6 седмица не се вижда плоден сак

• 2 655
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
Във всяка частна болница се плаща, включително във Вита. Една част минава по ЗК, но другото се доплаща.

Преди 2 години платих около 1800лв за лапароскопията за извънматочната в Надежда, но въобще не съжалявам, че ме оперираха там (още повече, че единия оператор ми беше д-р Стаменов). Добри условия, добра работа на екипа.
Още нещо- в Надежда имат опит с прекратяване на извънматочна/бременност с неясна локация и медикаментозно с метотрексат. За съжаление все още не се практикува масово у нас. Ако не беше почнало кървене при мен щяхме да опитаме така, но с кървене вероятността да стигна така или иначе до операция беше голяма.

Иначе разбирам те добре колко е напрягащо. И аз исках просто да знам какво се случва, а и също беше по празници. Оперираха ме точно на Разпети Петък. Лекарите са в почивка, тръпна какво ще стане, ще има ли кой да реагира... За успокоение ще ти кажа, че рядко извънматочните бременност създават проблеми преди 6+5/7г.с. Преди това обикновено сакчето е твърде малко, за да създаде сериозен проблем.

# 76
Във всяка частна болница се плаща, включително във Вита. Една част минава по ЗК, но другото се доплаща.

Преди 2 години платих около 1800лв за лапароскопията за извънматочната в Надежда, но въобще не съжалявам, че ме оперираха там (още повече, че единия оператор ми беше д-р Стаменов). Добри условия, добра работа на екипа.
Още нещо- в Надежда имат опит с прекратяване на извънматочна/бременност с неясна локация и медикаментозно с метотрексат. За съжаление все още не се практикува масово у нас. Ако не беше почнало кървене при мен щяхме да опитаме така, но с кървене вероятността да стигна така или иначе до операция беше голяма.

Иначе разбирам те добре колко е напрягащо. И аз исках просто да знам какво се случва, а и също беше по празници. Оперираха ме точно на Разпети Петък. Лекарите са в почивка, тръпна какво ще стане, ще има ли кой да реагира... За успокоение ще ти кажа, че рядко извънматочните бременност създават проблеми преди 6+5/7г.с. Преди това обикновено сакчето е твърде малко, за да създаде сериозен проблем.

тоест, като нямам кървене и ако е извънматочна бременност, може и без операция? Днес влизам точно в 6 седмица, а кървене нямам и малко ме болеше корема днеа, като при цикъл, но нищо особенно

# 77
Да, може и без операция. И говорим за вътрешно кървене. Метотрексата също има и лоши страни - за всяка приложена доза за забранени опити за забременяване 3 или 6м след това, не помня с точност, както и прием на фолиева киселина.
Не е сигурно все още при теб, че е извънматочна, но наистина, прежали ги парите и отиди в някоя голяма специализирана болница, където ще ти дадат варианти и ще те проследят добре.

# 78
Да, може и без операция. И говорим за вътрешно кървене. Метотрексата също има и лоши страни - за всяка приложена доза за забранени опити за забременяване 3 или 6м след това, не помня с точност, както и прием на фолиева киселина.
Не е сигурно все още при теб, че е извънматочна, но наистина, прежали ги парите и отиди в някоя голяма специализирана болница, където ще ти дадат варианти и ще те проследят добре.
Със сигурност ще отида на преглед. Звънях в надежда и записах час за утре в 9

# 79
  • София
Спешността се преценява. Ако те приемат по спешност, минаваш по каса. Плащаш само храненето при престой (300 лв е доплащането за целия престой).  Когато няма пътека или си я изразходила през последните 30 дни, плащаш храната + леглото. Лечението и изследванията са безплатни. Цената е в пъти по-ниска от Токуда, като в последната под 12 г.с. те неглижират, докато Вита не.
На мен преди 2 г в Токуда ме преглеждаха в Спешното за по 120 лв и не връщаха с кръвоизливи до степан подгизнали дрехи и оставена "пътека"по коридора (с друг проблем), докато не колабирах и не ме приеха по спешност в Майчин дом. Толкова за Токуда.
Ако е извънматочна аз не бих чакала за редовен преглед, но за няколко часа още стискам палци всичко да е наред!
Наблюдавай се и усетиш ли болка или прокървяване, веднага отивай в специализирана АГ болница.

# 80
Дойдох по спешност в майчин дом. Имам силни болки в средата долу ниско и в ректума. На прегледа се установи къде е плодният сак, зад яйчбика. Ще ме оперират, след малко.
Започна и едно зацепване от сега... Има ли преживели това нещо? Страшна ли е тази операция?

# 81
  • Sofia
Само се успокой!
Важното е, че вече се знае къде е, следователно лекарите ще знаят как да действат.

В Майчин дом попадат най-сложните и тежки случаи. Имат опит с буквално всякакви ситуации.
Всичко ще е наред.

# 82
Успех и бързо възстановяване, Злати!

Лапароскопия ще е предполагам? Възстановяването е сравнително бързо, за месец ще си напълно ОК.
И както Brin е казала там ще си в добри ръце.

# 83
Успех и бързо възстановяване, Злати!

Лапароскопия ще е предполагам? Възстановяването е сравнително бързо, за месец ще си напълно ОК.
И както Brin е казала там ще си в добри ръце.

Благодаря. Спряха ми болките, може и да ми се размине с операцията тази вечер.
Аз тук родих детето си и ми спасиха живота и то родих в 8-месец

# 84
  • Sofia
Само да те подсетя да не забравиш да споменеш, че си носител на тромбофилия Фактор 5 Лайден.
Добре е да го знаят лекарите, преди да предприемат каквото и да било.

# 85
Уникални сте, благодаря, че винаги има.😍Казах, показах всичко което имам

# 86
Как си днес? Стискам палци за бързо възстановяване и съжалявам, че така се развиха нещата!

# 87
Стискам палци и аз, всичко ще мине!

# 88
За жалост, се очакваше и ми е непонятно как толквоа лекари не го видяха и дори и не го очакваха.

Бъди спокойна, в сигурни ръце си в МД.
Ще чакаме да пишеш, когато всичко приключи. 🍀

# 89
Добре съм, все още не са ме оперирали,, нищо не ме Боли, няма кървене. Иска да ме гледа завеждащият на отделението, за да види къде е точно сакчето и дали ще се прави операция на 100%

Общи условия

Активация на акаунт