българския език, така че приемам юристка и адвокатка като думи, които се съдържат в правописния речник от 2012 г. и толкова.

# 277
  • София
Аз следвам съвременните тенденции в маскулинизацията на съществителните в българския език, така че приемам юристка и адвокатка като думи, които се съдържат в правописния речник от 2012 г. и толкова.
Просто се шегувах, явно неуспешно

# 278
  • София
Бърка се основно феминизмът с еманципация.

Феминизмът е леко краен, по мое мнение, просто защото във времената на революции за защита на женските права - право на собственост, на глас, изобщо за всякаква форма на равноправие на половете, са били необходими крайни мерки , за да се стигне до тук. Включително и отричане тотално и пълно на мъжете, омраза и прочее обезценяване на мъжкия пол и демонизирането му и издигането на женския пол като висш и единствен валиден и все в този ред на мисли, схванахте идеята.
Само до преди петдесетина години, доколкото помня в Швейцария жените нямат избирателни права.

В мирни времена и с днешна дата, аз не мога да се дефинирам като мъжемразка или феминистка, по-скоро се считам за еманципирана, но гореописаните крайности не споделям.

# 279
  • France
Някъде срещнах, че според мъжете жените се делили на "става" и "не става". Строго погледнато и жените делим така мъжете. Поне от пръв поглед. Simple Smile защото и двата пола сме еволюирали животни и не се осланяме само на нагона си за да влезем в двойка. Влизат и други критерии. Да ви напомня как Плутарх описва Клеопатра: грозна, ниска и безлична, докато не почне да говори и мъжете немеели пред нейния ум и каризма. А като танцувала, омайвала и императори. С Клеопатра делим едни и същи грозновати гръцки гени, но сме жени със самочувствие. И за последните 20+ години съм имала учудващ брой ухажори. Като най-честите прилагателни са били "буйна", "умна", "с чувство за хумор" и... "чаровна". Защото както казваше Одри Хебърн, "щастливите момичета са красиви момичета".
Хм, жалко, че имам само момчета. Щеше да е хубаво да мога да предам тази ми житейска философия. Освен да направя коуч агенция за момичета, които са учени да мяукат и се чудят защо само мухльовци и мачовци им се лепят.

# 280
И скромна

# 281
  • София
Ох, нямам думи.

Това, че мяукат, означава ли, че са без самочувствие, чар, темперамент, страст, ум, образование, самодостатъчност, чувство за хумор, дар-слово и прочее?
Любопитствам, просто?
Или ако не са грозновати мъжкарани и само лаят и псуват като каруцари са еманация на еманципация, самодостатъчност и самочувствие?

Дайте да се върнем да сутиените.
Ако разговорът продължи в този дух, ще жертвам един сутиен, заклевам се.

# 282
  • France
Имаш изключително бедна представа за това, как може да бъде една наистина свободна жена. Намирам за тъжно, че в ума ти веднага се появява като картина грозна мъжкарана, която псува. Толкова ли нямаш някой пример в обкръжението ти?

# 283
Най-големите еманципатки, които познавам си останаха сами, а една дори след година брак се разведе защото на мъжът й му втръснаха триадите за "подтисничество" и как "нямало да готви мусака, защото й се нарушавали правата".

# 284
  • София
Имаш изключително бедна представа за това, как може да бъде една наистина свободна жена. Намирам за тъжно, че в ума ти веднага се появява като картина грозна мъжкарана, която псува. Толкова ли нямаш някой пример в обкръжението ти?
Сериозно?
Как може да бъде свободна?
Не в моя ум са тези асоциации. Коментирам твоите представи.
Ти си тази, която всички форми на нежност, женственост и прочее асоцираш с подчинение и зависимост, мяукане и все в този дух унизителни и дори презрителни определения, срещу които остро възразявам.

Общи условия

Активация на акаунт