С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 25 754
  • 420
  •   1
Отговори
# 315
Аз бих се изнервила жестоко от подобно вмешателство на непознат човек. Би ми било много досадно и хич не би ми било приятно. И бих искала, само синът ми да ме посещава в болницата. А запознанството - за след оздравяването, така че да е приятно за всички.

# 316
И аз не искам да се меся на жената,знае за мен,той каквото благоволи да каже е защото знае че мога да препоръчам медицински специалист от моето обкръжение. А и когато имаш болен човек вкъщи или в болница -ясно че се отразява на настроението и свободното време.Въобще няма да им се бъркам,да,само той  е редно да ходи в болницата. Ще се опитам да не се го премислям прекалено и когато тя е ок да бъде наистина приятно да седнем. Още съм таралеж по ред причини, да видим какво ще стане. И да, трябва да обърна повече вниманието към момчето.

# 317
Instyle, много се напрегнах докато ти четях плановете за устройване на засади с цел запознанство с проектосвекървата и светски разговори на медицински теми... Честно, ужасява ме мисълта, че някой ден синът ми може да реши да ме запознава с някоя толкова пренавита и пренатегната кандидат-снаха, тръгваща към мен с нагласата, че съм някакво зло.

Жената може да си е съвсем нормална, вероятно дори също ще е притеснена от предстоящата среща, понеже не знае какво да очаква. Повод за притеснение би било подчертано незаинтересовано отношение към особата ти - сигурен знак, че си поредната, която представя на майка си.

# 318
  • София
Много далеч съм от това да съм свекърва - малкият няма още 2 - но като човек и то жена - си представям какво "удоволствие" ще е за мен някой близък да тръгне да ме запознава с новата си сериозна половинка в единствения ден, в който имам възможност да съм извън болница за дълъг период от време. И тази "половинка" - баш за здраве да реши да говори с мен в такъв момент.
Сериозно - първата ми мисъл ще е, че този близък се е побъркал да сметне това за подходящ момент за запознанство. Втората може и да е - абе лекарите да не ме лъжат нещо и за това сега. И третата - ако разбера, че не, лекарите не ме лъжат - тази "половинка" - живяла ли е и комуникирала ли е изобщо с хора.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 18:30 от gg__

# 319
Най-вероятно Instyle си има съвсем други притеснения и неща, които куцат във връзката. Като например защо гаджето си живее като ерген със съквартирантите, а не излезне с нея на квартира… Или защо все няма време за нея… Или защо е отбягвал запознанство досега?
Тя се вторачила в майка му, която има неблагоразумието да се “крие” в болницата, защото е по-лесно да си намери конфронтация с нея, отколкото с гаджето.

# 320
  • Варна
Ами сигурно му е финансово изгодно да живее със съквартирантите. Все пак там делят наема на 3 или 4 или колкото са там в тази ергенска квартира, а с нея ще делят наполовина или много по-вероятно - ще се очаква да го плаща сам. За запознанството сте казали всичко. Не е сега моментът.

# 321
Инстайл, какво значи ,че можеш да препоръчаш медицинско лице от твоето обкръжение? Ако те имат нужда от съвет и помощ, сигурно "момчето" ще те попитам сам. Говориш за запознанство с майката , но го наричаш "момчето" , не партньор, приятел, гадже. Според мен той изобщо не е готов и на този етап не иска нищо сериозно. Живее с момчетата, защото така му е по -готино и необвързващо. Ти се дразниш на една от майките на бившите, че непрекъснато ви се е месила, но и ти си с планове да правиш същото в отношенията между майка и син.
    Поучи се от предишните си грешки, едната ви набутала някъде си, позволила си да ти прави заядливи намеци за дете, взела го сам на почивка.......после ти си го отвела в друг град. Той на 4 години ли е бил?
    И не в  момчетата, в себе си търси къде бъркаш в избора на партньор. И защо.

# 322
Fortuna Spirit, при положение, че знаеш, че не те харесва защо не я блокираш? Защо трябва да си причиняваш излишни главоболия за глупости?

Instyle, може би трябва малко да се поуспокоиш и да се пуснеш по течението както се казва. Бъди по-естествена.

# 323
Пак съм изпуснала няколко теми, но идвам с въпрос.
Баба ми винаги е празнувала Бабинден на 21 януари, по стар стил. Респективно, тогава честитя на всички баби, защото така съм си свикнала.
Свекърва ми вдигнала скандал (образно казано) на ММ как могло да не й честитим, другите внуци, приятелки и кой ли не, й честитили на 8 януари (по нов стил). Обясних моята гледна точка на ММ, че за мен си е 21.1. Празникът и той ме разбра, но нормално ли ви се струва това просене на честитки, че й обидена била и не знам какво...

# 324
Образовай я. Бабинден не е ден на бабите.

# 325
  • Melmak
Бабинден е празник на акушерките, не на бабите. Не знам какво изобщо се обиждат.

# 326
Баба съм, ама се чудя за какво се сърдят тия баби. Ми това си е ден на акушерската  и родилна помощ.

# 327
  • София
Инстайл, описваш житейски съдби, сякаш куфари се местят, това е много странно. Първо майка му ви набутала при дядото, после ти си "го преместила" в друг град (гаджето), после майка му пък го дала на сгодна според своите критерии женица.
Дано настоящият е мъж на място и няма да имаш проблеми.
Той и да е на място, тя не е. Има фиксация, говори още от гадженца, че жената ѝ е бъдеща свекърва, каквато не е, иска да се навира в ....болница да се запознават. И говори за тях като за предмети, да.

# 328
Видях във фейсбук в темите за ръчна изработка да търсят подаръци за бабите за Бабинден. Иначе и аз знам, че е празник за акушерките.  На мен ми идва в повече това вечно празнуване и поздравяване за щяло и нещяло.

# 329
Бабинден винаги се е празнувал като Ден на родилната помощ. Не знам откъде се пръкна напоследък тази истерия и претенции на бабите да си присвояват празника. Майка ми и тя се опита преди години да си изпроси поздрави, но набързо я отрязах. Като стане акушерка или гинеколог, тогава ще ѝ честитим.

Общи условия

Активация на акаунт