Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 44 812
  • 1 040
  •   2
Отговори
# 990
Моето има рожден ден скоро и съм подготвила творчески материали за децата в градината. Изключително беше впечатлена от това, че когато беше за първи път на рожден ден там получи от едно момиченце фигурка за оцветяване. Миналата седмица получи домино. Хич не са лоши придобивки Simple Smile Аз съм взела неща за оцветяване, сглобяване и по един шарен молив, защото е едно от най-любимите неща на света на щерката Simple Smile Самата тя много се вълнува да им занесе нещо. И вече 3 месеца повтаря, че четката за боички ѝ е от детето Х Simple Smile Имало е рожденици без подарък за децата, изобщо не е било някаква драма.
В пъти предпочитам да се върне вкъщи с гипсова играчка или домино пред това да яде киндер или Барни или да пие сок от кутийка. Вече между тему и киндер не мога да преценя. За празнуване извън градината не бих се занимавала с подаръчета, те са си ситуационно за там.

Някои дечица при нас не ядат торта не заради алергии, а защото родителите не дават никаква захар. За това ще занесем пица (хубава, с квасено тесто, не мазна от Доминос или случайна будка) и плодове за следобедна закуска.

Подаръци от сватби и кръщенета не пазя, освен ако не ми вършат работа. Едни познати подаряваха отварачки (не ми трябва, но поне има приложение), имало е нож за пица, даже един джобен нивелир от младоженци геодезисти и т.н. Снимки хич не обичам да ми натрапват. Бисквитки и меденки мнооого обичам, но обикновено са с фондан или Захарна глазура, а докато я махна от меденката нищо не остава.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1846022
Пуснах темата за шведското разчистване, но е отворена за всякакви коментари относно пазене и разчистване принципно Simple Smile

И моята много се радва на тези подаръци и явно ще трябва да започна по-отрано да ги подготвя.

Вие откъде купувате такива, подходящи неща за децата? Ако трябва да съм честна, моето дете се радва и на боклучките тип играчка от  Зайо Байо.

# 991
Ако имам един магнит сигурно ще ме подсети да полея въображаемите ми орхидеи. Но имам над сто. Даже като си сменихме хладилника махнахме всички магнити, та съвсем не става.

# 992
  • SF
Децата се радват, родителите се чудят какво да правят с дребните сувенирчета. Simple Smile
Разни полезни неща могат да се намерят в Тему.

sigma, за всеки подарък е така. И за отварачка за бира - едни ще я намерят за полезна, други са си купили поне 3 и подарената им е излишна.
Харчи пари са тези подаръци, то се знае, но станаха популярни. Ясно е, че някой ще ги ползва, ако стават, други няма даже до домовете да бъдат занесени.
Аз наскоро изхвърлих кърпичката от сватбата на сместра ми. Аз ги избирах, аз ги купувах, аз ги гладих и връзвах панделки. Стоя, стоя в някакви шкафове и преди месец-два замина за кофата.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 08:22 от Esmee

# 993
  • Някъде там
Моите меденки бяха без глазура. Поръчах печат с имената с който направиха сладките, та нямах притеснение с  децата. Нямах и бебета гости които да не хапват мед.
Снимките бяха на гостите с рожденичката от самото тържество и бяха в  обикнивена хартиена рамка,  която да махнат ако искат да прибират снимката в албум. Предположих че снимката им с нея е по-добър спомен, отколкото някаква дреболия друга.
То е ясно, че няма как да угодиш на всички, каквото и да направиш.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 09:36 от daviz

# 994
И аз получих наскоро от приятелско семейство картичка със снимка на детенцето им. Не сме близки, виждаме се един път в годината по празниците. И се озадачих много - за какво ми е? Да си я сложа на нощното шкафче ли? Бих подарила картичка със снимка на детето ми на бабите на детето, например, те със сигурност биха се зарадвали и биха си сложили снимката някъде из тях.

А модата с подаръци за гостите ми е едно от най-дразнещите неща напоследък. От градината на детето постоянно се мъкнат боклуци, които подритвам и после хвърлям. Отделно от детски рождени дни, и те за отрицателно време заминават в кофата. Имам и една кутия от обувки пълна с разни боклуци от сватби и кръщенета, които просто ми е жал да хвърля. Нито един полезен/практичен предмет няма от тях, нито пък нещо, което си струва да изложа на показ за декорация някъде из къщата.

# 995

В пъти предпочитам да се върне вкъщи с гипсова играчка или домино пред това да яде киндер или Барни или да пие сок от кутийка. Вече между тему и киндер не мога да преценя. За празнуване извън градината не бих се занимавала с подаръчета, те са си ситуационно за там.

Някои дечица при нас не ядат торта не заради алергии, а защото родителите не дават никаква захар. За това ще занесем пица (хубава, с квасено тесто, не мазна от Доминос или случайна будка) и плодове за следобедна закуска.

И моята много се радва на тези подаръци и явно ще трябва да започна по-отрано да ги подготвя.

Вие откъде купувате такива, подходящи неща за децата?
Обикновено в Джъмбо има такива дивотийки. Само че много често хората ги купуват без да помислят доколко е удачно. Ние също сме получавали гипсова фигурка за оцветяване в комплект с черна боичка. Зайче. Да го боядисаш в черно...хм...Едно от малкото неща, които съм намирала за що-годе добро като идея е - несесер с картинка с флумастери към него, с които да си го оцветиш. Онези пък бисквитките с разни принтирани глазури отгоре, детето ми никога не ги яде, дори и когато са нелоши на вкус.

