Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 762
  • 1 044
  •   2
Отговори
# 405
Ох… Какво се носи на животни?? Някакви кучешки/котешки играчки? Кокали? Животински торти, виждала съм такава, моята най-добра приятелка има пудел и го глези с дизайнерски торти… С глазура и надписи и всичко останало.
Между другото - в момента се замислям на контраста между соц.детството ми, в което наистина сме били беднички и това, в което живеем сега - някакво ултра презадоволено консуматорско, меркантилно общество… Понякога си мисля, че някак детството ми с домашните торти ми е по-някак на сърцето.
Както и да е, весели празници от мен за всички вас, пожелавам ви подаръци, които не се купуват с пари - обич, уважение, успехи и най-вече здраве.

# 406
  • Down south
Играчки.
Лакомствата не са за препоръчване.

# 407
И на моето куче много му правят подаръци играчки. Лакомства, кокали и такива подобни, не позволявам.
Ама и то с претенции- най-много се радва на топки😆

# 408
Кучешка дрешка, или играчка според размера на животното, лакомство за съответната порода... Стопаните се радват повече на подарък за кучето отколкото на човешкия такъв. Innocent

# 409
  • София
Аз нося лакомства, но само на най-близките си приятели с куче/коте.
От соц. детството си спомням една нова година, когато подаръкът ми беше игра с копчета, на която във вода трябва да нанизваш рингове на нещо като прът. Била съм безкрайна щастлива. Семейството ми не е било от тези, които лесно са намирали различни подаръци и книга, дреха, обувки съм получавала най-често, но не помня да съм била разочарована. Леля ми беше за кратко стюардеса и носеше понякога ценни шоколади като Тублерон. Днес и децата, и възрастните трудно могат да усетят огромната радост да ти подарят нещо, което много, много искаш. Така презадоволени малко ни бяга емоцията от подаряването/приемането на подарък. Затова някои насочват парите към емоции със семейството и приятелите. Други - към даване на тези, които наистина нямат. Свят голям, шарен. Търсим радост и удовлетворение не в един Тублерон 😃.

Весела и много щастлива Коледа🎄🎅🎄🧑‍🎄

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 15:46 от Yellow_girl

# 410
  • SF
И аз само на най-близки, само на едно кученце. Първо, че на по-малко близки не гостувам, а и не искам да засипвам хората с пластмасарии и гумени ръбати дрънкащи неща. Всеки си има вкус какво да купува на най-любимите си същества.

# 411
  • Melmak
Винаги нося и подарък за куче. Даже бяхме на гости за 1 нощ в Испания на едни приятели през октомври. Занесох коледен подарък (украшение) и за кучето задължително играчка. Преди съм пращала ваучер подарък за кучешки магазинЗ

# 412
  • София
За първи път чувам, че се носят подаръци и за кучето - на моето никой не е носил Grinning Въпреки, че днес той (кучето) беше единственият, който имаше коледен подарък под елхата. Другите подходихме прагматично и си разменихме книгите на ръка още в 12 Simple Smile
Светли и весели празници, момичета!

# 413
  • Melmak
Аз съм си кучкарка и обичам много кучета. Даже не мога да си представя да пропусна животинките, нали са част от семейството! Една играчка не струва много, но такава радост им носи!

# 414
  • Бургас
Честито Рождество!!!
Нямаме домашен любимец, но обичаме и кучетата, и котките 🙂
Затова, когато отиваме на гости при хора с куче или котка, винаги носим нещо и за тях. Прави впечатление, че стопаните често се радват на този жест дори повече, отколкото на подаръците, предназначени лично за тях

# 415
Сетих се за един култов случай тук от преди много години.
Супер задоволено дете беше пожелало от дядо Коледа щипки за пране.

# 416
И моето куче получи снощи подарък от гостите ни. Стана ми мило, не сме очаквали.
Иначе аз със пресен пример за темата.
Бременна съм, нито съм и пияч. Получих алкохол от близки роднини Grinning

# 417
Ако ти бяха метнали и кутия цигари или пура ,щяха да оглавят личният ми списък

# 418
  • SF
На мене така на един Сикрет Санта в работата. Колегата, който ме е изтеглил, беше разпитвал какъв алкохол пия. Обяснявах се подроБно, че не пия никакъв, досещайки се защо е този интерес. Въпреки всичко, пак получих алкохол с две чаши в картонена кутия от съседния магазин. Все му беше тая какво ще ми метне.
Но бях в по-добро положение от колежката си, която получи някакво издание на библията и химикалка.

# 419

Но бях в по-добро положение от колежката си, която получи някакво издание на библията и химикалка.
Да, защото алкохола с чаши можеш да го подариш на друг, а тази библия...ммм...неподходящо за подарък.

Общи условия

Активация на акаунт