Мартчета 2026 (Тема 3)

• 14 087
  • 652
  •   3
Отговори
# 645
Enter Sandman, значи като се махаш от едно АГ е длъжно да ти даде изследванията правени до сега, така ли, интересувам се дали ще мога да си взема тези за ХИВ, Хепатит, за да не трябва да ги правя отново.

Да, реално дори не ти трябва и гинеколога, тези изследвания могат да ги принтираш в лабораторията, където са правени и да им сложат печат. Ако са ти взимали кръв в самия кабинет на АГ и там са ги изпращали и не си имала достъп до профил, просто си ги искаш да ти ги дадат. В задължението на АГ е да ти издаде направление за хоспитализация (No7 ли беше, не съм сигурна), което представяш в болницата, но нерядко пъти човек го няма - например при преждевременно раждане. Ако другото място, на което се следиш, е болницата, където ще раждаш, даже може и да не го искат от другаде издадено. Те ще имат историята на проследяването (тяхното), ще имат пусканите при тях изследвания (ако имаш такива), ще им занесеш другите, които са правени по НЗОК и всичко е 6. Питай ги все пак искат ли нещо допълнително следващия път при прегледа. Иначе с АГ по НЗОК можеш спокойно да си кажеш "чао" без много-много обяснения.
Изследванията за ХИВ и Хепатит съм ги правила в РЗИ, това си мислех дали, ако отида и попитам дали имат някакви копия. Иначе за Направление номер 7 си го издават от болницата, поне при първото ми раждане си го издадоха даже като отидох да раждам направо. Като цяло всички изследвания, които съм правила по НЗОК ги има и при тях, бях им ги носила да ги сканират и съответно са ми качени в досието. Единствените изследвания, които трябва да подготвя за раждането са тези за Хепатит и ХИВ. Ще пробвам да звънна на АГ-то по ЗК утре да я попитам дали мога да ги взема. Другия вариант ми е да питам в РЗИ дали пазят някакви копия.

# 646
Здравейте, момичета! В момента съм в 35 г.с. + 1 ден, но бебето изостава с 1 седмица (според АГ не е нужно да се притеснявам), но все още не ме е изпращала за запис на тонове. Доколкото помня с първата бременност ходих само веднъж, но като чета вашите коментари, се замислям дали да не я попитам защо при мен не са назначени. Прегледът ми е след една седмица. Следя се в болница Селена, гр. Пловдив.
Аз съм 34гс + 3 и при мен също има изоставяне от 1 седмица, но на тонове ходя още от 28гс, първите два пъти на две седмици, а след това всяка седмица.
А някоя от вас знае ли какъв и е индекса на околоплодните води?

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 18:14 от Rokkyy

# 647
Здравейте, момичета, както обещах, включвам се с информация за стволовите клетки. Обадиха ми се от Публичната банка и се уговорихме кога да отида за комплекта, трябва да се попълнят документи, което става или на място, или  като ви ги пратят по мейл и си ги попълните и разпечатате вие, както ви е по-удобно.
Пробата се взема при раждането, свързвате се с тях след това и те пращат куриер. Може да я предадете вие, бащата, или да я вземат от Регистратура в болницата. Обясниха ми, че на стайна температура може да стои и до 48 часа. Трябва и да питате екипа дали е съгласен да вземе пробата, разбира се, но то е елементарно и има инструкции в комплекта.
Иначе за околоплодните води - питам дали са в норма, но не сме коментирали в конкретика.
Относно вирусологията - звънях и в столичното РЗИ, супер отзивчиви хора, там ще отида да пусна пак безплатно изследване за Сифилис, защото важи само 3 месеца и ще е изтекло към датата на термина. Работата е да се отиде на правилното място, защото има кабинет, в който правят анонимни тестове, който май е на пети етаж, а на нас като бременни ни трябва изследване с лични данни и печат, така че се отива в лабораторията им, която е на първия етаж. Мисля другата седмица да отметна и това и мога да пиша.
За тоновете - наистина е различно, моите започват от 36 г.с. и този пък.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 15:55 от Seaglass

# 648
Някой, ако приема Натаспин, колко време преди термин/планирано раждане ви карат да го спирате?

# 649
Някой, ако приема Натаспин, колко време преди термин/планирано раждане ви карат да го спирате?

И сега, като с първото раждане, няма да го спирам. Единствено се спира клексана 24 часа преди секциото, но сигурно зависи за какво го пиете.

# 650
По спомен, към 38 седмица ми каза Вецев да спра да го пия. Честно казано, дори не разбрах защо ми го изписа, не съм имала проблеми с кръвотока, нито предразположеност към тромбоза. С първата и третата бременност не ми е предписван.

# 651
На мен и двете АГ ми казаха, че мога да си го пия до раждането и няма никакво значение.

# 652
  • София
Аз го пих миналата бременност, имах леки завишения някакви, но нищо конкретно проблемно.
Имайте предвид, че при прием до раждането могат да откажат епидурална упойка при естествено раждане…поне в Майчин дом едва навих анестезиоложката тогава да ми я сложи. Не знам при всички ли е така, не го очаквах изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт