Как възрастта влияе на начина, по който се грижим за себе си

• 15 103
  • 461
  •   1
Отговори
# 15
Зъбите да са бели?
Не е ли достатъчно да са чисти и добре поддържани?
Избелването има има негативи, а масово ни се натрапва. Да не говорим за крайностите с фасетите.
Здравите и чисти зъби са бели Smiley.
Не говоря изобщо за избелване или фасети.
Ако има оцветяване, значи нещо в храната и напитките трябва да се промени. Или да се спрат цигарите. И да се чисти редовно зъбен камък.

# 16
Тази тема просто няма как да се развие адекватно без снимки. С обичайното "аз съм топ, а пък да знаете колежките какви са мърли" няма да стане.
+1000! За да не четем отново дежурните самоизтъквания.

Бернарда, няма само един цвят "снежнобял" емайл за милионите хора по света. Винаги има нюанси на бялото.

# 17
Не е вярно това за белите зъби. Естественият емайл има десетки различни нюанси по рождение.

# 18
Бернарда, няма само един цвят "снежнобял" емайл за милионите хора по света. Винаги има нюанси на бялото.

Знам Smiley. Но изпадате в буквализъм.
Никой "нюанс на бялото" не може да се сбърка с пожълтели и неподдържани зъби.
Грижата винаги си личи.

# 19
  • София
Няма да говоря за себе си. /Свалила съм 3 кг и напредвам Bowtie/.
Преди около месец бях на парти в ресторант с танци и хората бяха 60+. Ами всички бяха топ! Слаби, поддържани, а като хванаха да рипат хора, аз се почувствах като бабичка, тъй като си седях на стола, изплезила език от предните танци.

# 20
Сигурно на манталитет се дължи поведението им.
Иначе, аз съм в средата на 30-те, и с годините започнах да ставам все по-суетна. Явно си е до човека.

# 21
  • София
На мен ми правят хубаво впечатление поддържаните хора. Поддръжката е на първо място отношение към самия себе си, а тялото ни е едното нещо, което ще е с нас през целия ни живот. За мен добрата поддръжка не включва крайности като корекции, тонове грим и скъпи дрехи, а добра физическа форма, спретнато и чисто облекло, поддържани коса, нокти и т.н. Разбирам хората, които имат здравословни и други проблеми, които ги възспират да постигнат някое от тези неща. Но има и такива, които не искат и не им се занимава да положат нужната грижа. Това е техен избор и те имат право на него. А мнението на хората попринцип никой не трябва да го интересува и ако го интересува, може да се сърди само на себе си. Винаги ще има хора с всякакво мнение.

# 22

Никога не съм разбирала хората като теб, които постоянно се взират в другите и им търсят всякакви кусури!
Ако толкова те дразнят как изглеждат и как се държат, защо не им го кажеш? Wink

Комплекси, елементарност.
Уж не съдила, но цяла тема пуска. Явно много я вълнува Мария защо е с 20 кила повече.

Ами авторке какво да ти кажа. Първо влез в обувките на някой и походи малко, а после съди.
Самата ти тема е съдене.

И мен са ме съдили елементарни хора. Без да знаят какво ми е.
И аз съм била с много килограми. Ама знаят ли елементарковците защо.
Не. Да не ти дойде на главата, че тогава дупе да ти е яко.
За наднормени килограми има много причини, много заболявания.
Колкото до прическите. Всеки си ходи както си му харесва, всеки се се облича както иска.
Аз на работа от много години почти все с един и същи панталон ходя. Имам 10 от тях. Така ми харесва.
Пена може да няма ден в който да не е с нова дрешка. Нейно право.
Прическата ми е каквато аз искам. Случвало се е досадни хора да ми казват - ама дълга ще ти е по-добре. Ми викам - не питам, на мен така ми харесва. И пак, ама аз смятам . Викам бавно и натъртващо, не питам бре.
Или защо не се гримирам. Само един цветен балсам имам и СС крем. Така ми харесва, не обичам гримове.
Като кажа достатъчно съм хубава и не ща да ви заслепявам, млъкват.
Спорта също е право на избор.

# 23
Не мога да говоря за другите, мога да кажа единствено за себе си.
През 30-те ми години започнаха проблеми с щитовидната, които ми разказаха играта. За съжаление лекарите, при които ходех, не ми помогнаха по никакъв начин. Благодарение на момичетата от темата за Хашимото, които ме насочиха какво да търся, намерих кадърни ендокринолози и започнах да се възстановявам. Но тези 10 г. лутане оставиха непоправими следи...

