Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 955
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 705
  • Down south
Семейство не означава автоматично "сиамски" близнаци, а и много сме с отделни сметки, така че е съвсем в реда на нещата.

# 706
  • Пловдив
"Въртим едни пари" става малко, и при отделни сметки.
При ваучер не е така. Усещането е друго според мен.

# 707
Скрит текст:
Няколко пъти чета колко безполезен подарък е виното и ми е чудно.
Вие като не пиете - гости понякога каните ли? Защото, ако - не, ок, разбирам, но ако идват, особено с консумация на храна вино се подразбира за напитка освен аперитив и диджестив.
Дори за сос може да се ползва, затова наистина не разбирам водещото място в класацията за най-тъп подарък.

Изобщо не е какво правим с подаръците, а “Най-тъп и безполезен подарък, който сме поучавали”.

Ай ся, кое от двете Simple Smile Хем "Това не е тъпо, щот все за нещо може да се ползва дори да не ти харесва", хем "Това не е тъпо, все тая, че не можеш да го ползваш".
Интересното е, че когато попитах М и родителите му (с още едно уиски), никой всъщност не знаеше този човек какво пие. Дали пие изобщо. На 75 току виж не му е препоръчително Simple Smile Не го бяха виждали от 15тина години.

# 708
Повечето ми приятели пият вино, така че когато си ходим на гости, се носи обикновено бутилка. Но това е по-скоро като жест към домакините, а не подарък по специален повод. Може би ако е специална реколта или нещо по-екзотично, бих занесла като подарък и то само ако им знам вкуса. Ако знам, че хората не пият, не бих носила никакъв алкохол, обаче.

На човек, когото не познаваме добре, изобщо е трудно да се правят подаръци. Скоро бях на рожден ден на жена, която познавам само бегло и от време на време попадаме в обща компания. Не върви да занеса ваучер. Купих й голяма луксозна ароматична свещ. Отвори го, прие с усмивка и "благодаря". Ясно, че подаръкът беше символичен, но друго не се и очаква в този случай. След това открих, че поне още една свещ е получила. Имаше и хора без подаръци.

За близки хора е съвсем различно. Подаръците не е задължително да са скъпи, но по-смислени. Например, за Коледа съм получавала чаша за вино с моето име от близка приятелка, която все още ме радва. Беше си направила труда да я поръча някъде.

(Парфюм бих подарила само на съпруг/гадже или брат/сестра. Доста интимен подарък е за мен.)

# 709
Cool Cat, офтопик, но как се озоваваш на рожден ден на някого, когото не познаваш?

Скрит текст:
В такива случаи, ако изобщо нямам никаква идея, залагам на
- нещо с кауза. Една позната ми беше сложила като част от подаръка Fleur de sel от Атанасовско езеро. Звучи като тъп подарък - сол, но средствата отиват за опазване на биоразнообразието, че беше и в читава кутийка, не е в някакъв найлон. А ако има нещо, което се използва във всеки дом, независимо малко или много, то е сол Simple Smile Та може би, ако трябва да посоча универсален подарък би било това Joy (да, знам, за някой ще е мега тъп, ясно ми е).

- нещо, което не е конкретно за човека, но може да е полезно в по-широк кръг. Например на колега за сикрет Санта подарих грейки за ръце, защото има малки деца и може да ги ползва, когато ходят зимата на пързалка - чупи по една и връчва на децата да си топлят ръцете Simple Smile Може и да ги е запратил в кофата, разбира се, не е невъзможно. (да, знам, не става за подарък за юбилей, защото струва 10лв)

# 710
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не помня да съм получавала тъпи и безполезни подаръци. Като тийн и студентка - да,но в днешно време...
И да са много неподходящи и тъпи,просто ще ги метна в кофата и нямам грижи.Мнението ми за хората не бих променила на база подаръци.

С моите приятелки имаме традиция да си подаряваме нещо дребничко за Коледа. Свещ или коледни играчки за елха,или шоколади, коледна козметика сетове, миналата година едната ни подари на всички по една кухненска кърпа за $3-4.
Представям си в тази тема колко жени биха били възмутени от този подарък,пък аз вече втора Коледа си я ползвам.

За златото,мисля,че разбирам какво иска да каже авторката. Аз също смятам жълтото злато за кич и ултра демоде,но златото държи цена, продава се и с парите ще си купи нещо,което ще й хареса. Къде е драмата?!

# 711
Сетих се в студентските години масово си подарявахме разни сувенирчета - гипсови плочки с надписи, гипсови фигурки... разни такива. От сегашна гледна точка се чудя защо, то вярно по-добре един душ гел или крем за ръце. Та един път бях получила една гипсова фигурка със завързан презерватив на врата. Седеше си там на рафта, с другите сувенири и след един купон забелязахме, че презервативът го няма. Куча незнайна марка презерватив, фигурката отпреди няколко години, кой знае и в магазина колко е стояла... Надявах се някой да не е пострадал при употребата му Simple Smile)

# 712
На младини най-ценните подаръци ми бяха от СБХ. И кореком, де. Имах еди парфюм от кореком, който е отврителен, но тогава си мислех, че е няма по-божествен аромат.

# 713
  • Някъде там
Не е за мен, за на братовчедка ми момичето е, но останах и аз шокирана.
Имаше рожден ден тези дни. В подаръка от групичка момичета от класа й имаше и вейп от тези с вкусовете без никотин.
Братовчедка ми беше много шокирана, понеже тя много й говори за тези неща и я пита за всичко случващо се в училище и не е казвала, че някой от класа е виждала да има и да пуши.
Сега пак така обясни. Каза че тези момичета са по отворените в класа, повече се гласят, прически, гланц и прочие, но не ги е виждала да пушат.
Братовчедка ми сега като тръгнат на училище ще говори с родителите да се разбере дали те знаят какво е подарено.
Племеницата ми за сега, не се интересува от такива неща, но все пак навлиза в пубертета и не се знае как ще се промени..
А това ми се струва безотговорно, да оставиш 11-12 годишни момичета да подаряват такова устройство. Нали е забранено уж, дете да го купи..

# 714
Cool Cat, офтопик, но как се озоваваш на рожден ден на някого, когото не познаваш?

Също ми прозвуча странно и на мен,кск човек отива на рожден ден на непознат, как този непознат го кани. Освен ако познат на рожденика не го доведе, но тогава познатият ще даде  насоченост за подаръка. Аз съм била на рожден ден на племеница та на мъжа ми, но тогава бяхме във връзка с мъжа ми от около два месеца, самата племеница бях виждала два пъти. Но забелязах, че носи много сребро, питах мъжа ми(който още не ми беше мъж) и направих подходящ подарък.

# 715
  • Deutschland
Подариха ми това за телефона, но не знам изобщо как се закача 😀. Няма друга приставка за самото устройство. Минава в графа безполезно.

# 716
Фрау, това не е ли гривна?

# 717
  • Deutschland
Пишеше аксесоар за телефон. За гривна е голямо като размер.

# 718
Пишеше аксесоар за телефон. За гривна е голямо като размер.
Фрау, виж това
https://youtube.com/shorts/JDT66ISaz84?si=qX0nmnqhT4Q0BP2S

# 719
Подариха ми това за телефона, но не знам изобщо как се закача 😀. Няма друга приставка за самото устройство. Минава в графа безполезно.

Не трябва приставка, а да имаш протектор за телефон.

Общи условия

Активация на акаунт