Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 162
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Да, не си имала овулация предния месец.

# 676
I.K, толкова много се радвам!!! 😊 Знаех си!!! 🍀🍀🍀 Всичко ще бъде наред, ще видиш!

# 677
Да, не си имала овулация предния месец.

И предния, и този сега? Нормално ли е два един след друг 😂
Еми, дано няма повече такива месеци. Тъкмо ще чакам докато той направи края нам. Март спермограма и се надяваме добавките при него да действат положително.

# 678
Темата за уреаплазмата ми е много интересна. Изчела съм какво ли не от форума и съм коментирала с няколко лекаря. Вчера втората лекарка която посетих е венеролог и тя ми обясни, че голям процент от жените я имат и не им създава никакви проблеми. Разбира се, може и да създаде и е хубаво да се опита да се лекува, но лошото е, че е много упорита и дори и след изчистване има голям шанс да рецидивира. Просто това е един особен вид бактерия, който много трудно се повлиява от антибиотици и човек може да изпие какво ли не без никакъв ефект, както беше и при мен.
Иначе щом си имала задържан фоликул предният месец това значи, че доминантният е продължил да расте и не се е пукнал. Този фоликул пречи на овулацията и в този месец. Вероятно ще изчезне до месец два.

# 679
Трудно се повлиява, защото антибиотиците атакуват стената на клетките, а уреа- и май микоплазмите нямат клетъчна стена.

В месеца, в който се е образувал задържаният фоликул не си имала овулация. На мен веднъж ми е установяван. Видяхме го в началото на новия цикъл, но още преди овулацията беше изчезнал и си имах овулация следващия месец. Мисля иначе, че докато е там овулация не се случва.

# 680
Темата за уреаплазмата ми е много интересна. Изчела съм какво ли не от форума и съм коментирала с няколко лекаря. Вчера втората лекарка която посетих е венеролог и тя ми обясни, че голям процент от жените я имат и не им създава никакви проблеми. Разбира се, може и да създаде и е хубаво да се опита да се лекува, но лошото е, че е много упорита и дори и след изчистване има голям шанс да рецидивира. Просто това е един особен вид бактерия, който много трудно се повлиява от антибиотици и човек може да изпие какво ли не без никакъв ефект, както беше и при мен.
Иначе щом си имала задържан фоликул предният месец това значи, че доминантният е продължил да расте и не се е пукнал. Този фоликул пречи на овулацията и в този месец. Вероятно ще изчезне до месец два.
Малко се обърках 😳 сега съм 11-ти ден от мц с фоликул 27/27мм. АГ ми каза, че явно този месец няма да имам, но ако ви разбирам правилно, то значи и миналия цикъл съм нямала така ли? Просто ми е интересно и да го разбера.
Дали би се оправил при предстоящия цикъл или няма гаранция, смисъл възможно ли е да продължи няколко месеца да е задържан (дано не!😅)

Иначе за уреаплазмата е мноого упорита и кофтите е, че няма никаква симптоматика.
Аз накарах и моя партньор да пие, защото по препоръка от приятелка, която е много чувствителна долу и я е имала мн пъти, мъжете също предават и нямат симптоми. Та, така да не става затворен кръг между жената и мъжа и да се предава.

# 681
  • Sofia
Относно уреаплазмата. Ние имахме преди 3 години и успяхме да я излекуваме само с един курс антибиотици. Приемахме и двамата с партньора, но за сметка на това после с тия антибиотици се навъдих с какво ли не. Имах бактериална вагиниза, гъбки и цистит след това. След още един курс и това оправихме, но лактобацили бяха леш. Помогна ми Лактажин. Година по-късно бях пуснала контрола и резултатите за уреаплазма бяха отрицателни, но от тогава не съм пускала. Обаче ми бяха казали, че много лесно се хващат от басейни. От тогава в басейн не съм влизала Grinning

# 682
  • На изток от Ада
Аз се надявам петък или след това да пусна останалите неща.

# 683
  • София
Лазурна мечта възможно е по принцип всеки месец да има задържани фоликули.

# 684
Да, миналият е нямало защото това е фоликулът който е трябвало да се пукне като стане 21-23 мм. Не помня точните цифри, но при всеки всяка жена е индивидуално. При мен например се пукат на 22 мм. Щом не се е пукнал около 12-16 ден (ориентировъчно, овулацията при всяка жена варира) от миналият цикъл, а е станал тези размери, задържал се е по време на менструалното кървене и сега си на 11 ден от следващият цикъл, то вероятно и този месец няма да има овулация. Кога ще се изчисти не се знае може и да не се задържи много, може и няколко месеца. При мен се съмняваха за произхода на кистата и ме караха да ходя на преглед по време на менструалното кървене. Оказа се съвсем различна, но лекарката ми беше обяснила, че най-лекият вариант е да е фоликулярна киста (задържан фоликул), защото повечето пъти си изчезват бързо от самосебе си.

# 685
  • Sofia
Тия задържани фоликули все се появяват когато не трябва. Много рядко се случва при мен, но уви, точно сега в този цикъл, в който правим инвитро трябваше да се появи тая 25мм топка (да, на ултразвука изглеждаше като топка спрямо малките точици, които видяхме - фоликулчета). Мога да кажа, че аз предният месец съм имала овулация, защото я засякохе на ултразвук преди да започна Декапептила. Нещо след това се е объркало с този фоликул по време на блокжа. Док го видя в понеделник и мислеше, че ще замине с цикъла, който закъсня, но уви се оказа упорит и сега си седи и взема място в яйчника, но поне не секретира хормони и декапептила го е заглушил. Лошото е, че го усещам и ми тежи, а още не съм почнала да бия стимулацията. Grinning

# 686
Преди, когато ходех на фоликумерия при моята аг в града, бях с голям задържан фоликул и ми каза, че нейна приятелка е забременяла с такъв..... Аз често правих преди инвитрото. Сега не знам как е, нямам желание да ходя да ме гледат. Онзи ден ходих на хематолог да го питам за тромбофилията, такова нервно напрежение изпитах. Вчера ни се обадиха, че са ни излезли цитогенетичните изследвания. И при двамата има нормален брой хромозоми. В такъв случай какво ще изследват при ПИД на ембрион?
Надявам се от акупунктурата, на която ходя вече 3 месеца, тия задържани да са се махнали, защото усещам симптоми на овулация, имам положителни тестове, действаме си.

# 687
Задържан фоликул, ако не ви се чака да се пукне/резорбира сам, което не е ясно кога ще стане, се лекува с дуфастон или противозачатъчни. Говорете с АГ.

Това, че партньорите са с ок кариотип, не значи, че всички ембриони също ще са. Нещата са независими. Известен процент от ембрионите (нарастващ с възрастта и други фактори) имат генетични проблеми - това е нормално в природата и честа причина за БХ и ранни аборти.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 19:05 от Semirra

# 688
  • На изток от Ада
Арвен имаме една съфорумка.  Тя и съгражданка .
Та те имат добър кариотип . Ама тя има три спонтанни аборти 2 ембриона са били с генетично заболяване. И сега шанса им е пид ....

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 21:32 от nasito8988

# 689
И ние с ММ имаме нормален кариотип , но едното ембрионче след ПИД излезна с тризомия 22 . Така че добрият кариотип не е гаранция , че ембрионите ще са балансирани . Няма  гаранция , че балансиран ембрион ще се имплантира , както стана при мен март месец . В същото време небалансирани ембриони се имплантират без проблем . Има много фактори , на които трябва да се обърне внимание в хода на една инвитро процедура . Аз бих ги подредила по следния наин :
1.Качеството на ембриона
2. Средата в матката - при мен това беше основният проблем
3.Имунология - другия проблем се оказа имунологията
Тоест  ембрионите ми бяха добри и балансирани , но при непреодоляни проблеми в матката и имунологията , само похабихме едно здраво ембрионче . В повечето случаи , проблемът е комплексен и репродуктивният специалист трябва да има много широк мироглед , за да се разреши  . Моята лекарка прие напълно терапията от проф.Михайлова и през цялото време се съобразяваше с нея , както и с лечението назначено от ревматолога .

Общи условия

Активация на акаунт