# 996
Да, тия глупости от сватби, кръщенета, погачи са абсолютно ненужен харч.
Календарите с милите дечица за мен са нелепи и прахосване на пари.
Не бих си окинчила деца /внуци на стената.
Все едно дните са му преброени на клетото дете.
Също и на дисплея на телефона.

# 997
В Теди и Кик също има такива боклуци. Аз за почерпките в градината взимам почерпки. Даже и балони вече не слагам, както първите пъти. Дават се на излизане и родителите да решават кое да предоставят за ядене и кое да хвърлят, ако не се харесва, точно както правя и аз.

# 998
Изобщо не ми беше хрумвала такава асоциация с календарите.
Макар всяка година фотосесия за календар ми се изтърква като идея и упражнение. На най-близките, ама най-близките снимки на детето сме подарявали, които са правени от фотограф, но те и сами си искат и питат. Помня обаче, че на времето имаше таква традиция, да се дават снимки на децата ( докато са още малки сладки бебенца и тодлъри) на роднини и приятели.  Имаме такива снимки в старите кутии, които си ги пазим. Не сме ги слагали на показ, но не би ми и хрумнало да хвърля такова нещо. Човекът снимал най-милото и драгото си и аз да го зафутя в коша...не е в мой стил. Имам и снимки, които са ми подарявани от приятелки от детството и учлище - от онзи тип, които се правеха във фото до масичка или торта, или паспортни. Даже скоро се видях с една моя стара съученичка и ровейки из снимките попаднах на нейна - снимах я с телефона и ѝ я пратих и ни стана едно мило и топло. Даже ме е яд, че нямам такива от хора, с които съм се чувствала близка и пътищата ни са се разделили, а сега трябва по памет да си възстановявам чертите им като си мисля за тях.

# 999
Аз не ги хвърлям, просто не ги качвам по стените.
Иначе в повечето случаи предпочитам само снимката от фотосесията.
Последно на едно кръщене ми подариха ключодъжател с наниз бели камъчета като грозд.
Не разбрах защо камъни и каква е идеята.
Иначе ключодъжател винаги ще влезе в употреба.
И по- добре от ключодъжател със снимка на детенцето.

# 1 000
В Теди има много интересни творчески неща. За малко по-големи бих взела например комплекти за картички, които да изработят в градината. Печати, хартии, декоративни елементи.
Сега съм взела торбички за оцветяване, несесерите не ми харесаха, иначе ми бяха първата опция. Вкъщи се играе на пазаруване и торбичка размер за дете е добре дошла Simple Smile
Гипсовата фигурка, която получи щерката, дойде с 3 малки боички, тип тези за оцветяване по номера.

Познати с по-големи деца са получавали малки комплекти Лего за сглобяване май от Тему - животни, буболечки. Също ми се струва ок, ако трябва да се вземе нещо. Предполагам е въпрос на време да получим някакви боклучки, които да издебна да изхвърля Simple Smile

Храна до сега не е имало в торбичката, почерпката е за на място.

Снимки и на мен не ми е приятно да хвърлям, за това не ги искам. Не се чувствам длъжна да ги окачвам някъде, но не ми допада и да стоят някъде и да чакат някой друг да ги изхвърли и си задръствам шкафовете с дреболии. На бабите за Коледа подаряваме топки за елха със снимка на децата Simple Smile Снимки на хартия си вадят сами. Фотосесии не правим.

# 1 001
  • SF
Изхвърлих тонове снимки на деца от моето детство, на други деца, на пораснали вече деца, на деца, с които много-много вече не общуваме, на родителите им... Абе страшно беше. За да не ги хвърляме, когато са ни подарявани, сега го направих. Нито ми е лесно, нито ми е приятно, но кутии с картички за всякакви поводи и снимки без поводи няма къде да пазя. Затворих очи и хвърлих и рамки, и снимки, и моливници, рекламни химикалки, запалки, всякакви фирмени подаръци и сувенири. Предстои да направя същото с чанти, несесери и ранички. Нито имам място, нито имам нужда от 7-8 ранички. А хич не обичам да хвърлям.
Предупредила съм всичките си познати да не ми купуват нищо, "което не свършва" (шоколад, парфюм, бонбони, козметика).

# 1 002
Натрупани химикалки съм носила в близкия пощенски клон, много се зарадваха Simple Smile Подобни вещи могат да са полезни за някоя организация, която събира материали за първокласници и изобщо дечица в нужда. Срещат се призиви около началото на септември обикновено.
Just saying Simple Smile

# 1 003
  • SF
Сигурно има много хора, които биха се зарадвали на нашите боклуци - каренца, вазички, чинии, тефтери... Но как да знаем за тях и как да тръгнем до другия край на града, или до съседни села, за да носим на едни прибори, на други химикалки и флумастери, стари книги, модерни книги, одеала, които не ползваме.
Не ти ли изскочи опцията на момента, в който ти е нужна, колкото и да си приказваме за добри намерения да се оползотворява, не да се хвърля, става сложно.
Нагоре в темата много добре описаха колко невъзможно става да носиш по 2-3 книги на читалища, пръснати в различна зона на София.

# 1 004
  • Пловдив
Една година от кметството донесоха кутии за социално слабите ни ученици. Раздадохме ги. После дойде един баща да се кара с нас защо му се подиграваме. Донесе и кутията - беше пълна с химикали, флумастери, бележници, календарчета, изобщо с рекламни офис материали, събирани с години. Наистина беше много обидно.
А, сетих се и добавям - имаше и книжка за оцветяване, с по няколко изречения, на френски.

Общи условия

Активация на акаунт