Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 003
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 690
Много хубава и забавна тема, въпреки че не успях да изчета всичко.
Нормално е мненията да са разнопосочни, ще споделя и моето - за мен най-голямото "отбиване на номера" е ваучер със сума за някакъв магазин/сайт, ако е от най-близките роднини и приятели. Изключение са ваучерите за преживявания, разбира се. За мен човек, който те познава добре и искрено иска да те зарадва ще се постарае повече. Ваучер за магазин Зара или Дъглас например ми е "исках, ама нямах желание". И обикновено ваучери, обвързани с марки се чудя на кого да преподарявам, защото често наистина нищо от марката не ми допада или нямам нужда. Но винаги си казвам "подариха ми го, няма да го ползвам, знам че харесваш марката, вземи си нещо".
Пари ми подаряват единствено родителите ми. Те са от друго поколение и не мога да им се сърдя.
Иначе безполезен подарък, който съм получавала няколко пъти през годините - бутилка вино, кана за вино, стойка за вино - предвид, че у дома никой не консумира абсолютно никакъв алкохол.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 21:01 от HoneyBee33

# 691
Няколко пъти чета колко безполезен подарък е виното и ми е чудно.
Вие като не пиете - гости понякога каните ли? Защото, ако - не, ок, разбирам, но ако идват, особено с консумация на храна вино се подразбира за напитка освен аперитив и диджестив.
Дори за сос може да се ползва, затова наистина не разбирам водещото място в класацията за най-тъп подарък.

# 692
Като знам колко пари давам за вино и за кафе, бих обрала алкохола на цялата тема (и ликьорите също, за кафето) Joy

# 693
Нищо не е “подходящ” подарък според тази тема…
Нищо не е "универсално подходящ" подарък Simple Smile

Допълвам се само за парите в контекста на чопъра и отбиването на номера. За мен отбиване е задължителното подаряване на НЕЩО, когато нямаш пукната идея. "Знам, че искаш/ти трябва Х, но няма да ти го подаря с две седмици забавяне, защото ТРЯБВА да ти подаря НЕЩО." Пък парите или ваучера за мен казват "Не можах да измисля, не искам да ти подарявам боклуци, но ще се радвам да си купиш нещо от мен."  Поне аз така го приемам.
Ся, има изключение - на мен ако ми подарят ваучер от Дъглас или Зара ще е по-скоро "Нито знам какво харесваш, нито ми се занимава да разбера". Тогава пак е отбиване. Но ваучер за Ориндж, Декатлон и т.н. са добре дошли. От рождения ден ми стои един, с който ще си купя раница, защото много ми трябва в момента, а лятото не ми трябваше нищо. Ще се похваля на мацката, която ми го подари Simple Smile

И пак за виното - аз като не пия и на сос не го понасям. Само в последните години М успява да деглазира нещичко с бяло без да ми се догади от храната. При родителите ми винения кебап беше доматен, защото не можех да стоя в кухнята докато се готви. И когато идват гости няма да се сетя да го предложа, макар че винаги питам дали някои иска нещо конкретно за пиене предварително, ако ще идва за сефте. Старите муцуни си ги знам. Добре че М се сеща, де, та пробутваме по някое, че той пие само червено и то някакво определено, от което не отбирам. Даже се случва, ако отворим за някого и не се изпие да му го връчим за вкъщи Joy

# 694
Аз се замислих, че точно виното е “класика” при подаръците, които правим и много често получаваме. Вярно е обаче, че нямаме пълни въздържатели за приятели. Даже и ултра вегетарианците, които познавам се радват доста на хубаво вино.

