Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 017
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Просто подарък, който отбива номера винаги личи, че е такъв!

Естествено. И какво? Човек може да "отбива номера" с работа, със задължение някакво. Подаряването не е дълг, особено между възрастни хора, особено не по личен повод. Проблемът е в очакванията - искаш да получиш нещо скъпо и хубаво, а получаваш някаква евтиния. Разочарована си, но обективно погледнато това е твой проблем, не си дете да чакаш на дядо Коледа. Някой може да не му се занимава, да не е имал време, да не му се харчи точно за теб (ужас), да не умее да избира, дори да мрази да избира, да е имал други грижи, да се дразни на консуматорството, сто други неща... Приеми, че всеки има право да е такъв, все пак големи хора сме. А и подаръкът не е единственият начин да покажеш "отношението", за което дружно се вайкате. Човек може да е мил, разбиращ, подкрепящ или най-малкото нищо лошо да не ти е сторил и пак да ти купи дезодорант Рексона за Коледа. Много детинско е това тръшкане.

# 676
Затова пликче с пари и всеки да си купува каквото иска. И пак ще има спорове около количеството им.

Ще има пак сръдни, как са подарили левчета, за да се отърват от тях.

# 677
По - добре плик с пари отколкото гранясал крем от преди новата ера. Който може да ти свали кожата

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 06:10 от *Биле омайно

# 678
  • Melmak
Просто подарък, който отбива номера винаги личи, че е такъв!

Естествено. И какво? Човек може да "отбива номера" с работа, със задължение някакво. Подаряването не е дълг, особено между възрастни хора, особено не по личен повод. Проблемът е в очакванията - искаш да получиш нещо скъпо и хубаво, а получаваш някаква евтиния. Разочарована си, но обективно погледнато това е твой проблем, не си дете да чакаш на дядо Коледа. Някой може да не му се занимава, да не е имал време, да не му се харчи точно за теб (ужас), да не умее да избира, дори да мрази да избира, да е имал други грижи, да се дразни на консуматорството, сто други неща... Приеми, че всеки има право да е такъв, все пак големи хора сме. А и подаръкът не е единственият начин да покажеш "отношението", за което дружно се вайкате. Човек може да е мил, разбиращ, подкрепящ или най-малкото нищо лошо да не ти е сторил и пак да ти купи дезодорант Рексона за Коледа. Много детинско е това тръшкане.

Не знам защо към мен това? Няколко пъти написах, че не очаквам някакви уау подаръци за Коледа. Темата е актуална по Коледа, защото масово се подаряват подаръци и често са абсурдни.

Аз никъде не се тръшкам, но темата е за най-тъп подарък. Ако беше за най-хубав подарък пак щях да пиша. Тогава щеше да кажеш, че се хваля ли?
Аз не очаквам скъп подарък, очаквам човекът да се постарае. Имам рожден ден и имен ден по 1 път в годината. Не държа никой да се охарчва за мен. Отношението е показателно, а не цената.

# 679
Както и да въртите и сучете, подаряването на злато не е “тъп и безполезен” подарък, както е самото заглавие на темата, та да се оплаква тук. А това вече кой - какви предпочитания има е съвсем друг въпрос.
Безполезни са много неща, но златото не е в тази графа, дали циганки го носели, дали било кич, дали било “демоде” - се тая.

# 680
  • Down south
Когато не знаеш какво да купиш, вместо някаква измишльотина, по-добре е пари.
До скоро и аз бях против, сега вече не.подаръци.
Сега вероятно съвсем ще скандализирам някои, но
вече дори и не тегля пари за подаръци. Към подаръка, слагам и картичка с написана сумата, която превеждам.
Това за най-близките и тук, и в България.

PS За златото съм съгласна - актуално е и се носи.

# 681
Какво по-голямо отбиване на номера от пликче с пари🤔

Не е така, за най-близките. Ние на дъщеря ми даваме пари, да си купи каквото си желае. И помежду ни с мъжа ми така. Даже и в работа започнахме да събираме пари за колеги за РД. Няма недоволни. Само шефът не харесва така, на него купуваме нещо и все се чудим дали ще го уцелим.

# 682
  • There I was on a July morning
Най-близките ми обикновено ги питам от какво имат нужда. Ако кажат нещо конкретно - изпълнявам желанието, но ако отговорят, че нямат нужда от нищо или не знаят какво искат, или не са мислили по въпроса, тогава прибягвам до варианта с пари.

# 683
  • София
Точно между най-близки ми е най-отбиване на номера. Пак казвам с малки изключения... За МЕН!!! Аз 1- каквото и да купя, не чувствам точно, че това е подарък от човека.. 2.отнема ми време и усилия. 3.най-често си купувам нещо месеци по-късно или изобщо стигна до покупка, често  парите изчезват в общия бюджет и забравям, че имам да си купувам нещо от някого..

# 684
Вие имате треперушки, аз пък имам незабравки, явно са били актуални около раждането ми. Ще взема да си ги сложа, никой няма такива.

# 685
И помежду ни с мъжа ми така. Даже и в работа започнахме да събираме пари за колеги за РД.
Не ми беше хрумвало с мъжа ми да си разменяме пари. Laughing Като женени с обща банкова сметка, не виждам смисъл...
В работата, да, одобрявам да се подаряват пари или гифт карти.

# 686
Никакъв проблем нямам с плик с пари. Винаги казвам на подаряващия какво съм си купила от него Simple Smile Сега с парите от Коледа от нашите М ще си вземе дънки. Аз ще си взема един чопър, за който бях казала на свекървата, но ще е наличен януари, а тя милата се изприщи при идеята да ми подари нещо със закъснение Joy

# 687
Ох, да ми даде някой един пълен плик с пари, ще отскоча да си купя сешоар Дайсън. Ама пусто, не дават. Laughing

# 688
  • София
Именно inferiya - точно това казвах, че дори парите не са универсално подходящ подарък.

# 689
Нищо не е “подходящ” подарък според тази тема…

Общи условия

Активация на акаунт