Как се чувствате по коледните празници?

• 7 597
  • 147
  •   1
Отговори
Подтикната от безкрайни оплаквания, които чувам и чета - колко са тежки празниците откъм логистика с родители и 'как да са доволни всички' ми е интересно - колко от нас реално се забавляваме и ни е приятно, и колко се събираме по задължение?

Да отговоря за себе си - втора опция, обожавам празниците за около 3 дни. Simple Smile

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 11:30 от LemonFantastic

# 1
  • София
С никой не се събираме и не осъществяваме логистика. Майка ми живее с нас, със свекърите не се виждаме по тези празници. Чакам си второто дете (кръщелницата ми) да се прибере от чужбина за Коледа, за да си се съберем всички. Като сложим и новото попълнение в семейството - кученцето, картинката е пълна и не ми трябва нищо повече.Очакам с нетърпение почивните дни - вкъщи на топло с любимите ми хора и разопаковането на подаръците. Heart

И да допълня - никога не се събирам с хора по задължение. Просто при мен няма подобно положение и абсурд да се пречупя да си развалям рахата.

# 2
  • София
Аз се наслаждавам на времето със семейството ми и не го намирам за задължение. Но напрежението и пазаруването преди това ме скапват, а даже сме и без деца.

# 3
Последните 2 години пътувахме и беше страхотно. Без ангажименти, без готвене и без чужди капризи. Идеално беше.
Та общо взето е, както си го направиш.

Аз пък не разбирам напрежението с пазаруването и защо толкова голямо значение му се отдава.

# 4
  • София
При мен е по задължение.

# 5
Спокойно, тези родители не са вечни, няма да векуват с орлите. По някое време ще ви отпадне този ангажимент и ще си празнувате където и както искате.
Но има и голяма вероятност да чакате собствените си деца и внуци да идват при вас тогава. Simple Smile

# 6
Не, празнуваме си с мъжа ми. Родителите ми си празнуват отделно с баба ми, която живее при тях.
На една Бъдни вечер бяхме при неговите роднини. Но аз нямам особено желание да се виждам с тях.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 11:43 от Borqna Sto 771419

# 7
Аз обичам да готвя, за мен готвенето е удоволствие и хоби и ме разтоварва от стреса в работата.
Планирала съм балет, театър, ледени пързалки, не знам дали ще има сняг, може и едни ски на Боровец да направим. И за мен е странно защо хората толкова се натоварват, вместо да се забавляват, животът е толкова кратък. Но всеки си знае. Аз чакам с нетърпение да почнем да се събираме по софри и гостите. Имам си план, кога какво ще готвя, ако ми се получи красиво, ще кача и в кулинарната тема.

# 8
Но има и голяма вероятност да чакате собствените си деца и внуци да идват при вас тогава. Simple Smile

Всеки по реда си Simple Smile. Но и както сам си го направиш. Все пак има не малко родители, при които децата им отиват с желание. Та така.

# 9
Нямам търпение да свършат.

# 10
Ако всички сме здрави, чудно се чувствам. Обичам тези празници!

# 11
Аз винаги съм обичала целия декември.
Още на 1ви украсявахме заедно с ММ, на 2 ри ходих да помогна със сестра ми на мама с украсата, ходихме да пием кафе, весело ми беше.

Още от деца мама купува на всички стари и нови деца (зетьовете) календари с шоколадчета и си броим така дните до коледа Joy

Всяка събота се събираме на коледен базар , печем бисквитени къщи.

На 24 се събираме на вечеря
И за Нова година с приятели

Много ми е тъжно и празно като дойде Януари.

# 12
  • Melmak
Баща ми е покойник, брат ми съм го блокирала отдавна и не поддържаме връзка, отношенията с майка ми са много трудни.
Карала съм отвратителни празници като дете, защото вечно бяха в скандали. Като тогава си казах, че ако някога имам деца няма да им го причинявам. В последните години ходим при свекърите, предимно, защото мм очаква това. За мен е все едно, ако трябва да съм честна. Не държа да сме никъде, дори понякога сме били на почивка.

Сега пак ще сме при тях, поне няма напрежение. С моите роднини винаги е чудо, но вече и няма много с кого, освен с майка ми.

# 13
Много добре се чувствам по празниците Grinning Обичам времето, прекарано със семейството, не ми тежи.

# 14
аз се изнервям покрай РД, Коледа и НГ и Великден. Просто целия хаос, организация, събирания ме изнервят. Родителите са ми на 10 мин пеша, та достатъчно често ги виждам, но и те не обичат цялата хамалогия. Последните 2 години и ние пътуваме и бих казала, че е страхотно - няма никакво натоварване, срещаш други култури, общуваш с непознати хора - много е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт