Коледа с Dreame – искрящо чист дом и повече време за вас. Включете се в коледната ни игра!

• 9 008
  • 533
  •   2
Отговори
# 30
  • Sofia
Елхата ми е мъничка, което спестява място и време за украсяване. Имам минимум мебели, което пък спестява раздигането преди чистене. Имам и процес и последователност на чистенето, така че лутането от къде да започна също си спестявам Simple Smile

# 31
  • Пловдив
А сега ви питаме: как подготвяте дома си за празниците – имате ли тайни трикове за бързо и лесно почистване?
Не съм от поддържащите "стерилно", както моята майка. За мен е важно да не е разхвърляно и всяко нещо да е на мястото си. Иначе, роботът прахосмукачка ми е пръв помощник. След него, децата, близнаци на 15г, също много ми помагат. Мъж ми чисти банята и тоалетната, за което съм му мнооого благодарна! За украсата за празниците вече съм много улеснена-децата се справят блестящо!

# 32
Тайният трик, хич не е таен за повечето домакини Grinning Старая се да включвам колкото е възможно повече роботи или машини, които да ме отменят.

# 33
  • Бургас
Почистването на дома, става в последните 2-3 дни, иначе е безсмислено! Трудно се пази чисто у дома.

# 34
Не знам бързи ли са триковете ми, но със сигурност помага прахосмукачката-робот. От както я имаме, се преродих за събирането на прах и косми от животните.
Пускам робота на всякъде.
Печката подготвям с един спрей за почистване, после само се измива, но е без търкане.

Останалото е неизбежно. Каквото и да правя, всеки ден играе съдомиялната.

# 35
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
За съжаление нямам тайни трикове. Държа всичко, което се ползва, да се връща обратно на мястото му, по този начин всичко е прибрано и се почиства по-лесно. Също чистя почти ежедневно, така че да не се събира много работа, когато се почиства основно.

# 36
Тайният трик е всички да си включат в почистването и да се поскрият повечето играчки.

# 37
За бързо и лесно почистване се комбинираме с мъжа ми - един върши едно, друг -друго.
За да не се събира прах, ползваме антистатичен спрей и кърпа, след баня почистваме остъклението веднага с инструмента за стъкла и пръскаме със спрей, стараем се да прибираме всичко, където му е мястото, за да не си отваряме излишна работа.
Имаме и парочистачка, чрез която почистваме бързо и лесно без препарати.

# 38
Нямаме тайни трикове. Каквото, такова.

# 39
  • София
Трик нямам, просто е добре да се включат всички...

# 40
Цитат
А сега ви питаме: как подготвяте дома си за празниците – имате ли тайни трикове за бързо и лесно почистване?

Няма нищо специално в почистването на дома ни - няма значение дали е за празник или делник - чисти се почти всеки ден - събота и неделя са проблемни, когато всички сме си у дома. Сутрин преди да излезем за училище се прибират всички Чорааапиии!!! и кабели на зарядни от пода, оставям отворени вратите на стаите и докато обуваме обувките пускам моят домашен любимец на разходка (не ми позволяват истински) - робота - да си прахосмуче и мие пода. Когато се прибера след около 2 часа с покупките, той отдавна си е свършил работата и само минавам повърхностите. Голям помощник ми е и може да се каже, че той е моята тайна за бързо и лесно почистване. А как хубаво си обира трохичките след моите момчета - изобщо не е претенциозен и всичко паднало от тях си изяжда Sweat Smile

# 41
Универсалната рецепта е планиране на време, почиствам отделни помещения всеки ден, като се старая да поддържам, след основно почистване у дома. Всекидневната подръжка е изключително важна, тъй като ежедневно ангажиментите не приключват само с почистване. Голяма подкрепа дават и домашните уреди за почистване.

# 42
  • София
Тайния ми трик е да включа цялото семейство в почистването , като разпределям задачите според възможностите на помагачите.

# 43
Моят таен трик е да помоля всеки от семейството да ми помогне с нещо, така хем става по-лесно за мен, хем уча децата на труд 😝

# 44
Опитвам се да не се товаря излишно, защото и без това декември ми е най-натоварения месец. Каквото успея - успея, и без това обикновено не сме си вкъщи по празниците.

Общи условия

Активация на акаунт