Естествено. И какво? Човек може да "отбива номера" с работа, със задължение някакво. Подаряването не е дълг, особено между възрастни хора, особено не по личен повод. Проблемът е в очакванията - искаш да получиш нещо скъпо и хубаво, а получаваш някаква евтиния. Разочарована си, но обективно погледнато това е твой проблем, не си дете да чакаш на дядо Коледа. Някой може да не му се занимава, да не е имал време, да не му се харчи точно за теб (ужас), да не умее да избира, дори да мрази да избира, да е имал други грижи, да се дразни на консуматорството, сто други неща... Приеми, че всеки има право да е такъв, все пак големи хора сме. А и подаръкът не е единственият начин да покажеш "отношението", за което дружно се вайкате. Човек може да е мил, разбиращ, подкрепящ или най-малкото нищо лошо да не ти е сторил и пак да ти купи дезодорант Рексона за Коледа. Много детинско е това тръшкане.
Като женени с обща банкова сметка, не виждам смисъл...
Сега с парите от Коледа от нашите М ще си вземе дънки. Аз ще си взема един чопър, за който бях казала на свекървата, но ще е наличен януари, а тя милата се изприщи при идеята да ми подари нещо със закъснение