Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 502
  • 760
  •   2
Отговори
# 270
  • На изток от Ада
А каква е хм успеваемостта Слънце?  Или не е проучено и е въпрос да ти вземат парите .. .

# 271
Здравейте, момичета. И аз като някои от вас се чудя на кои лекари да вярвам и кои не по отношение на забременяване. При мен ситуацията е следната: по родова линия имам непостоянна менструация (като цяло почти всички жени от моята рода, за които знам, го имат този "проблем"). Съответно е много трудно, да не кажа невъзможно, да я хвана тази овулация, защото всеки път втората черта или е по бледа, или е наполовина бледа, наполовина тъмна. За температурата достига до 36,9 и до там. Смених до сега трима лекари и всеки е с различно мнение по въпроса за здравето ми. То не бяха поликистозни яйчници, то не беше, че всичко е точно, но имам уреаплазма (която е излекувана при мен и партньора ми), то не беше хиперплазия, заради която ми звънят много загрижено да си правя операция, а според последния при когото ходих хиперплазията е просто състоянието преди да ти дойде. Честно не знам на какво да вярвам освен на факта, че всичко ми е в нормата, защото двама от трима твърдят, че нямам проблеми със зачеването. Но тук се появи "нов проблем", че е хубаво да се направи изследване да не би да са ми запушени тръбите.
Иначе последната ми менструация ми беше предизвикана с Дуфастон и беше от 29 ноември до 4 декември. Едва днес температурата ми достигна 36,7 градуса. Не знам какво да правя и как да постъпя. Освен това от месеци съм на специална диета, която е направена от професионална диетоложка, благодарение, на която свалих килограми. Така, че ако някоя е била в моята ситуация и може да ми даде съвет, ще съм благодарна.

# 272
Половите хормони на 2-4 ден от цикъла как са? Щитовидна, глюкоза, инсулин, пролактин?
Движение, сън, витамини? Имало ли е някаква форма на забременяване до сега?
Непостоянната/нередовната менструация не е нормално явление и не знам как лакр твърди, че всичко е точно. Това е нарушение в базови физиологични функции. На АГ ли ходите или при репродуктивен специалист?

# 273
Последният път, в който си правих изследвания, защото имам "възел" на щитовидната жлеза всички хормони за щитовидната жлеза ми бяха в нормата, инсулина също, витамините също влязоха в норма от както съм на този режим, с движението и съня нямам проблеми. То като цяло, ако човек ми погледне резултатите всичко ми е наред, а пък имам малък възел на щитовидната жлеза. Но както казах по-горе за моето семейство е нормално да имаме рядко менструация и въпреки това майка ми има едно дете, мен, леля има едно дете, братовчедка ми има две деца, а баба ми, по майчина линия има две деца, за сестрите на баба ми - те също имат по две деца, въпреки нередовния мензис и без инвитро и т.н. И затова не знам вече на какво и на кого да вярвам. А и си записах час за доктор Александър Калчев за април месец, защото имаше свободен час чак тогава. Иначе си ходя на контролни прегледи при АГ, но при репродуктивен специалист не съм ходила още.

# 274
  • На изток от Ада
Даниела добре дошла!  Бърз успех ти желая!
Фоликометрия не е ли добре?
Мъжа има ли спермограма

# 275
Пак да кажа - не нормализирайте липсата на редовна менструация. Базов ориентир за репродуктивния тракт е качеството на цикъла.
 Щитовидна жлеза с възел също не е “всичко е точно”.
Коя жена в семейство  какво е имала и как е забременяла е нейна лична история и случай, не бих лежала на тая кълка. Проверете си нещата от-до. За АГ нормални хормони и витамини може да са едно, но за репродуктивен и ендокринолог - друго.

# 276
Даниела, по принцип "в норма" не винаги означава, че са оптимални. Витамин Д трябва да е близо до горната граница За инсулин дават референтни от 2 до 25, но над 10 вече е проблем.

# 277
Daniela216, иска ми се някой преди 5г да ми беше казал, че репродуктивните специалисти не се занимават единствено и само с инвитро, а с всичко що касае зачеването.
На колко години си и от колко време правите опити? Мъжът има ли направена спермограма?
Моят съвет е не си губи времето с обикновени АГ-та. Харесай си някой репродуктивен специалист и отиди на консултация. Ако не бързаш, изчакай часа за Калчев. Те назначават изследвания, проследяват овулация и биха те пратили на цветна снимка.
Аз вчера бях при обикновен АГ за цитонамазка и колпоскопия. Гледа ме на ехографа(ден 10 от цикъла), измери фоликул 13-15мм и ме пита “вие какво инвитро ще правите с този задържан фоликул?” И аз му отговорих “не съм ли пред овулация?” И той “а, да”…. Като започнахме опити при трима различни АГ ходих, всеки вика всичко ми е наред. Някакви базови неща пропуснаха да ми кажат, я от незнание, я защото си мислят, че не са важни. Просто фокусът им е на друго място.

# 278
Да допълня към горния коментар, че аз и на бая некадърни репродуктивни съм се нагледала, които също правят грешки, които един лаик като мен може да хване. Това, че са репродуктивни не ги прави компетентни.

# 279
Така е, ама на фона на АГ-тата.. Сигурно има и разбиращи от репродукция, но аз поне не съм попадала на такива.

# 280
Аз честно казано от повече от 10г ходя при едно и също АГ и досега не съм я хващала в некадърност. Веднъж ме беше скандализирала с подход, ама… иначе като ѝ бях казала, че не става, тя си ми препоръча стандартните изследвания, които и репродуктивните искат за начало. Дори каза, че проходимост на тръбите може да се прави при нея (изследването с ултразвук), но предупреди, че репродуктивните предпочитат да си ги прави човек при тях и не винаги го признавали, за да имам предвид.

# 281
Даниела, момичетата са прави, в норма не означава оптимални. Аз също преди 6-7 години имам едно ФСХ "в норма", но който и да го види подскача колко е високо. И ако тогава не се бях доверила, сега можеше да е по-различно. Ако искаш сложи изследванията си тук, някой може да има подобни стойности и да ти даде съвет.

Момичета, мислех че имам Дуфастон, обаче имам примолут Нор и утрогестан. Май мога да пия утрогестан 2х1 или да слагам 2 голбули вечер вагинално със същия ефект като на дуфастона?

# 282
Момичета, как сте?
Аз последно утре съм на работа и после почивка🥳
Довечера ще купя последните подаръци за семейството и после се заемам с опаковането.
Обичам Коледа, обичам това, че се събираме всички заедно, обичам, че сме си вкъщи всички, говорим си, гледаме филми..

Няма да коментирам коментарите на някои от семейството за “ Хайде, вече ви е време”…

Честно казано точно в момента, гледам да си запълня колкото се може повече времето, за да не мисля колко време ми остава, до това да си направя теста и дали ще е положителен или отрицателен.
Не знам вие как сте се чувствали след Овитрел, но аз се чувствам супер подута, корема ми също е подут, трудно ходя до тоалетна.. явно при мен ще е така.

# 283
Трудно овитрел може да има такъв ефект. Той би трябвало да е с краткосрочен ефект да спомогне овулацията и до 48ч. да приключат нещата. По-скоро от фемарата/клостила при инсеминация съм имала такива усещания заради повечето фоликули в очакване на спукване.

# 284
  • Sofia
Както казва Semirra, вероятно се чувстваш така, ако имаш повече фоликули. Овитрела просто засилва усещанията защото това е финалното узряване. Аз с Кломифен имах 4 фоликула, все в левият яйчник при едната инсеминация и бяха между 17-21мм. След като ми поставиха Хориомона на вечерта ми беше много некомфортно. Това ми беше най-неприятното усещане покрай тези процедури, дори на инвитро стимулацията не се чувствах толкова зле. Усещането продължи и през следващите 2 седмици докато си чаках теста - имаше постоянна тежест и дърпане.

Общи условия

Активация на акаунт