Видеонаблюдението в училище и къде минава границата?

• 8 278
  • 209
  •   1
Отговори
# 120
Абе вие нормални ли сте тука една част?
Едната искала дискусия, другата няма проблем да си показва квото си показва, майки ли сте изобщо?
Наясно ли сте какво е закон и какво е нарушение на закон?
Няма дискусия и няма гледни точки.
Тия с дискусиите и другите мнения да ги питам, ако техните деца ги бяха снимали разголени в тоалетната. Пфуй!

# 121
Имам инфо от първа ръка, учители и родители.

# 122
  • София
От децата никое не е знаело. Евентуално една учителка.
Специално за вас извадих текста на новините по БНТ от 20 ч. тази вечер, че явно ви мързи да четете.
Цитат:
Цитат
........Става ясно, че директорът е показал един от записите на учителка от начален курс. Целта била да ѝ покаже, че именно ученици от нейния клас са извършвали вандалски прояви. Именно това е едно от обясненията за направените записи – че са били с цел да се докажат непристойни действия.
Още един цитат:
Цитат
..........Учениците от горните класове знаели за камерите, били там срещу вандализъм.

Никол ученичка:
- Ами чупене на врати, рисуване по стените.
- Имало ли е такова нещо?
- Има, има от доста време и сега имаше.

Кристиян Цеков ученик: "Вече два пъти са ни обвинявали в хулиганство и ни заплашваше с тези камери и когато го попитахме директора отбягна темата."

Сега да не кажете, че и новините по БНТ са тролове.

Точно така, нарича се сплашване.
На учители и ученици, аз пак не разбирам къде ви се губи ценностната система по пътя.

# 123
Абе вие нормални ли сте тука една част?
Едната искала дискусия, другата няма проблем да си показва квото си показва, майки ли сте изобщо?
Наясно ли сте какво е закон и какво е нарушение на закон?
Няма дискусия и няма гледни точки.

Ако може малко да обереш емоциите...те никога не са добър съветник.
"Едната" какво...да, майка съм.

За останалото....съдът ще отсъди.

Не оправдавам никого. Но знам и как се случват нещата в тая държава.
Ако се докаже че е виновен, да си понася последствията.

Но от пеняване с бушуващи емоции...до нищо няма да доведе.

На мен полицаят по нова тази вечер ми се стори някак несигурен, неубеден...когато отговаряше на въпросите на Дойнов. Зачудих се защо. Такива работи.

То ще си покаже. Или пък не..ако го заметат като случая в Русе с бития полицейски шеф...там замлъкнаха тотално и никакво инфо не излиза вече.

# 124
Точно е станало в последните дни.
Как това прави постъпката на директора законна и по-малко гнусна?
Не казвам че постъпката е законна или правилна. Просто казвам, че не е от педофилски подбуди, както се опитават тук да го изкарат много хора. По-скоро целта според мен наистина е била за борба с вандалски прояви на учениците и чупене на вещите в тоалетните.

# 125
  • София
В такъв случай защо е пазил записи със събличащи в някаква степен се деца, на които няма вандалски прояви?

# 126
Имам инфо от първа ръка, учители и родители.
сподели каква

# 127
Такава. Никой нищо не е знаел. Едната заместничка се е застъпила за него. Учителите не знаят нищо. Родителите в шок.

# 128
  • София
Как не би трябвало да се разголва? Като малки доста често се е случвало да се преобличаме в женската тоалетна, най-вече, защото в кабинките нямаше как да стане, понеже вземеш паднеш в клекалото, но със сигурност в момента пак се случва.

Вярно ли го правите? Не съм слагал камери в женските /или влизал вътре/, а при мъжете никой не се е преобличал в тоалетната. Винаги е рисковано човек да се съблича/преоблича в непредвидено за това помещение /даже без камери/ и рискът си е за негова сметка.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 23:48 от Странната птица

# 129
Точно е станало в последните дни.
Как това прави постъпката на директора законна и по-малко гнусна?
Не казвам че постъпката е законна или правилна. Просто казвам, че не е от педофилски подбуди, както се опитават тук да го изкарат много хора. По-скоро целта според мен наистина е била за борба с вандалски прояви на учениците и чупене на вещите в тоалетните.
От какви подбуди е ще се изяснява. Дали е педофил, дали е воайор, дали е и двете. Или друг тип перверзник.
Но със сигурност, ако беше просто желание да се предотврати вандализъм камерите нямаше да са скрити, пък дори и в недопустимо място като тоалетна.

Защо камерите макар и скрити са сложени точно над писоарите? Можеше да се монтират на отсрещната страна, така че който уринира да се вижда в гръб, че не пуши и троши, а пикае ...

# 130
  • София
Значи ако това е нелепа робинхудщина, (както се казва, да си представим, че е възможно да се бори с евентуални престъпления в тоалетната) логично е човекът с неприязън да сяда на компа, за да изяснява казуси. А той си е прехвърлил записите на личния телефон. Представете си: носите си в джоба стриймнати "гледки" и по всяко време можете да.... Бъърррр.
И после: не бил педофил... Ае кой Робин Худ си слага такова нещо на личния телефон? По-скоро някой Хумберт Хумберт....

# 131
  • пустинята Гоби
Ситуацията е от ясна по-ясна. Най-много да стане още по-гнусна като се изяснят всички факти.

# 132
Вижте сега, има други начини да се опази имуществото в училище. Достатъчно персонал има в едно голямо училище, било то педагогически или не. Камери в тоалетните наистина не е нормално. За мен нещата са странни уж елитно училище, а такива вандали да учат там...

# 133
Трябва да са поставени тайно от този директор. Между другото учителите могат също да го съдят, той реално е наблюдавал и тях. Не само децата и родителите, но и всичките му колеги са били жертва на този трилър. (Още не ми се вярва!)

Има ли информация каква е кариерата на директора преди този му пост? Как го назначават - какъв е бил преди това?

# 134
От камери в тоалетна поставени високо горе няма как да се заснеме материал, който да представлява интерес от гледна точка разголване, при обичайно използване на тоалетна. И други извратеняци има, но доколкото схващам, не е такъв случая. Този глупак с 90 процента вероятност според мен е решил да се бори с вандализма и непристойното поведение. НО действията му са незаконни.  Не е случайно, че е забранено да се слагат камери на такива места. Което пък ги прави удобни за извършване на безобразия, тормоз и прочие.
Но това е положението. Не може. Сега ще отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт