Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 44 999
  • 1 040
  •   3
Отговори
# 90
Ние със съпруга ми,пием 2 пъти в годината вино по няколко глътки,но получихме подарък кана за вино. Много и хубава от кристал и сребро,но е тежка и с тясно гърло,и дори не знам как да я измия отвътре. Бях се навила да я ползвам за вода,но не ми е удобна и сега седи между кафемашината и тостера без да се ползва. Повече,бих се зарадвала на стъклена кана за вода,или хубави чаши за кафе,защото ще ми влезнат в употреба. Преди години получих "златни" обеци от Турция,от които ми се подуха ушите и в последствие ги изхвърлих,защото потъмняха. Наскоро един дядо ни даде играчки за бебо,който бяха счупени,омазани и много мръсни,но той е много възрастен и няма как да му се обиди човек. Също така от баба си получи сандали за зимата Grinning

# 91
Моите неподходящи подаръци са били свещи и ароматизатор с пръчици (дифузер май се казва) 🤔
Подарявали са ми икона на рожден ден. 27ми рожден ден. 🙄🫣
Също мога да кажа, адски тъп подарък за мен, е саксийно цвете. Аз ги уморявам. Казвала съм 100 пъти. По ред причини. Нямам навик и време, като първа причина.
Глупаво е било и да ми се подари блузон, че и камуфлажен. За юбилей при това. 🫣
Жълта блуза - не ми харесва жълтият цвят, и не ми стои добре.
Оо, и още нещо, къса рокля! 😅 При все, че съм 177 см, да ми подариш къса рокля... ми то става "види дуп", рискован подарък е.
Най-странно е, когато трябва да го изиграеш зарадван, а не ти е до това от шок 🤭

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 00:34 от КремонаЛиза

# 92
  • Варна
Кутия с чекмеджета за гримове,която е голяма,но побира не повече от 4-5 червила.

# 93
Това със саксийните цветя ми е болна тема. Додето отуча колегите на РД да ми подаряват.... Не гледам цветя, нямам навик, уморявам ги, не ги искам. То и в работа вече минахме на подарък в пликче, де.

# 94
  • There I was on a July morning
Колко сме различни хората. Аз се радвам на саксийни цветя. Предупредила съм близките ми да ми подаряват такива, вместо рязан цвят. Дори и да ги уморя (след няколко месеца, примерно) по-добре е отколкото букет, който да изсъхне след броени дни.
И вино харесвам, от изброените неподходящи подаръци в темата. Едно, че консумирам и второ - винаги може да влезе в употреба - за готвене или запас за гости. Естествено, ако знам, че някой не пие това не бих взела, но го намирам за уместен подарък за дами, например. Наблюдавала съм кой какви напитки консумира на събирания с близки или служебни партита и виното е предпочитано от дамската част.

По темата за неподходящите подаръци - евтини гадно миришещи парфюмчета, дезодорантчета, блузка от найлонова изкуствена материя, никога невлезли в употреба.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 21:20 от Скубиду

# 95
Явно подаряващите трудно уцелват размери. Аз пък съм между XS-S, подаряват ми най-често М, което винаги ми е голямо. Дрехи като цяло не мисля, че са подходящ подарък, освен ако не е нещо супер конкретно, което човекът иска.
Коледни чорапи, които са твърде шарени за ежедневна употреба. Зарината съм, имам от преди 5 години неотваряни още, някои се наложи да хвърля.
Саксийно цвете е лош избор да, хем ти е жал да го хвърлиш, хем заема място, хем иска грижи. Ако са цветя, предпочитам винаги букет.
Евтино вино / евтини шоколадови бонбони (имам предвид от най-евтините в стил вино София, бонбони сезони или онези от Лидл - Ванеса), личи си че искаш да отбиеш номера. По-добре нищо или просто картичка с послание.
Кухненски принадлежности и прибори в стил подноси, табли, поставки, чайници, чаши, чинии. Не мисля че е подходящо за подарък.
Пъзели и тъпи настолни игри. Ок е, само когато със сигурност знаете, че човекът иска точно това.
Неподходящи книги. Ако знаете какво точно човекът обича да чете, би било супер подарък. Но просто книга не е ок, защото не всяка книга става. После само събират прах.
Домашно приготвени храни, особено в големи количества, като подарък от гости. Да, от учтивост ще ги вземат, ще се развалят в хладилника и после ще ги изхвърлят. Това че вие си мислите, че може да готвите, не значи че можете.

# 96
  • Варна
А да, аз съм алергична към цветя,което не спира хората да ми подаряват. Последния път на работа получих голям букет и вместо да го помириша го сложих в друго помещение. Няколко пъти ми го носеха,докато обясних на всички за алергията и помоля да спрат да го носят.

# 97
  • Банско
Един от тъпите подаръци е коледна пижама, но не дебела да ти е топличко а от сатен!? Е добре как да я облека, като ще ми е студено. А лятото няма как, защото е с коледен принт.
Също не обичам за подарък чорапи и кухненски глупости, като тави, тенджери и др.

# 98
  • София
Свещи, чаши с надписи с надписи или без прахосъбирачки, кърпички за кухня, ароматни клечки. Със сигурност има и още подобни безсмислици.

# 99
Сапун, свещник, разни сувенири...вещи, които очевидно са били използвани или дълго време са били складирани, докато дойде моментът да ми бъдат подарени.

# 100
Това с подаряването на сапуни не го ли минахме през деветдесетте? Сега ми е леко ...странно. Все едно си миризливец с мазна коса Simple Smile.

# 101
  • Пловдив
Това с подаряването на сапуни не го ли минахме през деветдесетте? Сега ми е леко ...странно. Все едно си миризливец с мазна коса Simple Smile.
Пратчет “- А на мен все ми подаряват соли за вана - оплака се Ноби. - Сапуни, шампоани, хавлии… Че аз да не би да се къпя? Отдавна трябваше да са се досетили.”

# 102
Аз лично бих се зарадвала на подарък сапун, защото съм ценител и купувам бутикови сапуни.
Виж, нелепо ми е подарък календар с моя лик или такъв на роднините ми. Като некролози.

# 103
Скрит текст:
Моят проблем с готвената храна не е свързан с качеството на храната, а просто с това, че хората харесват различни неща. Нещо, което на някого му е много вкусно и е семейна рецепта, за мен може да е неприятно. И много ме дразни, когато вземат да ми обясняват кое как се прави - примерно някаква изключително мазна домашна баница, а в моето семейство харесваме съвсем различна. Или някакво ядене, натъпкано с червен, черен пипер и лук, а аз изобщо не ям тези неща.
Една моя роднина (на възрастта на бабите ми, но не ми е истинска баба - нещо като братовчедка), веднъж въодушевено и шумно обясняваше как в "нашето" семейство се ядяло най-много месо (имаше предвид суджуци, пържоли, луканки, сланина, пръжки и подобни неща, вместо сладкиши и други ястия - основно сладкишите), обаче в моето семейство - визирам себе си и родителите ми, както и някои по-близки роднини, е точно обратното. А нещата, които тя харесва, не само не са ми предпочитани, а честно казано ме отвращават (не съм вегетарианка, но не ям тлъсто или червено месо).

И аз харесвам сапуните и даже си купувам по-специални за празниците. Твърди сапуни използвам основно за миене на ръце и ми свършват бързо - такъв подарък ще бъде употребен много лесно.

# 104
Виж, нелепо ми е подарък календар с моя лик или такъв на роднините ми. Като некролози.

Колко народ ще си изтипоса така децата в по няколко екземпляра за родата😂
И аз включително😂

Общи условия

Активация на акаунт