За религиите

• 4 384
  • 172
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
А ти искаше да е гол?
Язък!
Пък може са не се събира в "легена"
Много близък роднина ми е, точно него никак не проявявам желание да го виждам гол.

# 136
Оф.
Как ще събрекат възрастен човек, че да се топне в "легена"?
В храма?
Не само възрастните и по-големите деца са по този начин.
Съжалявам, наистина не се подигравам, но си я представих тази нерепост с възрастния и легена и Simple Smile Simple Smile

# 137
  • Пловдив
След като за възрастни и по-големи деца може, защо не може за бебе и йок трябва да се съблече голо?

# 138
Ами в моя род има по-големи деца, които още са една глава по-високи от мен отсега.
Не ще събират в легена, ако се събираха и имаха вид на невинност, можеше и да ги топнат.
Защото да се поразголят в църквата някак не е приемливо.
Пък и това са събития със сериозна публика, така че не е нужно за кръщавания.
Как си го представяте?

# 139
След като за възрастни и по-големи деца може, защо не може за бебе и йок трябва да се съблече голо?

А баш.
Това питам и аз.
Купелът не бил за украса...край на цитата.
Питаш възрастния как се кръщава...купелът магически изчезва от картинката Joy

Питам за бебе един ритуал ли има, за голям втори ли...щото назад друга възмутена вярваща тропаше с краче..ми ритуал си има бе, бебето трябвало да е голо Joy..рече.

# 140
  • Пловдив
Ами в моя род има по-големи деца, които още са една глава по-високи от мен отсега.
Не ще събират в легена, ако се събираха и имаха вид на невинност, можеше и да ги топнат.
Защото да се поразголят в църквата някак не е приемливо.
Пък и това са събития със сериозна публика, така че не е нужно за кръщавания.
Как си го представяте?
Аз с това съм съгласна. ДРУГО питам - защо не е възможно да се свалят чорапите на бебето, да се натопи в купела три пъти и да бъде кръстено както се кръщават възрастни.

# 141
Защото е бебе.
Носи първородния грях, но не и знанието за голотата.
Бебето си е бебе. Дори на плажа едно бебе е бебе. Защо може едно бебе да е голо на плажа, а възрастен да трябва да е нудиплаж, за да е гол?
Купела стана на леген и затова изчезна.

# 142
Тази тема няма абсолютно никакъв друг смисъл освен да поражда спорове.

# 143
  • София
Оххх, темата уж беше за настинало бебе и студена соц вода, пък се оказа за и против религията.
И то от човек, който е станал доброволно кръстник (духовен родител и проводник) в религия, която не харесва.
Манджа с грозде.
Лека вечер!

# 144
  • Пловдив
Защото е бебе.
Бебето си е бебе. Дори на плажа едно бебе е бебе. Защо може едно бебе да е голо на плажа, а възрастен да трябва да е нудиплаж, за да е гол?
При толкова много педофили и на плажа предпочитам децата ми да са с памперси поне.
И съвсем отделно - значи щото бебето е невинно дай да го съблечем, а чичото, който се кръщава на 45 може облечен?!

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 12:38 от Moderator3

# 145
Те педофилите са едно, рисковете за здравето друго.
Когато няма вяра всичко е мръсно, гадно,...
Добре, че не всички са така.
Никак не харесвам името Айше.

# 146
  • Пловдив
Аз неколкократно повторих, че нямам вяра. Агностик съм.

# 147
Ехааа..как йезуитски се избягва отговора
Или просто..се затрудниха, да?

# 148
Но мръсна, гадна?
Не вярвам е напълно достатъчно.
Никой не пита  защо вярват или не вярват хората.
Това е въпрос на лични убеждения.
В "лични" е ключа.
Аз примерно не смятам, че съм подходяща за кръстница и не съм такава.
Но проявявам осъзнаване, че не съм.
Не ходя да се изтъквам, че попа нещо не влми харесва.

# 149
Скрит текст:
Защото е бебе.
При толкова много педофили и на плажа предпочитам децата ми да са с памперси поне.
И съвсем отделно - значи щото бебето е невинно дай да го съблечем, а чичото, който се кръщава на 45 може облечен?! Не я понасям аз тази мръсна, гадна, лицемерна религия.
Ама ползвайте ги по предназначение тези търсачки! Кой очакваш тук да ти отговори? Не вярвам някой богослов или теолог да си драска в бг-мамата, защото си няма друга работа.
Има съществена разлика м/у кръщене на възрастен и бебе. В първият случай дори кръстници не са необходими. Счита се, че човек сам и осъзнато прима вярата и желе да се приобщи към нея.
За бебе правилата са съвсем различни. Ако ви интересува потърсете. Ако не, не виждам смисъл да спорите.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 09:26 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт