КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 16 141
  • 675
  •   1
Отговори
# 345
Айша, направо ме уби с тези истории. Какво хора има, нагли до немай си къде. Добре, че си се спасила. Полегнала съм на диванчето и съставям менюто за Бъдни вечер и Коледа. За нас двамата с мъжа ми.Blush

# 346
Търпелив човек си. Дано по този начин успееш да помогнеш и нещата да се успокоят. Не е лесно...
Фрау, какво меню измисли?

# 347
  • София
Фрау Дана, ТМ българин ли е?
Ако не - не знам дали ще понесе нашенско меню за Бъдни вечер.
При едно ходене в Баден имахме лош опит с тогавашния съпруг на Г-жа Главната Баба - туземец. Подредихме всичко по канона, само освен содената имаше и нормална питка. Човека като видя какво е сервирано категоримно заяви, че след това меню няма как нощта да е свята и тиха. То боб, зеле, ориз, ошаф със сушени сливи....
Но все пак замези с питка, трушия и ракия - да не е капо.

# 348
Българин е, наше момче, много слуша:stuck_out_tongue_winking_eye. Утре содена питка, боб и лозови сърми. За Коледа пържоли на фурна, салата и мезета. Ние сме лесни.

# 349
Всички вече са по леглата - и бабата.
Син 1 вдигнал Т през нощта, вирус - не разбрах грип ли, снахата била болна преди няколко дни и последно няма да пътуват.
ММ доведе бабата днес.  Не зная дали вярвате в енергийни вампири, но аз определено вярвам ...
Тони, Пипи, гушкам ви силно - пазете нервите си и не позволявайте да манипулират чувствата ви.
Мериан, Кассс, да отшумяват вече неразположенията ви! 
Тук продължава да е мъгливо почти по цял ден и да е студено.
Прикреватвам се вече и ви желая спокойна нощ Heart

# 350
  • sofia
Благодаря на всички за пожеланията към детето на моето дете.
Вчерашните два дена минаха много весело. Баба първо направи тортата за рожденичката. Не вярвах, че ще се получи, но истината е че не беше никак лоша. За големите бях планирала да правя тирамису, но... плановете за това, да бъдат нарушавани. Теч в съседния вход ми изяде времето. В последния момент ми хрумна да направя крем-карамел. Нали си имам нова играчка - нов кукър. Та го направих в него. Стана повече от перфектен. Само за 15 мин.

Днес, т.е. вчера, взехме майка за Коледните празници. Оказа се, че вече толкова е свикнала с дома, че тръгна с уговорка да я върнем скоро. А като си помисля какви угризения имах. Неузнаваема е. Върна й се живеца. За почти една година каква метаморфоза претърпя. Март месец беше дала богу дух. Два месеца по-късно халюцинираше. После, като птицата Феникс, разтръска крила и излезе от огъня, но беше апатична, бих казала и зла. Докато в дома се промени. Социалното общуване е много важно.

Янче, радвам се че си си получила изненадата. Дано да ти хареса. Фло ми беше консултант. А албумчето си знаеш с какво да го напълниш.

Отивам да замеся тестото за питката, че му трябва време да втаса и си лягам.

Благодаря ви, дружки, че ви има!

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 11:27 от nami

# 351
Нами, детето на твоето дете е кукла! Heart
Много се радвам за споделеното от теб!

# 352
Нами, много сладка рожденичка Браво на баба за тортата! И крем карамелът изглежда апетитно.
При нас заръмя дъжд. Според прогнозата за Коледа ще има и сняг.
Приготвих някои неща от менюто за утре. Готови - зелеви сарми, сухи чушки с боб, бобена салата, печени сладки орехи, ошав.
Подготвила съм мат'рял за баница с кисело зеле, щрудел и "пенсионерски таратор" - чесън, смлени орехи, оцет и вода. И аз, като Тетка, много го обичам. И питката утре ще правя. Ако не се получи, ще ядем колачета от магазина.
Лека нощ!

