Коледни празници

• 3 151
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Винаги на Бъдни вечер сме при моите родители. На Коледа обикновено сме вкъщи, забравили сме да пазаруваме, ядем замразена пица... За Нова година сме с приятели или с роднините на съпруга ми, пътят до тях е 1 час по магистрала. Имаме къща в населеното място, така че не притесняваме никого.
Щом живеете наблизо, отидете на гости.

# 31
По принцип единия ден сме при моите родители, другия на селото на мъжа ми с неговите роднини. Миналата година бях бременна и не исках да пътуваме, тази година сме с бебе на 9 месеца и тъкмо му казах, че не искам да пътуваме пак. Миналата седмица бяхме на банкет извън града с бебето, то се разболя и още има сополи, не ми се рискува тъкмо да се оправи и пак. По принцип не си падам и да ходя на село. А и сега с бебето, целия режим ще се развали, да съобразявам дремки и нощния сън и пак да мъкнем 100 торби с багажи, после 100 перални да пускам, не мерси. Отделно мъжът ми ще е на повикване от работа, най-вероятно ще е в движение.
Едва ли ще готвя и нещо особено ако сме само 3мата, може и да поръчаме даже.
Авторке, просто изключвай звука на телефона и не вдигай и кажи, че бебето спи.

# 32
  • Между гори и планини
Бъдни вечер - аз, мъжът ми и децата.
Коледа - обикновено ни идва на гости едно семейство приятели. Те нямат деца и роднини наблизо. С тях ни е хубаво. Една година сме в нас, следващата в тях.
На 31 имам РД, следобед посрещам гости на торта и кафе. За вечеря обикновено има мезета, хапки и мъжът ми прави специална вечеря.
Това ми е любимото време от зимата! Декември е моят месец!

# 33
На бъдни вечер сме си само семейството, тоест мъжа ми,  детето и аз.
На Коледа сутринта се отварят подаръци, лежерно през деня. Над вечер ще отидем в едно приятелско семейство.
Да, лукса да емигрираш от България. Няма драми със семейства(in -laws) менюта и блюда... разправии - защо няма да ми опиташ тиквеника, този джолан е по тайна рецепта, сърми съм ви правила опитай една де, и без това си напълняла ..и т.н.

За подаръка. Мъжа ми обича няколко марки, каквото и да му взема от тях е доволен. Напоследък обаче решихме да си подаряваме преживявания, че живота върви бързо. Януари ще пътуваме, после за Март сме запланували нещо интересно и така. За под елхата изпитан парфюм и така.

# 34
На бъдни вечер сме си само семейството, тоест мъжа ми,  детето и аз.
На Коледа сутринта се отварят подаръци, лежерно през деня. Над вечер ще отидем в едно приятелско семейство.
Да, лукса да емигрираш от България. Няма драми със семейства(in -laws) менюта и блюда... разправии - защо няма да ми опиташ тиквеника, този джолан е по тайна рецепта, сърми съм ви правила опитай една де, и без това си напълняла ..и т.н.

За подаръка. Мъжа ми обича няколко марки, каквото и да му взема от тях е доволен. Напоследък обаче решихме да си подаряваме преживявания, че живота върви бързо. Януари ще пътуваме, после за Март сме запланували нещо интересно и така. За под елхата изпитан парфюм и така.
Този лукс го имат и хора, които не са емигрирали от България. Всичко зависи от човека и границите, които поставя.  Имай предвид, че много от съвременните жени, вече баби, не желаят да прекарват дни над печката и не желаят живота на слугиня. А някои и сърми не обичат и не готвят, нито кисело зеле.  Ходят на спа, масажи и кънки на лед, кино, коледни базари. Януари на ски. И си имат гаджета.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 00:37 от Tina*

# 35
Гаджетата са хубаво нещо за бабите, но по Коледа се е сядало семейно в нашия кръг.

Не препоръчвам кънки на лед след 60г, костите отслабват и счупване може да е фатално. За гадже и Коледен пазар подкрепям.Relaxed

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 01:34 от So Lucky*

# 36
  • sofia
Тази година родителите ми са на гости на сестра ми в друг град. Децата решиха, че на Бъдни вечер ще са при другата си баба, а аз ще съм с гаджето. На Коледа ще обядваме/вечеряме заедно и това е.
Никога не са ми били драма празниците. Обичам сарми и чушки 😅
Тази година от мен тиквеник и питка и яденето за 25-ти.

# 37
  • Между гори и планини
Аз ше правя морковена торта, имам РД
Още не съм решила - стандартна или чийзкейк.

# 38
  • София /Абсурдистан
Вече няма с кого да се събираме, ще сме само двамата с ММ.

Общи условия

Активация на акаунт