Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 677
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Ketkata ти сън не спиш, направо ме изумяваш, newsm78 хората по това време хъркат вече! Кръстниците ми бяха досега на гости, че чак преди малко приключих с шетането из кухнята и реших да седна да почета малко! Аз да не казвам голяма приказка, може би утре ще боядисаме т.е. днес ще боядисаме стаята на детето! А през седмицата да купим най-накрая кошарата и другите такъми,че то почти не остана!Лъвице имам чувството че багажчето ти за болницата е скромно! Не че аз съм решила да помъкна всичко! Болницата в която аз ще раждам се намира на 100 метра над нас и силно се надявам, че като помоля за нещо ще ми го донесат! А ако има едно лесно и аз сама да си го взема  Wink Ади оставям ви, че утре тежък ден ни 4ака!
Кетката, ако още нещо те интересува за Майчин дом, питай.
Доколкото мога да ти помогна с инфо Hug,
аз този път реших в Тина Киркова, че първия път лекарката ми не беше на особено ниво, условията бяха ОК - стая за двама, с тоалетна, но най-ме притесняваха студентите, които идваха да се учат, много ми беше неудобно и се чивствах отвратително.
На всичкото отгоре се учеха върху родилките да свалят шевове от епизиотомия, а на мен и без това раждането ми беше достатъчно като изживяване, та и някой студент да се поти над шевовете ми и да ги дърпа страхливо, бррр.
Ще видим сега как е в Тина Киркова - не че съм особен оптимист за условията, но поне лекарката ми вдъхва доверие и се надявам да не се панира насред раждането, както направи предишната, хубаво, че имаше и други лекари в залата, та помогнаха, иначе си бях жив зян.
Само дето й платихме предварително, а работа не свърши почти никаква, дори на мъжа ми сеобади след мое настояване, накарай я да си запише телефона му и да му се обади #Cussing out #2gunfire
Както и да е, то всичко си зависи от човека.
За гашите с дупките - ще взема да поогледам, то по-добре да накупя няколко и да ги метна после.
Хубав ден на всички мами.  bouquet

# 211
Колко се радвам че сте живнали.Аз тези дни ще се задържам много пред компютъра,за да завърша 2 проекта за по-другата седмица.Вчера даже,за да разпускам напрегнаото си мозъче започнах да чета априлските мами Simple Smile
Ketkata ,аз се оплаках от свекървата,че тя изпра,изглади и се погрижи за всичко.А и  така се старае да ми угоди на вкуса...аз си купих едни зелени ританки от Захитекс в четвъртък...е така за душата,защото тук вече напълнихме огромен шкаф с 5 чекмеджета с дрешки за първите 3 месеца,а тя милата изтичала на следващият ден и купи същото боди,но не за новородено (като ританките),а за 3 месеца,защото само такова имало в магазина (откъдето купила) и то по-скъпо,разбиа се Wink
И аз мислех 9 месеца,че съветите какво да ям и как да се обличам са просто начин да ми кажат,че не мога да се справя и чакам с голям ужас като се започнат и съветите за бебето,ама като си поемеш 2 пъти дълбоко въздух и се сещаш,че това няма да е цял живот,а само малко...после аз ще я (на)уча нея Wink

Знам че много повтарям темата,но за зърната да питам пак-мен ме посъветваха нищичко да не мажа и да не си купувам,защото имало и "майки,които нямали проблеми".Какъв е процентът на тези жени,тоест да тичам ли да взимам крем още сега?

# 212
Колко се радвам че сте живнали.Аз тези дни ще се задържам много пред компютъра,за да завърша 2 проекта за по-другата седмица.Вчера даже,за да разпускам напрегнаото си мозъче започнах да чета априлските мами Simple Smile
Ketkata ,аз се оплаках от свекървата,че тя изпра,изглади и се погрижи за всичко.А и  така се старае да ми угоди на вкуса...аз си купих едни зелени ританки от Захитекс в четвъртък...е така за душата,защото тук вече напълнихме огромен шкаф с 5 чекмеджета с дрешки за първите 3 месеца,а тя милата изтичала на следващият ден и купи същото боди,но не за новородено (като ританките),а за 3 месеца,защото само такова имало в магазина (откъдето купила) и то по-скъпо,разбиа се Wink
И аз мислех 9 месеца,че съветите какво да ям и как да се обличам са просто начин да ми кажат,че не мога да се справя и чакам с голям ужас като се започнат и съветите за бебето,ама като си поемеш 2 пъти дълбоко въздух и се сещаш,че това няма да е цял живот,а само малко...после аз ще я (на)уча нея Wink

Знам че много повтарям темата,но за зърната да питам пак-мен ме посъветваха нищичко да не мажа и да не си купувам,защото имало и "майки,които нямали проблеми".Какъв е процентът на тези жени,тоест да тичам ли да взимам крем още сега?
Димитриана, наистина може би няма смисъл още отсега да се запасяваш с крем, но като знам аз какви мъки преживах, всеки друг сигурно би престанал да кърми, но аз бях твърдоглаво магаре, тогава нямаше и този крем Гармастан, та се мажех с едно булгарско кремче, но му забвравих името - лекарство беше.
Иначе ми донесоха от Австрия един страхотен крем - Бепантен, на Рош (Bepanthen/Roche), много е хубав за кожата - и за изгаряния, и за рани, много бързо заздравяват.

За твоята свекърва - да, признавам, че наистина е доста досадно някой непрекъснато да ти се бърка, но пък моята другата крайност - и то не си е работа. Моята ще дойде както вече споменах като се роди детето и честно казано, достра ще ми пречи, но ще я изтърпя няколко седмици.

# 213
Ми явно няма да взимам крем сега.

А иначе за свекървата-тя не е натрапчива и по цял ден  е на работа.Неудобно е само през уикендите,защото като наближа хладилника и дори да не е вкъщи от ехото на стените чувам:"месо,месо,месо..." Grinning
Сега понякога примрънква,че ям много сирене,а малко мляко.Споделям го,за да се "оплача" колко добре се грижат за мен Wink
Да си призная щеше да ми е ужасно трудно без нея,но пуста гордост...  Flutter

# 214
  • welcome to the Jungle
ХА, добрютрю  Crazy! Кетката от тук я чувам как похърква  Joy, че снощи двете с уси не са мислили за СЪнчо Mr. Green Hug Heart Eyes

Лаленце, като отидох в родилното, нали си бях с моя доктор, та той ми пое багажа и си сложи и неговите неща, някъде, където бяха и моите. После багажа ми го даде, чак когато бях на леглото за 2 часа след раждане. В предродинла и в родилна зала бях с фотоапарат и джиесем, но докторът не ми даваше много да го ползвам преди раждането. Каза ми само - ще звъниш после  Heart Eyes, сега остави всичко да мине ОК  baby_neutral Sunglasses. Иначе имам няколко снимки в родилна зала  bowuu и неродила и родила  Peace. Фотоапаратът ми бе прибран отново в багажа, а телефона май си беше до мен през цялото време  Rolling Eyes.
Лигнинът съм забравила да го вкюлча в списъка, иначе е в наличност вече и той  bowuu ( аз сигурно и още неща съм забравила да пиша  newsm78, а са ми в торбичката). Принципно в Т. Киркова дават лигнин, ама се случи на няколко пъти и да се осулшат Embarassed. Аз се бях запасила - изгладен, нагънат и си взимах предимно от моя  Wink.

Уси, вярно, че багажът ми не е много, но мога да си купя или поръчам да ми донесат всичко, от което имам нужда. Миналият път бях помъкнала страшно много неща, от които нямах никаква нужда. Още повече, че в Т. К. има доста голямо разнообразие на хлебарушки и нямам никакъв мерак да си нося такива домашни любимци у дома  Crazy. РОдата ми носеше списания, но така и не стигнах да ги чета, акълът си ми беше все в бебето, а то до мен  Mr. Green Hug. Иначе си лафехме с другите мами в стаята  Party.. Сега се чудя дали да не си взема едно мини телевизорче (като казвам мини - малко по-голямо от мобилен телефон), но още се чудя, че незнам колко ще ми е да гледам ТВ  Blush.
Иначе в Т.К. може да се излиза до кафето почти по всяко време и почти нон стоп може да се виждаш с близките. Всъщност това ми е и основен аргумент да не искам да съм във ВИП. ЗА единичен - ми се струват много парите, а ще изкукам вечер като няма с кой 2 лафа да обеля. От друга страна - при двойния ВИП могат постоянно да идват посетители на майките, което автоматично значи - НУЛА СПОКОЙСТВИЕ Thinking за почивка, хигиена, кърмене и отделно гоооолям обмен на бацили и какво ли не за новородените Tired.

Лаленце, питаш за това има ли къде да се измиеш след клизмата  Mr. Green, ама що пак ме питаш, душка, аз нъл` ти писах  Hug Hug Hug. ДА, ИМА - иму баня и тоалетна за предродилно и там си взимаш последния душ преди решителната битка  Laughing. .
Викаш - студенти са ти сваляли конците от епизиотомията  newsm78, пък мойте конци самички си паднаха до към 9тия ден - може би вече се използват "самомахащите се"  Hug.

Към списъка трябва да прибавя и ОТВАРА ОТ СМРАДЛИКА - за родилите нормално с епизиотомия  bouquet. Съветвам ви да си подготвите всичко необходимо и родата да ви носи по 1-2 шишета всеки ден. Ей, това е безценна отвара - така бързо помага за заздравяване на епизиотомията, че нямам думи. Друго - също съветвам да си купите спрей БИВАЦИН. ПО принцип в болницата правят промивки на пострадалите от епи******, но човек е хубаво на себе си да разчита  Peace, че "кога свършил бивацина, кога друго  Crazy" Joy Joy Joy
Да не забравя, че и дезодорант, мокри кърпички и крем си прибавих.

ЕТО ВЪТРЕШНИЯ РЕД В БОЛНИЦАТА :

Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 09:21 от Lioness

# 215
Добро утро, как сте. smile3521
Искам да попитам Lioness ти ще раждаш в Света София, имаш ли си лекар.В твоето писмо си написала за Бивацина аз незнам какво е това.Със смрадлика се мият само тези които са родили по нормалното.Аз ще раждам със секцио трябва ли да се мия със смрадлика

# 216
Добро утро на всички

b]
Ивет[/b]
относно докторките ето ти телефоните на д-р Рени Ковачева при която ходя на набюдения почти от началото на бременноста ми. Много е симпатична, една такава младичка, внимателна...и доколкото разбрах добър специалист. На мен поне ми спечели доверието още повече, че от два независими източника получих препоръки за нея.
Ето: 8467 457, 0888 343 587

Колкото до другата докторка - Тодорова миналата седмица реших да направя още една допълнителна консултация , че доки ме плаши с цезарово - беба била твърде едричка за тесния ми таз...  Rolling Eyes
Братовчедка на мъжа ми раждала при нея я похвали много. Има договор с Тина Киркова. Получи се интересно - точно ми свърши прегледа и се появи щерката на докторката - оказа се че док я резнала собственоръчно преди време - даже и белега ми показа...  Simple Smile добре изглеждаше
ще звънна на братовчедката за координатите и ще ти ги пратя.

След вчерашното чистене днес съм решила да се посветя на интеректуален труд. Че макар и да съм си от доста време на практика неработеща си имам доста ангажименти - което и добре че иначе толкова трудно върви времето в очакване...

# 217
Ето и ценовия списък на Св София:

http://www.1agb.com/qa.php

Това което може би за момента е важно, е че при избор на доктор независимо дали е нормално или цезарово плащаш 500 лв.

# 218
Добро утро красиви маминки виждам че тази нощт сте били доста активни,може би за това още спите а? LaughingВчера с мъжът ми се разходихме до моето село толкова е красиво с тая зеленина сред природата направо си отпочинах психически,за това пък сега работа ме чака.Всеки момент трябва да дойде майка ми и започваме едно основно почистване на апартамента  ooooh! добре,че е тя да ми е жива и здрава,че в последно време чистенито ми е доста трудно.Айде момичета днес мързелувайте заради мен аз отивам да  newsm79 clean clean

# 219
А ние си имаме нова игра-тя си подава крачето от моята дясна страна,а аз я гъделичкам по него.Вече го правим от час и ако няшах тлъстинки по коремчето сигурно можех да и преброя пръстчетата Grinning

# 220
  • София
Здравейте момичета! Чета ви и се радвам че всички са в добро настроение, макар че се оплакваме от болежки, схващания и т.н.  Joy Аз съм горе долу добре, като изключим това че бебчо е много ниско и ми тежи и ме боли от време на време, но ще го преживея само да сме живи и здрави. Вече трябваше да съм болнични, но ще поработя и другата седмица и тогава ще изляза. Уговорих докторката да ми промени термина за да хвана и април месец, за изчисляването на майчинските (заради умната ни счетоводителка  #2gunfire). Добре че се съгласи и сега ще ми издаде болничния от 01.05. Взех си от личната докторка лична амбулаторна карта и живот и здраве в петък съм на ЖК. За раждането - срам не срам още не знам къде ще раждам, подозирам че ще съм секцио въпреки че не искам, защото съм с висок диоптър. Надявам се тези неща да ги уточним по време на прегледа, че нещо май не остана много време  Joy
Още нищо не съм пазарувала, но за сметка на това поразгледах доста и вече съм наясно с повечето неща. Мисля че Кетката питаше за телефон на борсата в Хаджи Димитър - това открих в нета - Работното време е от 8 до 20ч. без почивен ден,а точния адрес и координати са: кв."Хаджи Димитър",ул.Ильо войвода 30. Тел: 02/945-40-20. Мисля да ги посетя, за да разгледам и там, въпреки че съм от квартала са ми малко далече и са на неудобно място, но ще си направим разходка с бебо така или иначе.
Засега толкова от мен, приятна почивка на всички тумбачета!   bouquet

# 221
Ето ме, не спя! Будна съм от 9:30  bowuu Ама Васето днес е без помощници, та чак сега се добрах до компа.
Първо се разшетах вкъщи, 1/2ч рутинна дейност и пресаждане на 2 саксии и се изморих и тъкмо да си полегна и Васето вика, ела да помагаш, само ще стоиш до мен да ми пръскаш стената с вода. И аз като нямам сърце да му откажа и отидох. Видях дейния съсед от вчера да си извежда мадамата на разходка, и ми стана едно такова криво, та издържах 'да помагам' около 1/2час, после казах, че отивам да си легна, затворих се в стаята и... рев ви казвам, не мога да се успокоя !! И за какво рева, и аз незнам, може че ми е мъчно, че Васко един приятел явно няма, който да му помогне в такъв момент, или не се съобразява, че аз едва се справям вече с рутинните дейности, или че ето другите си коткат жените, а той в последния момент стълбище ще ми ремонтира, а вкъщи нищо ... абе...  за бой съм си, незнам какво се разкиснах така. Добре че се наревах без да ме усети, сега и един сладолед изядох, прочетох ви милите коментари да ми стоплят душичката и май няма да има повече рев.

# 222
ХА, добрютрю  Crazy! Кетката от тук я чувам как похърква  Joy, че снощи двете с уси не са мислили за СЪнчо Mr. Green Hug Heart Eyes
Laughing за сметка на това сме ранобудни и сме свършили суматии работа до сега
че отивам да си легна, затворих се в стаята и... рев ви казвам, не мога да се успокоя !! И за какво рева, и аз незнам
Ами на да те пита човек!Защо не излезеш на разходка днес времето е разкошно! Аз бих излязла, но предвид положението в къщи! Wink
А ние си имаме нова игра-тя си подава крачето от моята дясна страна,а аз я гъделичкам по него.Вече го правим от час и ако няшах тлъстинки по коремчето сигурно можех да и преброя пръстчетата Grinning

И аз така тормозя бебока от време на време! Той ме бута от вътре аз го бутам от вън  smile3534 Ади оставям ви отивам да контролирам мъжът ми как боядисва че му е сефте, обикновенно аз боядисвам ама този път няма как. Не 4е не мога ама ще се схвана на първата ръка! Целувки

# 223
Хайде сега по същество.

dimitriana, аз си купих чист Ланолин за мазане на зърната (Лансинох се казва нещото) преди около месец и се мажа редовно всяка вечер. Идеята е, че така се подобрявала еластичността на тъканта, което е и единственото, което можело да се направи като превенция за рагади. Дали е така, тепърва ще видим. Иначе забелязвам, че кожата на зърната престана да се лющи и видимо е 'по-сочна', преди мазането ми седеше доста по-суха.

А иначе за свекървата-тя не е натрапчива и по цял ден  е на работа.Неудобно е само през уикендите,защото като наближа хладилника и дори да не е вкъщи от ехото на стените чувам:"месо,месо,месо..." Grinning
Joy Joy това с месото ми хареса  Joy добре де, каква е разликата сирене-мляко  newsm78 не е ли пак същия калций и същия животински белтък??

йеееееее, разтекох се от умиление тука каква картинка сте  Heart Eyes

ivcheto, мерси много за номера на борсата!!

Ами на да те пита човек!Защо не излезеш на разходка днес времето е разкошно! Аз бих излязла, но предвид положението в къщи! Wink
Мноооого добра идея, само незнам как да стане, щото след рев така се подувам, че на нищо не приличам и не мога така да се покажа навън  Embarassed

Хайде приятен ден от нас, и моля повече ревли днес да няма! Аз изпълних сама дневната дажба на целия форум!

# 224
... отивам сега при Васето с един стол и сядам да му правя компания и като ме пита му разказвам какво правя, и че съм се наревала, щото работи самичък, и че няма кой да му помага и т.н. бла-бла.. и той като изръси 'Ми хайде, какво чакаш, показвай се прeз прозореца и викай за помощ!' .. и аз като се разхилих, досега сме се кискали насред стълбището.  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт