Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 494
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
  • На изток от Ада
Мен мн ме дразни, като идеш при док и да ти изкара акъла.  И да не може да ти помогне всъщност.
Имам такъв случай,  отивам бременна при прехвърлен аг. Каза аденомиоза , защо не съм отишла не бременна щял да помогне. Сега вероятно ще абортирам...

# 256
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз му бях от скучните, но лоша дума не мога да кажа откъм отношение. Просто не се зае с мен. Изцепката му към мен, споделяла съм преди, беше че имам Хашимото. Нямам. Но и това не му придирям особено.
Дразни ме “плашенето”, за което споделят някои от момичетата и настояването за недостатъчно проучени процедури. Нека изборът да е наш за тях, не да я направиш, защото си притеснен и се чувстваш без избор.

А това Зарзио… след много четене за него и по Фейсбук групи, и във вайбър групата на Радост Тодорова — мисля че няма сила или обещание, което да ме накарат да го приемам. В търсачката излиза много инфо.
Целта ми не е “да родя дете, пък мен кучета ме яли”. Идеята не е това.

# 257
Аз му дадох шанс на Зарзиото  2 месеца и нямаше резултат. Но бяхме на естествени опити.

Сенкова каза, че не вярва на резултатите на тази имунологична биопсия. Според нея не са били взети предвид определени фактори при създаване на самото изследване и тн. Беше против и инжекциите Зарзио. Но каза, че ако толкова държа да си ги поставям по схемата на Михайлова. Не пробвах повече.

# 258
Аз си признавам, че съм от по-чувствителните  и първоначалната среща с него не ми допадна. Бих казала, че се държа по-надменно от това, на което аз съм свикнала, но и не съм обикаляла по много лекари. Двоумях се много за хистероскопията, защото на цветната снимка от Турция нямах никакви забележки и все пак реших да му се доверя. Не съжалявам, че го направих, беше много внимателен и всичко ми обясняваше докато я правеше. Имам предвид - тук ще усетиш болка, сега правя това и това. Като го попитах накрая за срастванията, които беше видял на първоначалния преглед и полипа, каза - всичко е точно или нещо от сорта. Но тогава още бях под афект от болката и не задълбах.  Но според мен рязко загуби интерес към случая, защото още на консултацията видя едно изследване на FSH през 2024, когато е било 15. Каза следващите няколко цикъла да следим колко ще е и вече ще коментираме дали да правим естествени опити или по-скоро ще насочи към инвитро. На консултацията като бях, FSH от месеца ми беше 9, в деня, когато ми се обадиха за резултата от микробиома точно ми беше излязъл и резултата от FSH и ми беше 8. Още преди да кажа, че имам нов резултат и искам да го изпратя, жената по телефона ми каза, че д-ра ме съветва да пристъпя към инвитро за да не губя време и естествено, да си направя обливките с лактобацили. Какво стана с това следене на FSH? Имам намален АМХ ама все пак…
Помолих да попита все пак за контролна биопсия без вливки и днес ми се обади сестрата - Цвети за да ми обясни защо са ми нужни и важни въпросните вливки. Тя може и да е права, не казвам, че не е, но начинът на поднасяне на цялата информация и едва ли не задължителната нужда да го направя, остави кофти усещане в мен. Нямало нужда от контролна биопсия относно другите неща - антибиотиците винаги давали положителен резултат, но ако не си направя обливките, ще стане по-лошо и ще доведе до инфекции и гъбички. Все пак да съм си вземела и вагинален пробиотик (ама иначе това не ми е написано в рецептата, от тук разбрах, че има такова нещо изобщо). Просто никога не съм имала проблеми от това естество и не съм наясно с толкова много работи ама хубаво, че тук се обменя информация, защото лекарите или нищо не обясняват или така го казват, че пак не става ясно.
Съгласна съм, че всеки си преценява дали да прави нещо или не, но аз самата нямам медицинско образование и затова търся някой, който да ми помогне и да ми обясни нормално и разбираемо. От разговора просто останах с усещането - ние предлагаме това и затова трябва да го направиш, иначе няма да ти се получат нещата.
Благодаря ви за споделеното мнение🌸

# 259
  • София
По темата за Кариотипа - още преди първият опит репродуктивната ни насочи да пуснем това изследване. Правихме го в МБАЛ Надежда. Резултатите ни са нормални и след това сме правили ПИД, имахме балансирани ембриони.
Относно прехвалените доктори и аз имам скорошен опит с такава професорка, която на моменти се държеше надменно и непрофесионално. Поради това реших, че това не е моята лекарка и не искам да бъда пациент на тази репродуктивна клиника.
На мен ми предстои преглед при д-р Калчев в началото на м. Януари и нямам големи очаквания, тъй като съм чела доста положителни, но и доста негативни коментари. Както за всеки друг лекар по света.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 09:40 от NaniG

# 260
Фльор, не се впрягай излишно. Целият рисърч, който не беше чак толкова много така или иначе и който аз намерих за лактобацилите в матката след като от тук чух за тези обливки на Калчев - от този форум 😁 - се основаваше на терапия с прием на орален или вагинален пробиотик. Сигурно е имало някъде и нещо за обливки, не съм видяла. Също в общия случаи участничките са малко на брой, така че не знам колко може да разчитаме на резултатите.

