Мартчета 2026 (Тема 3)

• 15 277
  • 703
  •   1
Отговори
# 690
За мен не е опция и не е удобно новородено да бъде директно в стол. Първо, сами ще се убедите колко неудобно ще изглеждат застанали. Колкото и да пише 0+ + малки са. Дъщеря ми си изкара в кошницата до 8месец. Сега сме с joie i spin 360E. Второ- може да вземете стола вкъщи, слагате бебето, завивате го, слагате го в колата. Не е препоръчително децата да са с якета, космонавти и прочее под коланите, а едно новородено си е неудобно да го разсъбличаш. При слизането било то за преглед или някаква друга причина е по същия начин.

# 691
За нас пък е по-удобно със столче и според мен е по-неприятно за детето да е свито като скарида в тези кошници, стигат му последните седмици теснотия в корема. Тези кошници насърчават по-дългото стоене в такава поза, много майки направо го слагат от колата върху шасито на количката/количката в супермаркета/др вместо да преместят бебето в широкия кош да се изтегне хубаво. Не съм забелязала дискомфорт, даже си заспиваше винаги в колата. Maxi Così Mica Pro е нашето. 🤷

# 692
В интерес на истината кошницата не е чак толкова тясна, най-вече пък в началото става въпрос за 3-4 кг бебе.
Нещо, което е много важно е, че за да е безопасно, детето трябва да не се губи в пространството.
Всяко семейство решава кое е удобно за него, въпрос на гледна точка и личен избор.

# 693
Със сина ми бяхме със столче от 0 група и наистина стоеше малко по-свит вътре в неоптимална поза като че ли. Но, първо те в началото просто са си такива смачкани, и второ, тези всички пъти бяха в рамките на първия месец примерно, и всичките пътувания в този период да са се брояли на пръстите на едната ми ръка. Поликлиниката ми беше на 200 м и не съм ходила с кола до там на консултации, нито сме обикаляли по гости. Само някакви наши разходки. С второто просто вариантът с кошница ми дойде добре, за да отложи размяната на столчетата, но въпросната кошница не излиза от колата. Точно веднъж бях опитала да я нося с бебе и ми откъсна ръката, и приключих с тия мераци. Нямам скруполи да преместя спящо бебе от и в нея, както и да мина няколко метра с ненавлечено дете до колата, че да го сложа вътре без преобличане. Всъщност и докато беше в кошница, аз по-лесно заставах посредата отзад. Когато вече бяха две столчета, мястото беше супер неудобно и макар да успявах да се нацирикам там, на дълъг път ми идеше да сляза и вървя пеша.
Сигурно ще се наложи да вземем за каката друго столче, дори може би и третото да сменим, за да се наредят оптимално, и май новите ще са Бритакс, като по-тесни. Момичешкото със сигурност, за другото ще видим. Ще мислим и правим тоя тетрис към черен петък, надявам се да не е като кака си и до тогава да си седи в кошницата най-дребното.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 13:47 от Enter Sandman

# 694
Ние сме с Britax за голямото ни дете, ползваме го от както е на 7м, сега е на почти 7г. Страхотна инвестиция е, аз го поръчах от Амазон преди години.

# 695
На мен въпросът ми беше по-скоро коя кошница от двете ви се вижда по-удобна в областта на главата. Иначе сме взели решението първо да сме с кошница, а в последствие със стол.

# 696
Съни, първата ми изглежда по-удобна.
Да попитам, ако някоя скоро е ровила за оферти за памперси и й е попаднала на някоя добра оферта. Аз обиколих няколко сайта и се обърках честно казано😅😅

# 697
Ти питаше и за съвети за кошниците, затова и повечето си казаха съветите, според опита и личните си виждания.
От двете марки, аз бих заложила на joie. Бебето е новородено 28 дни, няма вечно да седи притиснато отвсякъде. Особено към трети месец, като започнат да се обръщат, всичко ограничаващо създава проблеми. Това около главата не мога да преценя дали е вложка и може да се маха.

# 698
Да попитам, ако някоя скоро е ровила за оферти за памперси и й е попаднала на някоя добра оферта. Аз обиколих няколко сайта и се обърках честно казано😅😅

Аз си бях решила на този вид да се спрем и това е най-изгодното, което изнамерих и съответно поръчах. Когато се рових, на другите места за същата цена бяха около 2/3 от тази бройка памперси. Ако случайно бързо умалеят на бебчо и останат някакви бройки, просто ще ги дам на приятелки, които са с термин малко след моя.

# 699
Момичета, вие успяхте ли да намерите педиатър, при когото да можете да се запишете?
Ако някой от София има препоръки или знае някого, когото да записва, ще съм благодарна да сподели.
Аз прозвънях на ужасно много и все греда.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 16:34 от misheto95

# 700

Аз си бях решила на този вид да се спрем и това е най-изгодното, което изнамерих и съответно поръчах. Когато се рових, на другите места за същата цена бяха около 2/3 от тази бройка памперси. Ако случайно бързо умалеят на бебчо и останат някакви бройки, просто ще ги дам на приятелки, които са с термин малко след моя.

И аз взех същите от еБаг. Бебо мокри кърпи пак от там.

# 701
Точно днес поръчвах памперси от ебаг и аь, приятелка ми каза да взема два вида за новородено. От колкото мн бройки и за следващия етап. Та взех и аз един https://www.ebag.bg/peleni-pampers-harmonie-s1-newborn-2-5-kg/598353 и ще взема тези https://www.dm-drogeriemarkt.bg/babylove-peleni-premium-razmer-2 … 066447563801.html  . Иначе Heart за ebag до входната врата ти носят всичко.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 00:17 от Dodiedi

# 702
Някой, който е използвал сгъваема кошара и преди, може ли да сподели, ако е имало някаква миризма, за колко време г/д се е разсеяла? Чудя се колко време предварително да я извадим от кашона + матрачето от найлона, за да се проветрят 🤔

# 703
На матрачето би трябвало да има инструкции. Иначе нашата кошара е "Чиполино Релакс" и нямаше миризма. В 37+0 ще я разгънем и нагласим, за да е готова и да свикваме вече с новата конфигурация. Ти ако ще си секцио, може би 1-2 дни предварително ще е добре, или мъжът ти може да се занимава, докато си в болница.
Да се отчета с преглед при офталмолог, имам зелена светлина за естествено раждане.

Общи условия

Активация на акаунт