С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 26 862
  • 448
  •   3
Отговори
# 435
  • София
Ще се купи радиатор, тогава ще е проблем колко ток харчи и той, а и бойлера. Така са си свикнали и така ще бъде явно, това си е цяло гости, не виждам как би се отказал човек от това.

# 436
  • Варна
Абе, ако си трябва ремонт на баня, на сегашните цени си е сума, та не се знае какво може и не може синът. Да не говорим, че ако хвърли едни хилядарки за банята на мама, жената пак може да му се цупи, този път за източване на семейния бюджет.

П.п. Макар че, аз вероятно на нейно място бих се съгласила на източване на бюджета, само и само банята да си е моя и на мъжа ми, много си ценя личното пространство.

# 437
  • София
Добре, това сега не е ли пак проблем, идващ от сина? Откъде накъде снахата ще го решава.

Дори да приемем, че докато е живял сам това общо къпане не му е пречило, сега там живее с млада жена и отдавна трябваше да купи на родителите си каквото им трябва и да реши въпроса.
Не. Проблемът идва от родителите му. Както и други казаха - причините за нежеланието им да се къпят в собствена баня можи дапся различни. Освен изброените обаче, ще допълня още една - "жилището на сина е И наше". При това положение няма да искат да оправят или друг да им оправи банята. И ако се къпеш всяка неделя редовно...
Само предлагам още едно възможно обяснение. Финансова невъзможност на родителите за н-годинида си оправят банята е само едно от възможните обяснения. Нежеланието им за това поради различни причини е друго възможно обяснение.

# 438
То жилището сигурно е едно, някаква семейна къща може би.

# 439
  • София
Това не се знае.
Сетих как преди време съфорумка се оплакваше в друга тема (да се оплачем), че свекърва й идвала да се къпе при тях. Свекървата беше със съвсем нормална баня. Навик, манталитет, не изключвам и демонстрация...
Тези, които редовно четат темата, вероятно ще се сетят за какво говоря.

# 440
Освен изброените обаче, ще допълня още една - "жилището на сина е И наше".
Моята свекърва е точно така. Само за сведение, да не почнат измислици, не е дала и един лев за жилището ни.
Скрит текст:
Моля , не цитирайте скрития текст - ще го изтрия по-късно.
Примери:
- "Аз няма да се обаждам, когато идвам в жилището на СИНА МИ", правеше го през ден. Проблемът не беше, че идва, а че аз работя хоумофис (според нея аз съм безработна). Тук номерът минаваше до есента на 2024 г. Синът Й редовно я молеше да се обажда, но тя не го отразяваше.
- 30 години с назидателен тон (опитва да) командва как да НЕ се правят ремонти в наши имоти (СИО) или да се продава нещо СИО, за да се вложи за ремонт в имот, който аз нямам собственост. Тук НИКОГА не стана на нейното, затова почва драми (рев, емоционално изнудване), понеже манипулирам сина Й, който не я слуша. Той казваше няма да стане, но не я е изгонил или да й забрани да коментира тези неща.
И аз съм човек, не съм стомана. Есента на 2024 г. при поредните  й заповеди, не издържах и помолих да спре да коментира неща, които не са нейна работа. И пак се почна, че това е дома на сина Й  и т.н. Казах, че не искам да я слушам и в такъв случай ще идва в дома НИ, след като се обади поне 24 ч. по-рано, за да не съм вкъщи.   Около 1 г. беше сърдита. След това се опитва  да стопли отношенията с мен, за да падне изискването да се обажда, но аз държа фронта. Преди 2 месеца пак дойде непоканена, аз говорех по телефона, отворих й да влезе и отидох в друга стая да си продължа разговора. Когато приключих, разбрах, че тя си е тръгнала, та не се наложи да се изнасям от дома си. Не й мина номера. 

# 441
Аз на неканени, не отварям. Хич не ми пука, че някой звъни. И телефон не вдигам, ако не ми се говори.

# 442
Alia,
ХО съм - идват курирери. Когато звъни домофонът, не знам кой е и отварям.   
И не мога да не отворя, ако съм вкъщи, дори и да разбера, че е неканен гост. Но ако ми пречи, директно си казвам.

# 443
Аз не бих го изтърпяла. Ако не искам пряк скандал, пратките до офис и разкачен звънец. Ако е невъзможно по някакви причини, бих се конфронтирала директно. Няма как да ми идва някой неканен, независимо работя ли или се подмотвам.

# 444
ALia,
хората сме различни. Нито мога, нито искам да си демонтирам звънеца, заради посещения на неканена свекърва.
С останалото съм съгласна. Самите посещения не са ме дразнели (поне не много), щом съм ги търпяла години. Нещо повече, научих се да не ми пука на много нейни коментари и съвети (например, че съм лоша домакиня, зле възпитавам детето и т.н.).
Обаче не съм съвършена. Въпреки че положих усилия, коментарите й  по 2 теми продължават да ме дразнят. Знам мнението на свекървата, но не искам повече да го слушам. И тя знае, че нищо няма да постигне, но периодично повтаря, явно единствената цел е да ме дразни. И реших да кажа, няма да те слушам в дома си (не ходя у тях по други причини).
Вече и аз вече съм на години, а тя още повече. И малко ми е съвестно, че не реагирах по-рано. Ако беше по-млада, можеше да спре, а аз  щях да си спестя моите нерви. Тя вече е на бая години и няма да се промени. Но и аз вече съм с по-ниски нива на търпимост. Та така.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:18 от biborana

# 445
  • София
Нали си пускаш водата на тялото, а тя е топла/гореща, каква е драмата толкова с отоплението..

# 446
Самите посещения не са ме дразнели (поне не много), щом съм ги търпяла години.

Какво прави тази жена през ден в жилището Ви? Проверява хладилника? Сгъва прането? Търси въображаем любовник в гардероба?

Това е пълен кошмар. Но да, хората сме различни, аз с такова търпение не мога да се похваля.

# 447
Аз не ги разбирам тия свекърви, че и тъщи .Вместо да си седиш домА си, да си пиеш кафенце с някоя дружка,или на разходка, сериялче, плетка , те ходят час по час у мамините златни синове/дъщери. За мен това са хора без лични интереси, занимания, хобита,. Или се свеждат само до живота на децата им.

# 448
anonymouse,
живее сама, няма приятелки, вероятно скучае. Формално идва да донесе храна - примерно 2 печени чушки, защото нали ние младите все не се справяме с яденето (синът й е 90 кг мускули, ясно е, че е забравила колко трудно се изхранва, не че се очаква от нея, просто поводът е смешен). Това й е някаква мания, но тя вече не ме дразни, а ме забавлява. Благодарим, прибираме храната в хладилника, черпим я кафе, вода. Предлагаме да хапне, но тя почти винаги отказва (не знам защо и не питам).  Не стои дълго, до 1 час. Самите посещения рядко ме дразнят, само ако имам нещо спешно. Повечето пъти говори и се оплаква от нейни си неща. Но периодично (през няколко месеца) говори по теми, които знае, че ме дразнят. Винаги тя ги започва и много добре знае, че няма да постигне желания от нея резултат. Повечето пъти аз мълча, но вътрешно се ядосвам (и аз не съм съвършена).
Тя си е такава. Общува само с няколко нейни роднини и там постъпва по същия начин. Периодично някой й е сърдит и то основателно. Но като мине време, всички й прощават (до скоро и аз) и така до следващата изцепка.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 17:26 от biborana

Общи условия

Активация на акаунт