# 261
Милиони жени минават тежки терапии за тежки инфекции с локални и орални АБ преди трансфери, никъде в нито един одобрен от ESHRE протокол няма - “после е важно да напълните матката с айрян от това и това, щото иначе край”.
Жените, попаднали в асистирания репродуктивен сегмент са много лесна за манипулиране  чрез плашене група и лекарите се възползват. Натиск към такива бутикови услуги обикновено са Sign Triangular Flag On Post

# 262
И аз не го обичам това, ама си зависи донякъде и от пациентите. Като си представя на моя час с него да беше някое по-чувствително девойче, Калчев според мен щеше да ѝ бутне психиката яко. Аз не се впечатлих особено. Не с лошо отношение, ами с едни изказвания тип къде съм спала досега, че не съм отишла при него, как дори на цветната ми снимка си личало, че тръбите ми не били наред според това как се разтичало веществото (отворени били, ама не пропускали хубаво), как десният ми яйчник бил зад матката, как кръвотока ми не бил наред (но удобно пропусна, че това е нормално за първи ден на цикъла), как на ЯМР преди няма година не са видели полип и миома (бас ловя, че са нови придобивки след инвитро експериментите, но факт, че друг не беше видял нищо при толкова пргледи) и как той бил убеден, че всъщност не забременявам заради липса на лактобацили в матката. За какво е прав и за какво не аз няма как да знам, но начинът на поднасяне на информацията не ми допадна особено. Завърши как ще имам много големи проблеми да задържа бременност, защото кръвотокът не бил добър, но ако се следя при тях няма да има проблеми, те щели да се погрижат за мен докато бременността ми станела съвсем скучна 😄
Боже, а аз мислих че само на мен ми е проблема в кръвотока , също съм ходила при др Калчев и ми каза че ме праща на акупунктура и физиотерапия да ми се нормалира кръвотока защото единия ми яйчник едва се изхранвал 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀
Иначе при нас имаше 2 прегледа на единия ми каза че иска 2ра цветна снимка да направим, на другия я направихме каза че сме за ин витро с 1 запушена тръба и накрая ми каза “ ама трябва да вземем микробиом да съм сигурен че ще има успех инвитрото и после може да си потърсите клиника , където да го направите “. Естествено не ми стъпа крака повече там . 🤷🏻♀
Явно на доста хора едно и също се казва. Може и да е добър в други неща, но не е моят доктор.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 18:17 от Vasiliki06

# 263
На мен Калчев ми е казвал, че кръвотокът ми е супер. Също и лактобацилите са ми много добре. А що антибиотици съм изпила през живота си! Не съм си правила въпросните обливки и по тази логика как съм си ги завъдила сама?!
Към всичко трябва да се подхожда с едно на ум, за съжаление.

По-рано в темата коментирахме дебелината на лигавицата. Моята в чисти дни винаги са я мерили между 8 и 13-14мм. Днес бях на ден10 на АГ за профилактични изследвания и АГ-то ми я измери 3мм? Това нормално ли е?
Chatgpt казва, че може да е от взимането на ендометриалната биопсия миналия месец, но то доста време мина от тогава, включително и една менструация. На ден2 бях при репродуктивния и той нищо не каза за дебелината, но нещо не му хареса на ехографа и почна с някакви съмнения за ендометриоза.. Но 3мм ми се виждат супер малко!

# 264
Много е малко. Толкова е директно след цикъл.

# 265
Аз също нещо вече много скептично подхождам към Калчев, но се радвам че все пак успява да помогне на доста жени и има различни методи, които изпробва. Със сигурност обаче си трябва много критично мислене, а аз лично, колкото и да чета, чак след година примерно успявам да прозра някакви грешки, които съм направила.
Иначе аз също бях с влошен кръвоток, ходих на акупунктура, правих микробиом и офис хистероскопия. По каналния ред.

Скрит текст:
Ние минахме консултация и с д-р Бетюл Калай. Не ни допадна, беше малко студена, не ни обясни нищо, малко като Калчев даде план за действие, пита за въпроси и хайде да си ходим. В това отношение, поне чисто търговски, доц. Орал се "продаде" по-добре. И двамата ми говорят за екзозоми, сега явно това е модерно, защото ПРП вече не "рекламират". Нормално, екзозомите са 2500€. Писна ми хем да се чувствам като половин човек, хем да ми казват как нямам време, а аз вече и енергия нямам за тези неща, но и за почивка дума не може да стане. Вече ми иде да зарежа всичко, да приема че биологични деца няма да имам и да си гледам живота. Иначе днес ми е ден 36, цикъл няма и каза че няма смисъл да го чакам повече, предвид че е пропуснал вече тази година веднъж и да пия 6 дни дуфастон за предизвикване.
Мрън.
Ще ме прощавате за черногледството, но съм повече от седмица с ужасен ПМС и всичко приемам много навътре.

# 266
  • София
минавам да поздравя всички рожденнички и да им пожелая догодина да получат най-страхотните си подаръци.
на тези с положителните тестове най-слсдките и ревящи бебоци, а на Салсера къде намерих палец всичко стискам!

# 267
  • На изток от Ада
Съжалявам слънце!  Не всеки док му се занимава един вид .
Екзомно секветиране ни предлагаха и на нас тук тогава,беше 4600 лв  .
За това ли говорим?

# 268
По линия отношение доктор Лале би ви харесала, Слънце. И не е от типа дето обещават света. Практична, реалистична, внимателна, мила, не изпада в крайности.

# 269
Мерси, Семира. Никой нищо не ми е обещавал, даже си изглежда сякаш са доста обрани спрямо прогнози и очаквания дали има възможност нещо да се получи. Просто като усещане определено д-р Калай не ми направи такова хубаво впечатление. Искам като един нормален човек да си изкарам празниците и след НГ да му мисля.
Не, Наси, "екзозоми (малки везикули от стволови клетки), богати на биоактивни молекули, се инжектират в яйчниците, за да стимулират възстановяване, да подобрят качеството на яйцеклетките и да противодействат на преждевременното стареене".

Общи условия

Активация на акаунт