Коледни празници

• 3 147
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте, мили дами сигурно вече ви е писнало от мен, но покрай бебето вие сте ми единствения социален живот 😀
Първо искам да пожелая на всяка от вас коледните празници да донесат мир, хармония и любов в домовете ви. Нека цялото ви семейство бъде здраво. ❤
Така имам два три въпроса за предстоящите коледни празници.
Вие с кого ги прикарвате? Сами само вие, мъжа и децата или гостувате някъде или на вас ви гостуват?
Тъй като сме с малко дете предпочитам да сме си вкъщи само тримата и веднага почнаха едни сръдни от роднини… а сестрата на мъжа ми и свекърва ми 100% ще ни се натресат както ги познавам. Аз не искам никого да обидя, ама не ми се прислугва, не искам да се притеснявам и за това как ще съм облечена и т.н. Как на този така светъл празник да ги отпратя и аз не знам.
Другото, където искам да попитам е за подаръци - дайте ми идея за подарък на мъжа ми… честно за годините вече изхабих всички идеи, а в няма нужда от нещо конкретно в момента.

# 1
В момента вилнеят вируси.

# 2
  • Melmak
Аз съм бременна в момента, празниците ще минат под надслов да се оправяме вкъщи, защото сме в ремонт. На Бъдни вечер ще идем сигурно до свекърите. Майка ми я блъсна кола и е с тежка операция, не знма как ще е до Коледа.

Като цяло не бих канила в нас, нека друг готви и прави. Ако съм с малко бебе също. Чак от кой знае какви вируси не ме е страх, аз съм си такава, боледувам рядко и имам имунитет, колкото и да пада с бременността, не се спирам. Летях със самолет, пътувах с автобус няколко стотин км, срещам се с всякакви хора.  Ако някой е болен от семейството, разчитам да предупреди. Не мисля да си вдигам кръвното с глупости, ще се съберем да се видим със свекърите, майка ми евентуално, не знам как ще бъде и така.

# 3
Това, че здравето е добре, е много добре Simple Smile.
Но има и хора, които карат вируси на крак без да усетят.
Просто едно наум и прекрасни празници.

# 4
  • Далечният изток
Едва ли ще те топли как някой си друг празнува или не, ходи на гости или посреща вкъщи. Пък и предполагам, че чак такива дългогодишни традиции с посрещане или гостуване няма, в смисъл, обикновено е както се случи съответният празник.
Както на теб и твоето семейство - мъж и дете, ви харесва, така го направете. Винаги можеш да откажеш гостуване. Като искат да дойдат майка му и сестра му, кажи им да приготвят яденето, салати, десерти и да заповядат. Примерно.
Ето, аз например точно на Коледа не ходя по гости. Приготвям си някаква трапеза и сме си вкъщи без гости и роднини.
Признавам си, че като млада майка (бях на 23 - 25 години) доста често ме изнудваха и ме командваха къде да сме по празници, ама това време отдавна отмина.

# 5
Аз съм бременна в момента, празниците ще минат под надслов да се оправяме вкъщи, защото сме в ремонт. На Бъдни вечер ще идем сигурно до свекърите. Майка ми я блъсна кола и е с тежка операция, не знма как ще е до Коледа.

Като цяло не бих канила в нас, нека друг готви и прави. Ако съм с малко бебе също. Чак от кой знае какви вируси не ме е страх, аз съм си такава, боледувам рядко и имам имунитет, колкото и да пада с бременността, не се спирам. Летях със самолет, пътувах с автобус няколко стотин км, срещам се с всякакви хора.  Ако някой е болен от семейството, разчитам да предупреди. Не мисля да си вдигам кръвното с глупости, ще се съберем да се видим със свекърите, майка ми евентуално, не знам как ще бъде и така.
Бързо оздравяване на майка ви!

# 6
Няма как да се натресат, ако вие не ги пуснете.

# 7
Като не искаш гости, отидете вие. Завъртете се за час-два, колкото да уважите роднините и да си подарят подаръците на бебето, и си тръгнете. Най-вероятно и храна ще ви предложат за вкъщи, та спокойно можеш и да не готвиш.

# 8
Като не искаш гости, отидете вие. Завъртете се за час-два, колкото да уважите роднините и да си подарят подаръците на бебето, и си тръгнете. Най-вероятно и храна ще ви предложат за вкъщи, та спокойно можеш и да не готвиш.
между другото е доста добра идея това, да ги изпреваря аз

# 9
За мен това са семейни празници и посещаваме родителите си. Бъдни вечер при свекърите, Коледа при моите родители. В различни краища на страната сме и е доста пътуване, включително през проход, затова първата година пропуснахме. Ако бяхме в един град, със сигурност щяхме да се съберем за вечеря. Но с бебе на 4 месеца, а зимите по онова време бяха наистина зими, решихме да не пътуваме. Родителите ни пък се грижеха за възрастните ни баби и нямаше как те да дойдат. Прекрахме Коледа вкъщи, с една съфорумка и нейното семейство, децата ни бяха на еднаква възраст. Не съм слугувала, мъжете ни са дейни и те поеха основната тежест.
Бабите правят същото, когато се събираме, независимо у тях или у нас. И всички сме си с ежедневни дрехи, не се обличаме специално, затова събиранията не ме натоварват.

Подкрепям идеята да им отидете на гости и да им занесете подаръци. Щом сте близо няма да ви е голямо усилие.

# 10
Най-добрата идея е да отидете вие на гости. Отивате, всички ви се радват, и като се разкисели бебето си тръгвате. Показвате уважение, имат възможност да се порадват на бебето и всички са доволни.

# 11
Ако на Бъдни вечер сме при майка ми, на Коледа сме при свекърва ми и обратно. Въпросът с храната се решава набързо и всички са доволни. Миналата година когато бебо беше на няколко месеца си бяхме сами, за да бъде комфортно на всички. Не е имало сърдити, напротив - и свекърва ми и майка ми гледаха на нас да ни е комфортно, защото нашето бебче беше от онези ревливите, дето, ако не спи мрънка или плаче 🙂Период - мина...

# 12
Най-лесният подарък за мъж - комплект за бръснене. За всякакъв повод става.

# 13
Много са ми досадни тия празници с всичките тия роднини, честно. Ама аз като цяло мразя празници. Мразя и гости, но поне роднините това го знаят и не биха ми се натресли без покана.
В случая с бебе в грипен сезон събиранията са едно от най-тъпото нещо, което можете да си причините. Казвам го като тъкмо изкарала/караща вирус.
Преди 10 дни ме тръшна вирус. 5 дни в нас. Ама понеже си имах работа навън, като се пооправих - пак навън. Е, сега пак съм болна, сополи, кашлица и кво ли не. Не ща да виждам хора и на картинка.
Тъй че вариантите ти са следните:

а) обяснявате предварително, че поради грипната обстановка искате да предпазите себе си и бебето от евентуални вируси и тази година ще си празнувате сами. Ако звъннат на вратата непоканени - имате право да не отворите.

б) минете да си размените подаръци за 1 час и това е. Без софти и други екстри.

Относно подарък - аз лични почти винаги подарявам книги на мъжа ми (и о, смях - гащи и чорапи, но той сам си иска да му купувам). Но вече книгите са по мой избор и досега не съм сбъркала, всичките си ги чете с удоволствие.

# 14
Най-лесният подарък за мъж - комплект за бръснене. За всякакъв повод става.

Ами ако не се бръсне? Аз магазин за козметика за бръснене и самобръсначки мога да отворя. Нито мъжът ми, нито синовете ми се бръснат.

Общи условия

Активация на акаунт