КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 16 142
  • 675
  •   1
Отговори
# 330
И Тетин от няколко години не говори и не се вижда със сестра си. На няколко пъти се опита грозно да го лъже. За материалното е простимо и ѝ го е простил, но нематериалното не може да ѝ прости. Никой от родата не общува с нея.
Така си постла.

# 331
Направих един сладкиш и една доза курабии.
И се изморих Simple Smile
Това след почистването и пазаруването.
Сега малко отмора и до бокснау.
Довечера ще се пробвам с баклава!

# 332
  • Кубрат/ Пишурка
Ураааа и аз си имам подарък! Нами, скъпа дружке, явно за тази година ти си ми била орисана! То не бе таблет! То не бе връзка със студентите! Дори в Луковит ми беше съквартирантка! А сега и коледната изненада!!! Нямам думи, с които да изразя благодарността си към теб! Всичко е прекрасно!

# 333
  • София
ЯНЧЕ, виж каква "верижка" се получи  - НАМИ на теб, а ти на мен. Със здраве да си носиш подаръка - избран ти е от НАМИ с голямо желание. Е не предвещава "горещи нощи" , но може и да свалиш някой дядо с него. А дано! Stuck Out Tongue Winking Eye
Говорих с ЯЖКА. Свършила е поставената работа и сега вече заслужена почивка - радва се на децата си. Изпраща ви поздрави! Ще пише, обещава.
От сутринта направих тиквеника, накиснах боба, нахраних домочадието и ги разпратих кой накъде - едни на училище, други по задачи, а някои на разходка по слънчевите софийски улици. Зетко не бил виждал слъне от месец, та нека гледа. Аз обявих почивка.
 За сега толкова. После пак.

# 334
Фло щедро е позволила на зетя да гледа слънцето,  а при мен няма слънце. Мисля да не готвя нищо. Ден като ден.   Колко ще изям?  Има какво.
 Който има гости да им шета. Да му е весело.

# 335
По това време аз ще имам zoom работна среща !!!
Абе хората тиквеници редят и други неща правят, ние за еврото се кахърим. Ами не сме готови, това си е.

# 336
Освен накиснат боб друго не съм свършила. Изскочи ми имейл за безплатна доставка от глово. Въобще не се двоумих и поръчах пица. Всички са доволни. Баклава и сладки ще взема за адет от сладкарницата. Имам и една консерва с лозови сарми, зелеви постни ще приготвя. Сушени пълнени чушки. Правим и една студена "супа" - скълцани чесън, орехи и сол със студена вода. Това така да го обичам с питката! Друго може и да не погледна Simple Smile Ама всичко ми се услажда на Бъдни вечер.
Днес идваха извънредно да ни отчитат водомера с дистанционен отчет. Оказа се, че е изгаснал. Най-вероятно след наводнението през един етаж, което ако не бяхме направили събрание на блока щеше да стигне от шестия до първия. Та в календара съм записала на 5-ти януари да извадя 172 лева. Добре ще стартирам с изваждане Wink

# 337
  • някъде другаде
Да проверя , кой , какво прави. И аз , като Тетка само съм накиснала боба.
Тази година за Коледа дадоха само половин заплата , но все е нещо.
И при нас днес нямаше слънце , а за утре и другиден дават дъжд. Каквото , такова.
От снощи ми е тръгнало на рев. Днес се обади леля на майка ми сестра и и ми разказва , че напълнила сухи чушки с  кълцан боб и сърмички с ориз , като на баба , които правеше за събора на Правец. Вика " Ако си ми близко да ти дам". Стана ми мило , че някой ме мисли и си поплаках. Втора година , не ми се празнува Коледа.
Лека нощ!

# 338
Отчитам се с ябълков сладкиш, курабии и баклава.
Дали стават за ядене... Ще ви кажа на 25ти Stuck Out Tongue Winking Eye

# 339
От снощи едни снежни топки с локум и орехи, днес кокосов сладкиш. Цвеклото, картофите и морковите за салатата са сварени . Утре са сглобя салатата, една разядка с печени чушки, чесън и патладжан. Питка за коледарите, питка за нас, пържолите са овкусени само да се пекат. Снаха ми, на брат ми жената ще направи чушките с боба, сърмите и баклава. Ето отчетох се. Само децата дано са добре, след обяд нямаха температура, но Малчо ми вика - бабо, болен съм и гърба ме боли и гърлото. Милото ми....
Тони, по празниците е най тежко! Имам си едни мои минути малко над вечер на Бъдни вечер, осамотявам се някъде за малко и сълзите сами тръгват..... После..... после живота продължава ...... Прегръщам те ❤️ Нашите близки винаги ще са в сърцата ни!

# 340
Изпратихме децата, поседнах да си почина малко. Става им скучно само вкъщи, не остана време да излезем за кратка разходка поне. Сега ще чакам да стане 22 ч, за да дам на мама антибиотик Монурал. Две прахчета през 7 дни. Като му чета страничните ефекти направо си ме хваща страх, ама лл това е изписал.
Клечи, успя ли днес с чистенето?
Милото малчо Нико Heart
Момичета, много ви се възхищавам за сладкишите, които правите!

