Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 49

• 2 047
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
Някой има ли представа как стои въпросът със взимането на административен адрес във вилна зона?
Улицата няма име, няма и други къщи на нея, ние сме първата.
Все още сме само на Акт 14, но ми де иска от сега да задвижа нещата. Важно ми е за училището на детето и бързам веднага след взимане на Акт 16 да се пишем на адреса, а не тепърва да чакаме.

# 16
След УВЕ пуснахме в общината заявление за адрес и ..... ни отказаха с аргумент, че липсва номерация. Къщата се води в местност, наоколо се строят още нови къщи.
Ето дело с подобен казус, в който в крайна сметка гражданинът е осъдил общината за отказа - https://dela.bg/Acts/ab6b9db5-8c8f-45a3-8031-5cb005c08849

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 18:58 от kokiko

# 17
На мен за номер ми дадоха последните три цифри на поземления имот.

# 18
Ами като липсват отчуждени имоти и урегулирани улици в полето/гората няма как да ви дадат адресна регистрация. Ще ви напишат само селото и например вилна зона, и толкоз. Някога ако и когато има улична регулация ще ви сменят адресната регистрация.

# 19
Rocket, преди близо 20 г.  улицата, на която беше построена нашата сграда, нямаше име. В София се намира, не някъде из вилните зони, но понеже си е  тупик   и нашата сграда беше първата построена на него нямаше име. Помня, че Възложителя на строежа, след въвеждането му в експлоатация, подаде  молба до районната администрация за издаване на административен адрес, като беше предложен и вариант за име. Оказа се приемането на ново име на улица е някакъв сложен и отнемащ време процес и в крайна сметка ни присъединиха към съществуваща улица с номер на сградата с индекс "А". Години по - късно, когато се построиха и други сгради, нашият тупик вече си има име, но нашата адресна регистрация продължава да си е на административния адрес, който първоначално ни дадоха ...

# 20
Малко встрани от темата, но все пак. Преди доста време бях писала тук за неработеща термопомпа. Бях направила огромна инвестиция в термопомпа с БГВ 220 л и подово отопление, което обаче фирмата, която го монтира, не можа да го оправи. Не искам да се впущам в подробности, но тотално незнание и неможене, месечна сметка за ток над 900 лв. и в същото време стоиш на студено. Обвинения, че само аз се оплаквам, и не й разбирам. Това било все едно си купил телевизор. 14 градуса в стаите. И като настъпи тази есен, вече не знаех какво ще правим. Съвсем случайно майсторът, който ми прави ограда спомена между другото, че съседът му се занимава с това. Помолих го да дойде да погледне, дали не може да я оправи. Съгласиха се. Дойдоха двама човека, културни и възпитани, 1 час провериха цялата система, оправиха грешките, стартираха я и сега сме на топло. За вилна зона във Варна става въпрос. Така че ако някой се нуждае от съвет и информация, мога да му дам-и за тези, които тотално нищо не разбират, а си платил огромна сума, и за тези момчета, които са истински професионалисти.Не мога да ви опиша колко съм им благодарна.

# 21
  • Пловдив
Здравейте, някакви препоръки за фирма за груб / цялостен строеж на къща в района около Пловдив

# 22
  • Перник
Здравейте, идвам с въпрос: Изискват ли се някакви документи/разрешения за изграждане на навес на тераса? Къщата има УВЕ от няколко години, предвижда се навесът да е дървена конструкция, покрита с битумни керемиди.

# 23
  • София
Аз не бих си търсила белята.

# 24
Здравейте, идвам с въпрос: Изискват ли се някакви документи/разрешения за изграждане на навес на тераса? Къщата има УВЕ от няколко години, предвижда се навесът да е дървена конструкция, покрита с битумни керемиди.
На никого и за нещо не сме казвали, обявявали и искали разрешение при изграждането на точно такъв навес върху паркоместата, който на практика и залепен за къщата ни. Ако обаче искате да го правите съгласно ЗУТ и в зависимост от квадратурата на навеса (до 20 кв.м. площ) и ако е лека постройка(допълващо застрояване) се изисква само конструктивно становище от инж. конструктор. За навес с по-сериозни параметри се изготвя инвестиционен проект и РС. Спазват се отстояния.

# 25
Моля да ми препоръчате архитект за къща в гр. Варна

# 26
  • Варна
Симеон Чифликчиев.

# 27

Благодаря за отговора. Има ли сайт или как мога да го намеря или работата му?

# 28
  • Варна
Май няма. Аз го намерих по препоръка на приятелка, която е работила с него. Пишете ми на лс ако искате да ви пратя номера му и лично да обсъдите какво ви интересува. На мен в момента ми проектира и постоянно ми показва разни неща от проекти на други свои клиенти за идеи.

# 29
Аз проектирам и съм от Варна, ако имате въпроси може да се свържете.

Общи условия

Активация на акаунт