Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 44 740
  • 1 040
  •   3
Отговори
# 1 020
Телефони и компютри съм чувала, но плейстейшън 5 не вярвам, че някой подарява в такива кампании. Както и последен модел айфон Wink

Никой не те кара да вярваш. Аз споделям какво съм видяла. Няма причина да си измислям.

# 1 021
Като дете подарих на един беден приятел от махалата касетофона ми (вече остарял и без един бутон,но работещ отлично). Но той слушаше хеви-метъл. Не бих му го подарил,ако не обичаше музиката.

# 1 022
По времето на пандемията заради дистанционното обучение моя позната, която преподаваше на деца в неравностойно положение, търсеше устройства като таблети и телефони за тях, така че има смисъл и полза от такива дарения. Плейстейшъна е за забавление, но щом някой е преценил, че иска да подари, защо не. Стига родителите да са съгласни.

# 1 023
изкуствени цветя - една бивша съседка ми беше подарявала, ей така, без повод. заела, че обичам цветята.

# 1 024
Изкуствените цветя станаха голяма мода в последните години, чак ми е странно. В детството ми бяха заклеймени като абсолютен кич.
Никога не съм харесвала и винаги ми изглеждат безвкусица.
Но тъй като са популярни, може някой да е решил, че ще се хареса такъв подарък.

Много са ми грозни също разните там имитации на клончета, шишарки и подобни, кога и как се случи да станат така популярни, за мен е загадка все още.

# 1 025
Покрай мен са популярни Лего цветята Simple Smile

# 1 026
Покрай мен са популярни Лего цветята Simple Smile
е, те са скъпи за някои хора. макар че скоро в джъмбо видях изкуствена клонка за почти 10 евро

# 1 027
Стават за подарък. Букета рози беше 100лв някъде, не е лоша цена като се съберат няколко човека.
Това ако получателя се радва на такива неща. Има и по-малки по 20-30 - някакви клонки, малки цветя, бамбук. Комплект кактуси съм набелязала за една позната.
И картини от Лего дотс Simple Smile
Драмата ми с тях обаче е в чистенето. Как се обезпрашават ум не ми го побира.

# 1 028
  • София
Ако ми подарят изкуствени цветя, веднага ще попаднат в графата "най-скапан подарък" и без грам съмнение ще заминат в кофата.
Но има хора, които ги харесват. Ако видя, че на някой в дома му преобладават такива неща, защо да не му направя подобен подарък.

# 1 029
Ако ми подарят изкуствени цветя, веднага ще попаднат в графата "най-скапан подарък" и без грам съмнение ще заминат в кофата.
Но има хора, които ги харесват. Ако видя, че на някой в дома му преобладават такива неща, защо да не му направя подобен подарък.

така да, но у нас няма такива експонати. вс цветя са живи - вкъщи и по балкона. за мен изкуствените са кич или за оставяне на гроб. съжалявам, ако съм груба.

# 1 030
Изкуствените цветя станаха голяма мода в последните години, чак ми е странно. В детството ми бяха заклеймени като абсолютен кич.
Никога не съм харесвала и винаги ми изглеждат безвкусица.
Но тъй като са популярни, може някой да е решил, че ще се хареса такъв подарък.

Много са ми грозни също разните там имитации на клончета, шишарки и подобни, кога и как се случи да станат така популярни, за мен е загадка все още.
От дете ми се е забило в главата изказваното моята баба, че изкуствени цветя се носят само на гробища. Не ги понасям и всячески ги избягвам.

# 1 031
  • SF
Е, на мене пък ми подариха саксия с едно нелошо цвете, цъфти в червено и е като палмичка, но наистина няма къде да я държа. Ако беше балконско, ясно, но то е стайно. Имам и подарени 4-5 орхидеи, които няма къде да държа. Едната сега е изкарала и цветонос.

Сега са много актуални изкуствените цветя и едни бохо-шик клонки като щраусови пера за декорация. Ще преминат и те.
Сегашните изкуствени цветя нямат нищо общо с пластмасовите от детството. Много "истински" ги правят. Онзи ден търках листата на едно, за да се уверя дали е фалшиво или истинско и не бях на 100 процента сигурна. Ползват ги за декорации на бани включително. Актуално е. Но!!!! Не искам на мене да ми се подаряват такива неща. И стайното цвете ми е ненужно и една дървена купичка, пълна с малки сапунчета във формата на розички. Мислех, че ароматизират, но не. Само украсяват. Търкалям ги из нас, а дървената купичка, която мисля, че е от сандалово дърво, отиде във въпросния черен плик, който ще заминава в кофата, когато го напълня с още ненужни предметчета.

# 1 032
Изкуствени цветя никога не съм притежавала, но ми е останал ясен спомен за прашлясали "рози" от детството. Дори не знам къде съм ги видяла, но това си представям винаги, когато се спомене изкуствено цвете.
Аз и естествени не харесвам. Не се грижа за цветя, изключително ми е досадно. Стигат ми там две саксии Дърво на живота за нещо зелено, които мога и да не полея по един месец, защото наистина по толкова не се сещам. Мъжът ми обаче го тресна някаква градинарска мания и само мъкне саксии във всякакви размери и цветове и трупа по стаите, и това страшно ме изнервя. Вече са станали общо 15 бр. и искрено желая смъртта на поне половината.

# 1 033
Преди години, като млада технолочка (така го произнасяха повечето от подчинените ми) в производство, за РД от тях получих букетче изкуствени червени рози, от най-изкуствените, и парфюм Рефан. В интерес на истината, стана ми много мило. Една от работничките, по-малка от мен, имаше РД на същата дата и двете получихме еднакви подаръци. Розите бяха придружени с думи от типа, че няма да увяхнат и дълго ще ми напомнят за тях. Не ги изложих на показ във ваза, но не ги изхвърлих веднага. Доста време си постояха бутнати в някакво чекмедже и наистина ми напомняха за този РД. Парфюмът пък беше имитация на Черути 1881, хитов аромат тогава и с кеф си го изпръсках.
В същото време, изобщо не помня какво са ми подарили колегите от моето ниво тогава.

На входната врата на къщата ни слагам венец, изкуствен. Имам коледен, великденско-пролетен, летен и есенен. За този сезон сега все не мога да си харесам нещо. Та, ще излъжа ако тотално отрека изкуствените цветя, но аз не бих подарила и бих повдигнала вежда, ако сега ми подарят.

# 1 034
Сега са много актуални изкуствените цветя и едни бохо-шик клонки като щраусови пера за декорация. Ще преминат и те.
Сегашните изкуствени цветя нямат нищо общо с пластмасовите от детството. Много "истински" ги правят. Онзи ден търках листата на едно, за да се уверя дали е фалшиво или истинско и не бях на 100 процента сигурна. Ползват ги за декорации на бани включително. Актуално е.

Срам ме е да призная колко пъти съм се възхищавала на монстерата в едно учреждение, докато разбера, че е изкуствена...

Иначе имам роднина, която прави страхотни украси за опаковки на подаръци от подобни клончета и плодчета - стоят доста красиво. Но не бих си и помислила, че изкуствено цвете може да представлява основен/единствен подарък.

Общи условия

Активация на акаунт