# 341
  • София
Ето съм и аз.
Снощи Мрънла както се гушкаше в дядо и гледаха детски изведнъж заспа в 18.00 ч. Откърти близо 12 часа, събуди се свежа като репичка в 5.45 ч, готова за игри. Ние не бяхме много готови, но се жертвахме.... Докато спа сладко имах неблагоразумието да информирам мамка и - детето е болно, сигурно има темп, а аз се търкалям в леглото и т.н. Разгеле, дойде да си я вземе сутринта. Междувременно ми се накрещя на различни теми, изпусна парата и се омъгли.
После ходих да си вадя задгр. паспорт. Прочетох, че след НГ поскъпват - от 20 лв на 36 Е за нашата възраст. А  и сегашния изтича февруари. Нямаше опашка, майтапихме се със служителките, даже предложиха да ме включат в поръчката им за евтини ядки от борсата. Не се възползвах. Пазарувах, озорих се със постните сарми. В Кауфл. има само лозови. Във Фантастико отворили вакумираните пакети от производителя/Кенар/ и ги рециклирали с доматен сос - уж собствено производство. После газ до Била и там си бяха натурални, кенарени. Прибрах се, пуснах роби, направих елхата. За утре са готови ошафа и сухи чушки с ориз/поръчка на Пл./ Пържоли и кюфтета за Коледа утре ще купувам. То от крещене така и не се разбрахме с Ани дали ще ни удостоят с присъствието си на 25.12. , но едва ли ще пропуснат да оберат подаръците и да пробутат мрънчоците. Второто няма да ги огрее, че Пл. е зает на следващия ден, а аз ще бъхтя на тръстиката.
Пипи, Тони,  такива роднини не ни заслужават - забравете ги.
Родата на баща ми са същите - до демокрацията само искаха от него и му вменяваха вина, че има повече и средства, и власт, и възможности. То не бяха лични и невърнати заеми, отделно поръчителство и неплащане после. Върха на сладоледа беше дъщерята на брат му и нейните 2 дъщери/наборки сме/ Ами да ги осинови за да имат предимство като деца на активен борец за следване. Те иначе отличнички в Севлиево - майката учителка, баща им директор, но за всеки случай. Бащата беше почти готов да ми набави сестрички. Но ние с майка ми викнахме, че не сме съгласни. И двете отличнички се докопаха до заветното ВИШУ чак на 3тата година след Рабфак/ако си спомняте какво е/ . Амакактака мангалчето  влезе от първия път с 6 на приемния изпит и не си ползва предимството за активен борец. Пък нашите, то трудни изпити, класиране и не ги приеха. Ами така - има и умни мангали.
Като дойде демокрацията рязко го забравиха - вече нямаше облаги. Върха на сладоледа беше след като почина - изпратиха ми някаква самозвана по-малка от мене дъщеря на панахидата за 40 дни. Трябвало да разделим имуществото/една панелка и 1 вилно място над София/. Ми ОК съм - да ми представи ДНК доказателства. Завалийката искаше  да дам материал за ДНК, но ако откажа - ще иска ексхумация. Много кротко и бавно и обясних, че от моето ДНК няма полза. А за да няма други наследници съм се погрижила - кремирала съм спорния родител. Обажда се със заплахи 2 - 3 пъти докато не я респектираха  да не ме безпокои излишно.
А роднините на майка ми са куклички, обичаме се и се търсим поколенията и сега. Как никой не поиска нищо, само се радваха да се видим. Но те са от друго тесто - богати поколения, разполагали с финанси и имоти и после национализирани при соца. Свикнали бяха да се задоволяват, с каквото разполагат.
Голям роман изписах, прескачайте като не ви е интересно.
Но се замислих след случките на Тони и Пипи.

# 342
Айша, върза ми се погледа на фльонга! То бива нахалство, ама това си е наглост от тяхна страна. Да ги осинови, моля ви се!
Радвам се, че Мрънличка е добре. Майка ѝ този път от какво е недоволна, защо все така...

Отивам да дам лекарството на мама. Нещо не ми се спи.

# 343
  • Вила Великула
Айша, явно манталитета на повечето българи е такъв за жалост. Буров е казал " Когато българинът се научи да плаща сметките си, ще стане велик гражданин на света."

# 344
  • София
Тетка, по онова време беше разпространена практика - частично осиновяване. Отрочето наследява хем биологичните, хем осиновителите. А и ползва всички права, произтичащи от последните. В ЦК-то масово бяха така навързани с деца на близки роднини. Да не пиша много, че ще ме цитират безплатно жълтите вестници. Но много интересни събития мога  да разказвжа от живота на отрочетата на висшата и средна номенклатура.
На въпроса за мамката на Мрънла - ми тя щом ми чуе гласа и се опулва, виква и си изкарва нервите от ситуацията, в която се е насадила. Ако предложа да разсече възела и да се освободи - пак вика. ОК съм, слушам кротко и не си го слагам.

Общи условия

Активация на акаунт