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 00:41 от тану

# 353
Намиии! Много е сладка! Красавица бабина! Да е жива и здрава, и много да ви радва!
Айша, много си търпелива! Как устояваш , не знам!
Тони, и аз за пореден път без съпруга ми на  Коледа. Но пък домочадието е тук и имам усещане за празник, макар и не съвсем от сърце.
Фрау Дана, съвсем прилично меню.
Макавелли, ама тая ваша баба що така ви пили нервите?!
Аз проблеми с роднини нямам.   Никога не сме имали имуществени и наследствени проблеми. С племенниците също се чуваме и виждаме. С девера и етървата живеем къща до къща и се виждаме постоянно.
За утре съм направила само тиквеник и зелник- по половин  пакет кори и  за двете. Утре ще готвя  фасула и ще правя питката. Друго няма да правя. Ако внуците пожелаят, ще им изпека луканка. Те не държат да ядат само постно. И питката си я хапват със сирене.
За Коледа пилето със зелеви сарми.
И понеже  до утре остават само 10 минути, пожелавам ви хубав ден и топла  Бъдни вечер!
Сладки сънища!

# 354

.  Стара българска благословия
“Да е здраве в дома ви!
Да е Светлина в душата ви!
Да е Слънце по пътя ви!
Да е Мир в съня ви!
Да тежи думата ви!
Да е Мъдрост в избора ви!
Да са от Радост сълзите ви!
Да е споделена обичта ви!
Да пребъдат рожбите ви ! Да Бъде! "

Желая Ви  да имате достатъчно!
И нека реченото да бъде сторено с волята Божия за всеки! 

Добро утро  Coffee

Искрено и от сърце желая на всички да се сбъдне нареченото Heart

# 355
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Макавели, чудесни пожелания за начало на най-светлите празници.
Приготвихте ли гозбите? Аз трябва само да направя постната питка. Сготвено ми е всичко от местен кулинарен ресторант, късеето често напоследък взимам супи, наистина готвят много вкусно. Менюто ще е боб на фурна, сушени чушки с боб, постни зелеви сърми, туршия, питка, плодове, ядки. Ще сме само двамата, съседката с която трябваше да се съберем вчера се обади, че се разболява, Марти си идва утре, а от два дни и Макси и Вики са болни. Надявам се до 26ти да се оправят и да дойдат.
Днес имам отново доста задачки, а питката ще се прави между другото. Имам служебна работа преди всичко, трябва да пакетирам подаръците, но първо да ги извадя, защото са доста и са прибрани във всевъзможни гардероби, шкафове и шкафчета, едни библиотека, която е до бюрото ми трябва да сваля всичко от нея, ММ да пренареди рафтовете, защото така не са ми функционални и след това да наредя всичко останало, наумила съм си да мия и банята. Накрая трябва да ми остане време да си измия и косата и да я приведа в нормален вид. От операцията не съм я мила сама, а ходех на фризьор, защото ме предупрадиха, че не трябва да се мокри и да не влезе шампуан в оперираното око. Почиствах го само със специални кърпички. А да си призная честно, много ми допада идеята някой друг да се грижи за това. Намерих си и в близкия град фризьорка, която ми взима за услугата половината от цената на софийската ми фризьорка, а и доста добре работи момичето.
Нами, голям сладкиш е малката.
Момичета, приятно готвене на всички ви и бъдете здрави.

# 356
  • някъде другаде
Добро утро!
Скъпи Приятелки ,пожелавам на всички весели празници!Нека магията на Рождество Христово да докосне сърцата ни и да стопли душите ни! Нека щастието, благоденствието и радостта да влязат във всеки дом! Няма невъзможни неща! Бъдете Благословени!
Аз сложих боба , от Сърбия си купих постни сладки с орехи (една кутия занесох на работа да почерпя , много са вкусни) , ще купя плодове и ядки , няма да прекалявам , че утре ще е друго.
Макавели , да бъде!
Нами , малка , сладка кукла е внучката ти. Кажи как в кукъра правиш крем карамела  да си направя и аз.
Хубав ден , баболини! Ще ви наглеждам.

# 357
Добро утро, баболинки!
Привети с кафе изпод шипковия храст!
Макавели, да бъде!
Тази сутрин поспах до по-късно. Тетин ме изненада, че се е събудил в 5 и да не скучае е досготвил боба и е направил плънката за сармите. Сега ще го изпращам до дома на наша приятелка да ѝ занесе кисело зеле и сок. Снощи се чухме с нея. Тя ми е бивша колежка, с която приятелството ни е от миналия век. Щастлива е, че дъщеричката ѝ е дошла от Германия за празниците.
Мама преди малко се събуди. За сега няма странични ефекти от антибиотика и слава Богу! Беше ми притеснено.
Чао до после!

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 13:48 от tetka_the_best

# 358

Светъл и щастлив празник!

# 359
  • в сърцата на любимите ми хора
Нека домът ви бъде изпълнен с топлина, мир и любов, а трапезата – с благословия и надежда.
Светли и споделени празници!

Общи условия

Активация на акаунт