Относно безполезните подаръци - камарите детски ми стоят на челно място.
През 2026 година поканата за детски рд, Коледа или каквото и да е друго ще бъде придружена с ибан- а на детския фонд. Който не желае и се чувства обиден е свободен да купи книга или настолна игра.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 22:27 от Threemafan

# 695
  • Пловдив
Няма угодия. На мен хора от семейството или приятели са ми подарявали неща, за които дори горе-долу мога да разбера защо са сметнали, че са по моя вкус, ама не са били. Видели са да нося или съм казала, че нося нещо подобно, ама не баш. Тънка работа е нацелването. Не съм се сърдила, естествено, нито пък смятам такъв подарък за нелеп и каквото още от заглавието, но точно ваучер от конкретен магазин е перфектният баланс. Във всеки случай и през ум не би ми минало да се възмутя от ваучер.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 21:24 от Магдена

# 696
В нашето обкръжение сме основно скоч-пиещи и това ние е типичното за подаряване Simple Smile Евентуално ром или коняк. Ботаникъл джин. Абе почти всичко друго Joy Но няма да занеса алкохол у някого или да подаря без да знам какво пие. Абсурд.
Което пак ме подсети за споделяния в другата тема случай с роднина на М, който се беше прибрал от щатите за няколко дни за юбилея си и получи 6-7 скъпи уискита Simple Smile Щот НЕЩО трябва да се подари.

# 697
Не знам за коя тема става дума, но е истина, че нещо трябва да де подари. На мъж, който вероятно може да си позволи да лети от Америка до България за юбилей явно не е опрял до тостер. И аз да съм ще му подаря скъп алкохол, то какво остана да не е тъпо за подаряване.

# 698
  • Пловдив
Предполагам, че е към мен това. Разбрах го като носене на бяло и жълто в комбинация, без значение дали комбинацията е в едно бижу или в бижутата, които съм сложила заедно. Сега ми харесва. Дали е модерно и откога, не знам. Преди години обаче се смяташе за лош вкус.
Да, за лош вкус се смяташе. С изключение - би трябвало - на бижутата, които са си така направени - от два цвята.
Няма общо с това, дали и от какво е сплав материалът, затова го казах. Нали дори златото за бижута всъщност е сплав.

И аз видях треперушки наскоро в сайт. Лично не бих сложила, свързвам ги с деца и баби от едно време. Моите първи обици бяха от СССР, един конкретен тип, какъвто после също никога не съм слагала и не харесвам, и също ми изглеждат архаични, но още се продават, та сигурно има кой да ги носи. Като тези бяха, но с лилави камъни.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 21:41 от Магдена

# 699
Е колко точно уискита ще изпие тоя човек за 7 дни Simple Smile или колко тостера ще си занесе?
Темата за какво правим с нежеланите подаръци или както там беше.

# 700
Изобщо не е какво правим с подаръците, а “Най-тъп и безполезен подарък, който сме поучавали”.

# 701
Има отделна тема във форума "Какво правите с нежеланите подаръци?", вероятно нея се има предвид.

Отделно има една стара тема "Най-нелепият подарък", над 200 страници. Ще я зачета, да видя какви са били трендовете пред няколко години Laughing

# 702
Няколко пъти чета колко безполезен подарък е виното и ми е чудно.
Вие като не пиете - гости понякога каните ли? Защото, ако - не, ок, разбирам, но ако идват, особено с консумация на храна вино се подразбира за напитка освен аперитив и диджестив.
Дори за сос може да се ползва, затова наистина не разбирам водещото място в класацията за най-тъп подарък.

Вкъщи не пием алкохол и гостите, които каним, също не пият алкохол. Не обичаме просто Grinning наблягаме на хапването и водатс(изпиваме литри като се съберем). Така че и аз не се кефя на подарък - вино(и алкохол като цяло).

# 703
И помежду ни с мъжа ми така. Даже и в работа започнахме да събираме пари за колеги за РД.
Не ми беше хрумвало с мъжа ми да си разменяме пари. Laughing Като женени с обща банкова сметка, не виждам смисъл...
В работата, да, одобрявам да се подаряват пари или гифт карти.

Ми то по тази логика и защо от общата банкова сметка да ми купи бижу/дреха/парфюм....
Всъщност, аз предпочитам сама да си купя каквото искам.

# 704
...бутилка вино, кана за вино, стойка за вино - предвид, че у дома никой не консумира абсолютно никакъв алкохол.

И у нас , но ни идват гости ,  които консумират аклохол. И понеже подареният алкохол  обикновено е за ценители (наши близки примврно ни бяха донесли вино от Чили , други  ром Хавана клуб от Куба и подобни) винаги има кой да го оцени.

Общи условия

Активация на акаунт