По отношение на зъбите, ходя редовно на профилактични и почистване, но съм с жълти зъби. Съветите на стоматолозите са да не ги избелвам. Естествено червенокоса съм и при хора с такъв цвят емайлът бил по-тънък, затова стоят жълти. Но при избелване, поне според техния опит, става още по-зле, на петна. Не знам да рискувам ли някой ден или просто да съм благодарна, че на 47 г. съм все още със сравнително добър зъбен статус. Щитовидната и там удари, загубих 3 зъба, но слава богу след лечението ѝ нещата се стабилизираха, тогава оцених онова, което имам и се примирих, засега.

Моя приятелка ми показа снимки от празник, на която видях друга обща позната. Беше коренно променена, с много излишни килограми, уморена кожа и т.н. Инстинктивно казах "Леле, едва я познах!" Тогава ми разказа, че жената се бори в рак, вече беше в края на живота си, не можеше да поема никаква храна, но от лекарствата се подува...
Затова не съдя за никого по външния му вид. Не знам през какво минава...

Но не съм идеална, признавам, че не разбирам хората, които си слагат какво ли не в лицето. Грижа с бяла козметика, масажи, маски - да, все пак кожата ни е важен орган и грижата за него е част от здравословния начин на живот. Но ботокси, филъри и т.н. не подобряват положението, в моите очи го влошават. Но не ги съдя, всеки има право да прави каквото пожелае с тялото си.

# 24
  • Sofia
Излишните килограми, освен че са естетически неапелиращи, са, преди всичко, израз на недобро здравословно състояние. Което неминуемо оказва влияние върху качеството на живота на конкретния човек, особено след една определена възраст.

Между другото, поддържаните хора биват възприети по съвсем различен (бих казала – дори ексклузивен) начин в обществото; това се изразява на абсолютно всички нива – от начина, по който се обръщат към теб в магазина, до отношенията ти на работното място.
Знам, че не е справедливо, на мен също не ми допада тази зависимост, но е на 100% вярна.

# 25
Излишните килограми, освен че са естетически неапелиращи, са, преди всичко, израз на недобро здравословно състояние. Което неминуемо оказва влияние върху качеството на живота на конкретния човек, особено след една определена възраст.
Повечето (да не кажа всички) хора това го знаят, но изборът какъв да бъдеш е личен. Затова махленски теми като тази не допринасят с нищо.
Че то в рамките на семейството има диаметрални разбирания и (без)действия, тръгнали сме да обсъждаме неизвестни лелки и чичовци.

# 26
Като наближат празници и като се заредят хейтърските теми... Всяка година едни и същи.
След темата за тъпите подаръци нямаше начин да не се пусне и темата за лелките, които се обличат неподходящо за възрастта си, държат се неадекватно и като цяло защо ходят само да загрозяват фирмените партита.
Е, вече не липсва. Laughing

# 27
Важно е на колко години е авторката и в какъв период от живота си е. Ако е млада, необвързана, без деца....тогава е напълно възможно да не разбира коментираната възрастова група.
Родѝ две деца, стой си в къщи и ги отгледай, преживей яслени и градински периоди, училище, тийнейджърски период, работѝ за не особено висока заплата, опитай се да лавираш през семейни задължения, работни такива, отговорности покрай децата и недай си боже здравословни проблеми....ей тогава може би съвсем естествено ще можеш да си отговориш на въпросите. На хората просто за толкова им стигат силите.
И разбира се, има изключения-жени и мъже с по-силна психика и физика, по-лесен живот, повече късмет, повече финансови възможности, по-малко ангажименти....за тях е доста по-лесно да поддържат добър външен вид. Те, обаче, едва ли ходят по фирмени банкети.
Уви, не всички сме от втората група.

# 28
Авторке, майка ти знае ли какви теми пускаш?

# 29
  • Пловдив
Без конкретни параметри и евентуално илюстрации няма да се разберем по въпроса какво се има предвид, вкл. под "неподходящ грим". Аз съм дебела, умерено грозновата и с криви нагъчкани един зад друг зъби по природа. Трябва ли да ги изправям, за да не се броя за неподдържана?
И на фризьор не ходя.

Общи условия

Активация на акаунт