Мартчета 2026 (Тема 3)

• 13 520
  • 646
  •   1
Отговори
# 630
И аз това се чудех. Нашата е с еко кожа - мисля, да взема тези препарати и с тях да мина и количката, и някои от играчките:

https://visvitalis.bg/product/friendly-organic-pochistvasht-prep … ta-za-kola-250-ml
https://visvitalis.bg/product/friendly-organic-universalen-pochi … -aksesoari-500-ml

Но със сигурност, ако някои има добри предложения или съвети, би било прекрасно.

# 631
Изпирам само нещата, които могат да се свалят и да се сложат в пералнята. В случая на нашата количка са матрачето с калъфчето, друго нищо не се сваля. А самата количка е кожена, нея почиствам с обикновен парцал напоен с вода или мокра кърпа. А играчките ги мия с препарата за бебешки шишета и съдове. А тези които стават за стерилизатор, като гумените например и ги стерилизирам.

# 632
Здравейте, момичета! Исках да ви попитам, дали си правихте фотосесия за бременни? Смятате ли да правите и имате ли предложение за добра такава в София?

# 633
Здравейте, момичета! Исках да ви попитам, дали си правихте фотосесия за бременни? Смятате ли да правите и имате ли предложение за добра такава в София?
Не съм от София, но из инстаграм и разни инфлуенсърки, се върти страницата на Best moments photography.

# 634
Правихме фотосесия, даже вчера ми изпратиха снимките, тази фотосесия я правихме при Boyana Nikol Photography, много съм доволна, има студио в София, а с дъщеря ми фотосесията я правихме в Best moments, като и от там съм много доволна

# 635
Ние ще правим след няколко седмици с Надежда Стефанова, за втори път ще снимаме и много ми харесва естетиката й, не работи с изкуствени фонове. Тя самата не е от София, но ще дойде за нас.

# 636
Леле, може би е минало време, но ние правихме в sweetbabymoments с първото ни дете, по-покъртителни снимки сме нямали.
 И не говоря, че нещо ние не сме се харесали, а че ни бяха предоставени кадри- финални, в които само едното ми око е отворено, бебето е с клюмнала глава- не се вижда и гледа надолу, размазани кадри, мъжа ми с отворена уста, говорещ нещо. Бях супер разочарована, никакъв подход нямаше въпросният господин и фотосесията трае 20мин. Иначе в инстаграм снимките изглеждат чудно..

# 637
Момичета, знаете ли как става отписването от АГ по ЗК? Тъй като се следя и на частно и по ЗК, но прегледите вече станаха на 2 седмици, ходя и един път на две седмици на запис на тонове, та общо взето всяка седмица съм или на преглед или на тонове, ако трябва и по ЗК да ходя на преглед ще ми дойде множко😅

# 638
Някъде бях чела, че просто спираш да ходиш, но дали е така 😅

# 639
Зависи от избраната конфигурация в следенето и раждането. Евентуално трябва да се оберат документите от едното място, за да се занесат в болницата. Но ти май си в Надежда, където си имат досие и за изследвания, и за хоспитализация, съответно нищо от това не е нужно.
Първата гинеколожка, която ме следеше, ми скрои един такъв номер. С издаване на 45-дневния болничен, ми връчи всички документи, "бебе над 2 кг вече не гледала" и ме остави да се оправям, както мога и с тонове, и в прегледи. То заради това и имах допълнителни ядове в Надежда, защото там пък на свой ред имаха изпълнения, като не съм се следяла на място до този момент и имах изместен термин. С два дни, ама за онези беше голям проблем и ме притискаха да предизвикват раждането.

# 640
Здравейте, момичета! В момента съм в 35 г.с. + 1 ден, но бебето изостава с 1 седмица (според АГ не е нужно да се притеснявам), но все още не ме е изпращала за запис на тонове. Доколкото помня с първата бременност ходих само веднъж, но като чета вашите коментари, се замислям дали да не я попитам защо при мен не са назначени. Прегледът ми е след една седмица. Следя се в болница Селена, гр. Пловдив.

# 641
Мен ме викат на тонове 2 пъти в седмицата 🙄😀.. , но и на мен така ми е по-спокойно де.
Имам и дата за секциото в края на месеца, та не остана 🫠

# 642
Enter Sandman, значи като се махаш от едно АГ е длъжно да ти даде изследванията правени до сега, така ли, интересувам се дали ще мога да си взема тези за ХИВ, Хепатит, за да не трябва да ги правя отново.
ivana95, всеки АГ праща различно на тонове, мен ме пратиха в 28 г.с на първите тонове, като от тогава ги правя по веднъж на две седмици. Някои ги пращат от 34 г.с., някои от 36 г.с. За изоставането, до 1 седмица знам, че е нормално. Можеш да си вземеш някакъв протеин да пиеш и да наблегнеш на повечко протеини в менюто.

# 643
Здравейте, момичета! В момента съм в 35 г.с. + 1 ден, но бебето изостава с 1 седмица (според АГ не е нужно да се притеснявам), но все още не ме е изпращала за запис на тонове. Доколкото помня с първата бременност ходих само веднъж, но като чета вашите коментари, се замислям дали да не я попитам защо при мен не са назначени. Прегледът ми е след една седмица. Следя се в болница Селена, гр. Пловдив.

Здравей,
И аз се следа при доктор, който изражда в Селена. С първата си бременност и аз съм ходила на тонове 1 път. Сега като гледам пак ще съм така, тъй като с термин 1март. На този етап просто започнах да ходя по често на преглед.

# 644
Enter Sandman, значи като се махаш от едно АГ е длъжно да ти даде изследванията правени до сега, така ли, интересувам се дали ще мога да си взема тези за ХИВ, Хепатит, за да не трябва да ги правя отново.

Да, реално дори не ти трябва и гинеколога, тези изследвания могат да ги принтираш в лабораторията, където са правени и да им сложат печат. Ако са ти взимали кръв в самия кабинет на АГ и там са ги изпращали и не си имала достъп до профил, просто си ги искаш да ти ги дадат. В задължението на АГ е да ти издаде направление за хоспитализация (No7 ли беше, не съм сигурна), което представяш в болницата, но нерядко пъти човек го няма - например при преждевременно раждане. Ако другото място, на което се следиш, е болницата, където ще раждаш, даже може и да не го искат от другаде издадено. Те ще имат историята на проследяването (тяхното), ще имат пусканите при тях изследвания (ако имаш такива), ще им занесеш другите, които са правени по НЗОК и всичко е 6. Питай ги все пак искат ли нещо допълнително следващия път при прегледа. Иначе с АГ по НЗОК можеш спокойно да си кажеш "чао" без много-много обяснения.

Общи условия

Активация на акаунт